Ajax rond huurdeal Danilo naar Twente af

Danilo Pereira da Silva vertrekt definitief op huurbasis van Ajax naar FC Twente, zo maakt Ajax bekend via de officiële website. Na Kik Pierie is de Braziliaanse aanvaller de tweede Ajacied die komend seizoen het shirt van de Tukkers gaat dragen. Het contract van de 21-jarige spits loopt nog door tot medio 2022 in de Johan Cruijff ArenA.

De overstap van Danilo naar FC Twente hing al langer in de lucht. Het is onduidelijk of Twente ook doorverkooppercentage heeft bedongen, zoals eerder gemeld werd. Ajax nam Danilo in 2017 voor circa twee miljoen euro over van het Braziliaanse Santos. Een doorbraak in de hoofdmacht is vooralsnog uitgebleven, al maakte hij vorig seizoen al wel zijn officiële debuut in het eerste elftal. Danilo werkte zijn wedstrijden doorgaans af bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Door een blessure kwam hij vorig seizoen niet verder dan 5 doelpunten in 8 wedstrijden, terwijl hij in de jaargang 2018/19 19 keer scoorde in 33 wedstrijden. Afgelopen seizoen kwam hij tot één basisplaats in Ajax 1: Tegen Getafe (2-1 winst) bekroonde hij zijn basisdebuut met een doelpunt.

Related posts