Ajax sluit trainingsweek af met 1-4 overwinning op Red Bull Salzburg

Ajax heeft de trainingsweek in Oostenrijk afgesloten met een 1-4 overwinning op Red Bull Salzburg. Na afloop van de wedstrijd zal de selectie de koffers inpakken en direct terugvliegen naar Amsterdam.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en nadat Labyad bij een van de eerste aanvallen de lat raakte was het vervolgens Gravenberch die na drie minuten de 0-1 scoorde. De voorsprong hield echter niet lang stand want nadat Stekelenburg een overtreding maakt op Koïta wees de scheidsrechter naar de stip. Koïta nam de strafschop zelf en scoorde de 1-1. Niet veel later gaf Tadic een gemeten voorzet op Antony en die bedacht zich geen moment. Na een sublieme aanname schoot hij vervolgens de bal onhoudbaar in het dak van het doel. Ook de tweede helft had een zeer open karakter. Ajax had bij vlagen fraaie staaltjes combinatievoetbal in huis en kreeg kansen via Laybad (inzet gekeerd door Stankovic) en Daley Blind (schot net naast).

Erik ten Hag bracht vervolgens zeven nieuwe spelers in het veld waaronder Donny van de Beek. Die toonde nog maar eens zijn klasse want uit een ogenschijnlijke lastige positie krulde hij de bal in het doel. In de slotfase herhaalde Rensch het kunststukje van Van de Beek en zijn bekeken schot betekende de 1-4.

 

Related posts