Ajax wint ruim van Heracles Almelo: 5-0

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 5-0 gewonnen en daarmee waren de Ajacieden nog mild voor de ploeg uit Almelo. Met de overwinning blijft Ajax koploper in de Eredivisie en staat het nu twee punten los van Vitesse dat zaterdagavond punten morste op bezoek bij FC Groningen.

De wedstrijd was amper vijf minuten aan de gang en de 1-0 stond al op het scorebord. Lassina Traore reageerde zeer alert en joeg de bal in de touwen. Niet veel later was er een kleine tegenvaller want Davy Klaassen kreeg een tik van Vloet waarna Ekkelenkamp hem kwam vervangen. Wellicht het mooiste doelpunt van de middag viel na een klein half uur. David Neres kreeg de bal vanuit een kluts voor zijn voeten en vanaf rand zestien joeg hij de bal in de bovenhoek. Het was zijn eerste competitiegoal sinds 1 november 2019. Vlak voor rust besliste Zakaria Labyad de wedstrijd. Een snel genomen hoekschop werd door Labyad koelbloedig afgerond waarbij de defensie van Heracles behoorlijk stond te slapen. Noussair Mazraoui moest zich even later laten behandelen na een ongelukkige botsing en liet zich in de rust vervangen door Klaiber. In de tweede helft veranderde het beeld niet. Ajax ging op jacht naar meer en Heracles was niet bij machte om hier verandering in te brengen. Twaalf minuten na rust was de vierde Ajax-goal een feit. Een pass van Perr Schuurs kwam via Labyad bij Tadic en de aanvoerder schoot koel in de hoek. Dat Labyad uiteindelijk nog de 5-0 scoorde stemde trainer Erik ten Hag natuurlijk tevreden maar dat Labyad zich kort daarop moest laten vervangen was de derde domper van de middag. De aankomende dagen zal moeten blijken of Klaassen, Labyad en Mazraoui aankomende woensdag de wedstrijd tegen Midtjylland zullen halen.

Ajax – Heracles Almelo 5-0 (3-0)

‘6 Traore 1-0
’29 Neres 2-0
’36 Labyad 3-0
’57 Tadic 4-0
’77 Labyad 5-0

Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten: Schoofs, Vloet, Bijleveld (Heracles)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/46 Sean Klaiber), Perr Schuurs, Daley Blind, (/70 Lisandro Martinez), Nico Tagliafico, Davy Klaassen, (/23 Jurgen Ekkelenkamp), Zakaria Labyad, (/63 Quincy Promes), Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, Lassina Traoré, (/70 Klaas-Jan Huntelaar), David Neres

Opstelling Heracles: Brouwer; Schoofs, (/56 Breukers), Pröpper, (/70 Rente), Knoester, Hardeveld, (/70 Quagliata), Kiomourtzoglou, (/56 Azzaoui), Vloet, Bijleveld; Van der Water, Bakis, (/56 Burgzorg), De La Torre

 

Related posts