Beperkt publiek welkom bij oefenduel tegen FC Utrecht

Op donderdag 13 augustus om 18:45 uur efent Ajax tegen FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA. Ajax is verheugd te melden dat de gemeente voor dit duel een vergunning heeft afgegeven om beperkt toeschouwers toe te laten, zo laat de club weten via de officiële website. Vanwege de 1,5 meter maatregel en extra opgelegde beperkingen zijn er voor dit duel ongeveer 4.500 kaarten beschikbaar en is alleen de 1e ring open voor publiek. De kaartverkoop van ons oefenduel met FC Utrecht start op maandag 10 augustus om 12:00 uur. Kaarten zijn 10 euro per stuk en verkrijgbaar via onze Ticketshop. Als seizoenkaarthouder kun je 1 kaart per seizoenkaart bestellen en maximaal 2 kaarten per account.

Voor de organisatie wordt het duel gebruikt om plannen en protocollen uit te proberen, die in verband met de huidige situatie zijn opgesteld voor het spelen met beperkt publiek. Bij dit alles staat de gezondheid en veiligheid van alle Ajacieden bovenaan. Ervaringen van deze wedstrijd worden meegenomen in de definitieve plannen voor wedstrijden in de Eredivisie.

De belangrijkste maatregelen zijn dat aanwezige fans onderling een afstand moeten houden van 1,5 meter. Alle beschikbare stoelen hebben daarom een veilige afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar, zonder uitzonderingen, wat betekent dat er tussen 2 beschikbare stoelen 5 stoelen leeg blijven. Daarnaast is het voor kaartkopers van belang om de Ajax-app te downloaden. Voor dit duel wordt gebruik gemaakt van mobile tickets, het systeem dat onlangs gelanceerd is en waarbij voorafgaand een verificatieproces plaatsvindt. Ook de vereiste gezondheidscheck wordt via de app geregeld. Om al deze stappen te doorlopen is gebruik van de app noodzakelijk.

Related posts