AZ wacht vlak voor loting nog altijd op duidelijkheid UEFA

AZ heeft van de UEFA nog steeds geen duidelijkheid gekregen over het ingediende protest tegen de Europese ticketverdeling van de KNVB. Dat heeft algemeen directeur Robert Eenhoorn zaterdag tegenover Voetbal International laten weten rond het oefenduel met Lille. AZ meent dat het op basis van het onderling resultaat recht heeft op het ‘beste Champions League-ticket’, en niet Ajax, zoals de KNVB vindt. Uiterlijk aabstaande maandag zal toch duidelijk moeten worden hoe de UEFA het protest van AZ beoordeelt. Maandag wordt namelijk al geloot voor de tweede voorronde van het miljoenenbal.

Zoals het er nu voor staat treft AZ in de eerste voorronde Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen. In totaal moeten de Alkmaarders drie tegenstanders verslaan om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax mag, mits de UEFA AZ in het gelijk stelt, direct de groepsfase in als Olympique Lyon of Napoli de huidige editie van het miljardenbal niet wint.

Related posts