‘Ajax en PSV azen op Zweedse verdediger Ahmedhodzic’

Volgens het Zweedse medium Sport1 azen zowel Ajax als PSV op Anel Ahmedhodzic. De 21-jarige centrumverdediger van Malmö FF zou ook in beeld zijn bij AC Milan en Chelsea. Zaakwaarnemer van Ahmedhodzic is oud-Ajacied Markus Rosenberg die tussen 2005 en 2007 uitkwam van Ajax. Volgens Rosenberg nemen hij en Ahmedhodzic de tijd om een beslissing te nemen over de toekomst van de jonge verdediger.

“Anel moet naar een club gaan waar hij volledig tot bloei kan komen, ergens waar hij dus niet op de bank terechtkomt. Alle clubs met interesse volgen Anel al een tijdje en weten dus wat ze in huis kunnen halen. In de winterstop gaan we luisteren naar de verschillende aanbiedingen die we binnenkrijgen”, aldus Rosenberg tegenover Sport1. Volgens Rosenberg is het ook goed mogelijk dat Ahmedhodzic, ondanks de groeiende interesse vanuit het buitenland, zijn verblijf bij Malmö FF verlengt. “Sommige mensen hebben het al over bepaalde topcompetities, die mensen hebben duidelijk zelf nooit gevoetbald. Clubs die geïnteresseerd zijn zullen niet gelijk geld neerleggen nadat ze Anel pas één keer hebben bekeken. Ze gaan hem grondig analyseren en stellen dan een plan van aanpak op. Wij krijgen dat plan vervolgens onder ogen en zullen dan een grondige overweging maken. Er zal uiteindelijk een akkoord moeten komen tussen twee clubs en ook de wensen van Anel zijn zeer belangrijk”, aldus Rosenberg tegenover het Zweedse Sydsvenskan.

Het is overigens niet zo dat Anel over een aflopend contract beschikt bij Malmö FF. De 1.92 meter lange Ahmedhodzic verlengde zijn contract in Zweden eerder dit jaar tot december 2023, waardoor er sowieso een transfersom betaald zal moeten worden. De in Zweden opgegroeide Ahmedhodzic debuteerde in oktober in de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina, in het playoff-duel om het EK tegen Noord-Ierland (4-5 nederlaag na strafschoppen). Drie dagen later, op 11 oktober, zat Ahmedhodzic negentig minuten op de bank in het Nations League-duel met het Nederlands elftal (0-0). Voor de recente ontmoeting met Oranje in Amsterdam (3-1 nederlaag) werd Ahmedhodzic niet geselecteerd.

Related posts