‘Lille aast op Botman maar Overmars slaat eerste bod af; Deur weer op een kier voor Vertonghen’

LOSC Lille wil graag Sven Botman inlijven, zo meldt De Telegraaf. De verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen en keert vooralsnog terug bij Ajax. ‘Volgens de Fransen gaat het om een bijna niet te weigeren transfersom voor Botman. Desondanks zou directeur voetbalzaken Marc Overmars het eerste voorstel naar de prullenbak hebben verwezen en een tegenbod voorbereiden’, aldus Telegraaf-journalist Mike Verweij.

Volgens Verweij zou Overmars eigenlijk Botman helemaal niet kwijt willen maar ‘als zijn hoge tegenvoorstel wordt geaccepteerd is het goed, als de Fransen afhaken is het ook prima’, aldus Verweij. Botman zelf laat tegenover Voetbal International weten wel open te staan voor een avontuur in Frankrijk.

Mocht Botman inderdaad vertrekken dan opent dit mogelijk weer de deur voor Jan Vertonghen. Overmars maakte de Belgische recordinternational en ex-Ajacied eerder duidelijk dat een terugkeer er niet inzit omdat de positie links achterin het centrum voldoende bezet is. ‘Een eventuele miljoenentransfer van Botman zou voor Jan Vertonghen wellicht de deur weer op een kier kunnen zetten’, zo redeneert Verweij.

Related posts