Update: Ajax gaat in gesprek met Promes vanwege filmpje op Cruyff Court

Ajax gaat in gesprek met Quincy Promes nadat de aanvaller afgelopen weekend te zien was in een filmpje waarin hij een balletje trapte op een Cruyff Court in Amsterdam. Terwijl iedereen is aangeraden om binnen te blijven en afstand van elkaar te houden was Promes samen met FC Groningen-spits Daishawn Redan behoorlijk actief op het veldje. Ajax heeft laten weten dat het de beelden onder ogen heeft gekregen, maar wil verder niet teveel naar buiten treden. ‘We bespreken het met hem en houden het verder intern’, zegt een woordvoerder van Ajax in gesprek met Ajax Life.

Update 17:00uur: Excuses en donatie van Redan
FC Groningen heeft inmiddels al een gesprek gehad met oud-Ajacied Daishawn Redan naar aanleiding van het filmpje. ‘Redan heeft berouw getoond, zijn excuses aangeboden en gaat een donatie doen aan het supportersinitiatief “Noordtribune Helpt”, waarbij supporters zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd’, aldus FC Groningen op de clubsite.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus: ‘Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken.’

Related posts