Club Brugge deed al bod om Marin te huren; Ajax wil liever verkopen

Club Brugge meldt zich volgens bronnen van De Telegraaf vandaag bij Ajax om Razvan Marin te huren. De Belgen willen hem eerst huren en mogelijk in de zomer definitief overnemen. Volgens het Belgische Het Nieuwsblad heeft Club Brugge, vorige week toen beide ploegen tegen elkaar speelden in Qatar, al geinformeerd naar Marin en zelfs een bod hebben gedaan. Dat bod werd echter afgewezen door Ajax. Trainer Erik ten Hag zou het namelijk nog altijd zien zitten in Marin, die overigens zelf niet onwelwillend tegenover een transfer zou staan. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van de Telegraaf wil Ajax de middenvelder liever verkopen dan verhuren, zo meldt Verweij op Twitter

De 23-jarige Marin werd in de zomer van 2019 voor een bedrag van 12 miljoen euro overgenomen van Standard Luik. De leiding van Ajax zag het helemaal in Marin zitten en legde hem een contract voor van vijf jaar. Bij de aanvang van het seizoenwas Marin nog basisspeler op de positie van Lasse Schöne, maar al snel kreeg hij minder speeltijd. Marin had moeite om zich aan te passen aan het snelle aanvalsspel van Ajax en ook ontdekte hij dat de handelingssnelheid bij de Amsterdammers aanzienlijk hoger lag dan bij zijn oude club Standard Luik en zelfs het Roemeense nationale elftal, waar hij sinds 2016 voor uitkomt.

Voor Marin is het belangrijk dat hij gaat spelen, anders komt zijn plek in de nationale ploeg in gevaar. Roemenië kan immers naar het EK en speelt cruciale playoff-wedstrijden tegen IJsland. Bij winst volgt een finale tegen Bulgarije of Hongarije.

Related posts

1 Comment

  1. Indojood

    Inderdaad verkopen. Marin kan er niets aan doen maar hij is geen Ajax-voetballer. Wij spelen bijna altijd in een compact veld met weinig ruimtes en daarvoor moet je dus meer dan gemiddeld technisch en tactisch onderlegd zijn. Marin is een loper/box-to-box speler, daar hebben we niets aan. Onbegrijpelijk dat de scouting dit niet in de smiezen heeft.

Comments are closed.