Ajax O19 verplicht in coronabubbel in aanloop naar Youth League

Ajax Onder 19 speelt vanaf volgende week weer in de UEFA Youth League. Het coronavirus zorgde ervoor dat het toernooi medio maart voor onbepaalde tijd van de agenda werd gehaald, maar in juni maakte de UEFA bekend dat het toernooi in augustus zou worden afgemaakt in het Zwitserse Nyon. De Onder-19 van Ajax werkt nu toe naar de ontmoeting met het Deense FC Midtjylland in de kwartfinale van het toernooi. De UEFA heeft strikte regels opgesteld voor het vervolg van de UEFA Youth League. Zaterdag moeten de spelers zich in Zeist melden. “Alle spelers en stafleden worden op corona getest, waarna we met z’n allen in een coronabubbel moeten”, aldus trainer John Heitinga vrijdag in gesprek met De Telegraaf.

“Zondag trainen we in Zeist, maandag vertrekken we naar Nyon en daar wordt iedereen opnieuw getest.” Het duel tussen Ajax en FC Midtjylland staat voor dinsdag 18 september om 15.00 uur op het programma. In een eventuele halve finale is Benfica of Dinamo Zagreb de tegenstander. De finale is op 25 augustus.

Related posts