Ajax-spits Rijkhoff maakt hattrick bij winnend Oranje O15

Oranje O15 heeft donderdag op het vierlandentoernooi in Spanje ruim gewonnen van de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Grote man aan Ajax-zijde was Julian Rijkhoff. De spits van Ajax scoorde een zuivere hattrick.  Al zijn goals vielen voor rust. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de Nederlanders want na de pauze tekende de ingevallen Jason van Duiven voor het vierde Nederlandse doelpunt. Tussendoor had Vojtech Werani, net voor rust, gescoord voor de Tsjechen.

Een beter debuut in Onder 15 kon Julian Rijkhoff zich niet wensen. Maar niet alleen de spits van Ajax blonk uit tegen Tsjechië. “Hij stond vaak aan het eind van de aanval”, Bert. “Met drie goals was hij de grote man, maar ik kan zo nog vier, vijf andere jongens noemen die ook geweldig speelden. Ik wil de overwinning dus niet alleen aan Rijkhoff toeschrijven. Het hele team was gretig. Het resultaat dat we neer hebben gezet is knap, maar ook als je ziet hoe we de eerste helft spelen en hoe we op het veld staan… Daar ben ik trots op”

Naast Rijkhoff speelde n ook Alvaro Henry, David Kalokoh, Oualid Agougil, Roy Steur enamens Ajax in de basis bij de Oranje jeugdploeg. Rico Speksnijder viel in, terwijl Silvano Vos de wedstrijd miste vanwege een blessure. Oranje speelt zaterdag om 16.00 uur in de Pinatar Arena tegen Ierland. Zij begonnen het toernooi donderdagmiddag met een 2-0 nederlaag tegen gastland Spanje. Maandag sluit Oranje O15 het toernooi af tegen gastland Spanje.

Oranje O15 – Tsjechië O15 4-1 (3-1)
17. Julian Rijkhoff 1-0
25. Julian Rijkhoff 2-0
36. Julian Rijkhoff 3-0
39. Vojtech Werani 3-1
72. Jason van Duiven 4-1

Bron: OnsOranje

Related posts