Ten Hag: ‘We hebben Liverpool op rand van afgrond gebracht’

Ajax-trainer Erik ten Hag was ondanks de 0-1 nederlaag dik tevreden over het vertoonde spel van zijn team tegen Liverpool. ,,Ik heb een uitstekend Ajax gezien. We hebben Liverpool op de rand van de afgrond gebracht. Het plan was uitstekend en de uitvoering was ook uitstekend”, aldus Ten Hag voor de camera direct na afloopvan de wedstrijd.

Het enige dat ontbrak waren doelpunten en Ajax miste een aantal grote kansen. In de eerste helft verzmuimde Promes te scoren en werd een leep balletje van Tadic van de lijn gehaald. In de tweede helft raakte Davy Klaassen de paal en had Jurgen Ekkelenkamp in blessuretijd nog een prima kans. Liverpool stelde daar eigenlijk heel weinig tegenover. Ten Hag: ,,Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten. We hebben de kansen gecreëerd, maar je moet wel de trekker overhalen. We hebben onszelf tekort gedaan. In de slotfase trachtten we nog iets te forceren met een noodplan. Dat leverde nog een grote kans op voor Jurgen Ekkelenkamp. Het is dan jammer dat het net niet lukt. Daardoor blijf je nu toch met een bittere smaak achter.”