Vandaag exact 25 jaar geleden: Ajax wint Champions League!

Vandaag, zondag 24 mei 2020 is het exact 25 jaar geleden dat Ajax in Wenen de Champions League wist te winnen ten koste van AC Milan. De sfeer in de stad Wenen met duizenden Ajax-fans, de karatetrap van Van Gaal en natuurlijk het puntertje van Kluivert. Hieronder een fotoverslag van deze memorabele dag met enkele niet eerder vertoonde foto’s en enkele fantastische video’s.

Op Ziggo TV is vanavond tussen 18.00 uur tot 22.55 uur uitgebreid aandacht aan het memorabele Europese avontuur van het seizoen 1994/1995. De sportzender, hoofdsponsor van Ajax, herhaalt de finale tegen AC Milan (1-0) en halve eindstrijd tegen Bayern München (5-2) op het open kanaal. Ziggo Sport blikt met Danny Blind terug op de overige Europese duels van dat seizoen tegen AC Milan, AEK Athene, Salzburg en Hajduk Split.

Ook Ajax zelf besteedt veel aandacht aan de laatste Europese hoofdprijs. Op de site van de club zijn de hele week samenvattingen van de Europese campagne te zien. Ajax zendt zondag vanaf 20.30 uur de finale nog eens uit op de eigen website.

Het jaarboek van dit seizoen heeft ook het thema ‘Ajax wint de Champions League in 1995′. In het jubileumnummer staan interviews met Louis van Gaal, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Marc Overmars en Edwin van der Sar. Het jubileumboek komt over een paar weken uit.

\

24 mei 1995: Ajax 1 – 0 AC Milan.
CL FINALE
Ernst Happel Stadion (Wenen)

84. Kluivert Patrick 1 – 0

Related posts