KNVB maakt speeldagenkalender bekend: Geen duel om JC-schaal

De KNVB heeft vandaag de speeldagenkalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. De bedoeling is dat in het weekend van 12/13 september de competitie gaat beginnen. Vooralsnog staan er voor de zondagen geen wedstrijden gepland om 20.00 uur.

In samenwerking met de clubs en Fox Sports zullen de wedstrijden op zaterdag om 18:45, 20:00 en 21:00 uur beginnen. Ook is er de mogelijkheid dat wedstrijden worden ingepland op zaterdagmiddag om 16:30 uur. Vooralsnog staan er voor de zondagen geen wedstrijden gepland om 20.00 uur. Dit zou nog kunnen veranderen als een club die voorafgaand op donderdag in de Europa League speelt hier alsnog om vraagt, net als in het afgelopen seizoen. Ook zijn er vier midweekse speelrondes: 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag). Wedstrijden tegen topclubs worden waar mogelijk verspreid over het gehele seizoen. Daarnaast kunnen alle clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan – net als de derby’s en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld – zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal komt dit jaar te vervallen.

Related posts