Dick Schoenaker neemt afscheid van de bestuursraad

Dick Schoenaker heeft deze week afscheid genomen als lid van de bestuursraad. Op 14 december 2010 werd Schoenaker gekozen in de ledenraad van Ajax. Dit gebeurde na een oproep van Johan Cruijff om meer oud-voetballers in de ledenraad te krijgen. Zijn werkzaamheden bij Ajax kregen in februari 2011 een vervolg toen hij samen met Cruijff zitting nam in een nieuw technisch platform van Ajax.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd Schoenaker benoemd tot lid van verdienste van Ajax. Met Ajax werd Schoenaker in 9 jaar (juli 1976-juni 1985) zes keer landskampioen, haalde hij vijfmaal de bekerfinale en won er daar twee van. Na zijn loopbaan was Schoenaker nog actief in het zaterdagelftal van de Ajax-amateurs, was hij teammanager van Jong Ajax en tevens bestuurslid van Lucky Ajax. Marc Stuut wordt de opvolger van Schoenaker. De bestuursraad bestaat verder uit Frank Eijken (voorzitter), Ruud Haarms, Wendy Nagel, Cees van Oevelen, Jan Buskermolen en Maarten Oldenhof.

De eerste vergadering weer in de Johan Cruijff Arena en natuurlijk Coronaproof

Dick Schoenaker, lid van verdienste

Related posts