‘Barcelona wil Dest huren met optie tot koop; Ook Bayern nog in de markt’

Volgens Mundo Deportivo zijn Sergiño Dest en Héctor Bellerín de twee kandidaten die in beeld zijn om de positie van Nélson Semedo  op de rechtsbackpositie over te nemen.  Dest zou bovenaan het verlanglijstje van Barcelona staan, al zal er door de vraagprijs van Ajax én de aanstaande bestuursverkiezingen in Catalonië een ingewikkelde constructie tot stand moeten worden gebracht.

Semedo wordt de afgelopen tijd meer dan eens gelinkt aan een vertrek uit Spanje. Barcelona zou Jorge Mendes ingeschakeld hebben om Semedo te slijten aan een Premier League-club. Hij werd door Barcelona in 2017 voor 36 miljoen euro overgenomen van Benfica en heeft voorlopig nog een contract tot medio 2022 in het Camp Nou. Barcelona moet sowieso eerst spelers verkopen, alvorens er inkomende transfers kunnen worden afgerond.

Mundo Deportivo schrijft dat wanneer Semedo naar de Premier League vertrekt, er in ieder geval een hoger bedrag voor de veertienvoudig Portugees international moet worden neergeteld dan de transfersom die Ajax voor Dest verlangt. Er wordt gesteld dat de vraagprijs van de Amsterdammers met 20 tot 25 miljoen euro relatief laag ligt, maar Barcelona wil ongeacht de eventuele verkoop van Semedo inzetten op een huurdeal met optie tot koop. Dit heeft ook te maken met de presidentsverkiezingen, die in maart 2021 plaatsvinden.

Barcelona wil er op die manier voor zorgen dat het nieuwe bestuur volgende zomer een besluit kan nemen over het al dan niet definitief aantrekken van Dest. Er wordt benadrukt dat Koeman bijzonder gecharmeerd is van de vleugelverdediger, die eerder ook nadrukkelijk gelinkt werd aan Juventus en Bayern München. BILD meldt echter eerder dat Bayern niet verder wenste te gaan dan een transfersom van tien miljoen euro, terwijl Ajax minimaal twintig miljoen euro wil ontvangen voor de Amerikaans international. Dest zijn contract bij Ajax loopt voorlopig nog door tot medio 2022.

Related posts