Ajax zegt inderdaad contract van Huntelaar formeel op; Speler twijfelt over toekomst

Ajax heeft inderdaad het contract van Klaas Jan Huntelaar formeel opgezegd, zo meldt Voetbal International. afgelopen week verscheen al het bericht dat Ajax conform de cao-bepalingen voor 1 april duidelijkheid moest verschaffen omdat het contract van de 36-jarige spits afloopt en het niet zijn eerste verbintenis met Ajax betreft. Beide partijen gaan nog met elkaar om tafel.

Tegenover het Algemeen Dagblad zegt Huntelaar nog te twijfel of hij zijn profcarrière na dit seizoen voort moet zetten. De spits voelt zich mentaal én fysiek nog altijd prima in ordeen zal dus een lastige keuze moeten maken. ‘Je wilt niet te vroeg stoppen, want stel dat je spijt krijgt’, aldus Huntelaar in het AD.

De statistieken van de goalgetter liegen er niet om: Huntelaar keerde medio 2017 terug bij Ajax en maakte sindsdien 38 treffers in de Eredivisie. Deze jaargang staat zijn teller op negen competitiegoals in achttien duels. Huntelaar heeft gemiddeld de minste tijd nodig voor een doelpunt in dit Eredivisie-seizoen. De routinier van Ajax scoort eens in de 93 minuten en troeft onder anderen topscorers Steven Berghuis (een goal per 141 minuten) en Cyriel Dessers (eens in de 154 minuten trefzeker) af.

Related posts