‘Arsenal meldt zich bij Ajax voor Tagliafico’

Arsenal heeft zich, volgens de Engelse tabloidkrant The Sun, bij Ajax gemeld voor Nicolás Tagliafico. volgens The Sun heeft de Londense club circa 22 miljoen euro over voor de linksback van Ajax. Manager Mikel Arteta maakte voor de coronacrisis doorgaans gebruik van Bukayo Saka aan de linkerkant van de verdediging, maar het is de bedoeling dat laatstgenoemde op termijn naar voren wordt geschoven. Tagliafico zou dan de linksbackpositie bij Arsenal moeten overnemen. Verder zijn er twijfels over de fitheid van de vorig jaar aangetrokken Kieran Tierney. een andere linksback in de selectie van Arsenal; Sead Kolasinac, lijkt helemaal buiten beeld en wordt niet eens vernoemd.

Tagliafico heeft zijn vertrekwens al eerder kenbaar gemaakt bij Ajax. Hij weigerde eind vorig seizoen zijn nog doorlopende contract te verlengen. Ajax is bereid om mee te werken aan deal voor de 27-jarige verdediger, mits er een aantrekkelijk aanbod op tafel wordt gelegd, zo klinkt het. De huidige verbintenis van Tagliafico in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot de zomer van 2022. Onder meer Barcelona, Dortmund en Atlético Madrid werden eerder al in verband gebracht met de Argentijn. Tagliafico kwam sinds zijn komst naar Ajax in januari 2018 tot 12 doelpunten en 15 assists in 99 optredens voor de Amsterdamse club.

De linksbenige verdediger had vorig jaar al een toptransfer kunnen maken. “Atlético was geïnteresseerd. Maar we besloten om nog een jaar bij Ajax te blijven en daarna zakte de interesse weer weg. Dit jaar ligt alles nog open. We wachten af wat er gaat gebeuren”, zo liet zaakwaarnemer Ricardo Schlieper vorige week weten in gesprek met Radio Continental. Tagliafico zelf droomt van het spelen in een grote competitie. “Ajax is een fantastische club, maar de Eredivisie is niet zo sterk. De Premier League is voor mij wel de beste competitie ter wereld. LaLiga is de nummer twee en daarna volgt de Serie A. Als er een mogelijkheid voorbijkomt, dan gaan we die bespreken.”

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het is hem gegund maar wat zullen we hem missen een speler met zo’n instelling.

Comments are closed.