Ajax en FC Groningen toch akkoord over transfer Sierhuis naar Stade Reims

Ajax en FC Groningen zijn er toch in geslaagd om een akkoord te bereiken over de transfer van Kaj Sierhuis (21) naar Stade Reims, zo meldt De Telegraaf vanochtend. Ajax en FC Groningen kwamen eerder in een spagaat terecht, omdat niemand een beslissing kon nemen over de door FC Groningen gehuurde spits van Ajax. Ajax en Stade Reims bereikten donderdagmiddag een akkoord over de transfersom van vier miljoen euro, waarna FC Groningen nog even tegenstribbelde. Maar technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft het licht inmiddels op groen gezet.

Als Sierhuis en zijn zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg (Muy Manero) met de nummer elf van de Franse Ligue 1 de laatste details van het 4,5-jarig contract hebben geregeld, komt een einde aan een van de meest complexe transfers van deze window. Sierhuis was eigendom van Ajax, dat de spits aan FC Groningen verhuurde. De Groningers hadden in de ArenA een optie tot koop bedongen, maar konden die pas komende zomer lichten en Ajax had een terugkoop-ooptie. En dus deed zich de rare situatie voor dat niemand over het Franse bod kon beslissen. Ajax kon niet voorbij aan FC Groningen en de noorderlingen waren (nog) geen eigenaar. Ajax moest daarom in overleg met FC Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde dat FC Groningen de speler voor het afgesproken bedrag en doorverkooppercentage per direct zou kunnen kopen van Ajax om hem gelijk te kunnen doorverkopen aan Stade Reims.

Ajax bleek bereid daarmee in te stemmen, maar wilde de door de Fransen betaalde transfermiljoenen, bonus én het nieuwe percentage doorverkoop eerlijk verdeeld hebben. Dat ging de Groningers te ver. Een tweede argument van Fledderus om van de verkoop af te zien, was aanvankelijk dat de tijd om een vervanger voor Sierhuis te halen (te) kort was.

Zie ook eerdere berichten:
30-01-2020: Transfer Sierhuis nog niet van de baan: Ajax en FC Groningen nog steeds in gesprek
30-01-2020: Stade Reims wil Sierhuis voor miljoenenbedrag maar Ajax en Groningen worden het niet eens: deal lijkt geklapt

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Leuk voor hem het had alleen een paar weken eerder gemogen dan had hij niet tegen ons kunnen scoren.

Comments are closed.