Ajax O19 uitgeschakeld in UEFA Youth League

Ajax O19 heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de UEFA Youth League. In het Zwitserse Nyon ging de ploeg van John Heitinga met 0-3 onderuit tegen Benfica. Heitinga moest het stellen zonder sleutelspelers als Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Devyne Rensch. Het viertal maakt deel uit van de eerste selectie op het trainingskamp in Oostenrijk. 

De Ajacieden maakten een onwennige indruk en kwamen in de eerste helft dan ook meerdere malen in de problemen. Vlak voor rust scoorde Benfica de 0-1 via Tiago Araújo. In de tweede helft bracht Heitinga drie wissels in de ploeg maar toch trok Benfica de wedstrijd naar zich toe. Via Embaló en Dantas (strafschop) werd het uiteindelijk 0-3. Benfica neemt het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Red Bull Salzburg en Real Madrid.

Opstelling Ajax O19: Raatsie, Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas, Llansana (73. De Waal), Timber, Regeer (61. Hlynsson), Martha (61. Ideho), Rasmussen (61. Pinas), Hansen

Related posts