Live Ajax – ADO Den Haag: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma en ADO Den Haag is de tegenstander in de Johan Cruijff Arena. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. 

Karakteristieken
Ajax – ADO werd in de historie 45 keer eerder gespeeld en daarin won Ajax 35 keer. ADO wist drie keer te winnen en de laatste keer was in 2010 (0-1). Bij de duels tussen Ajax en ADO Den Haag zijn al sinds 2006 alleen supporters van de thuisspelende club welkom. Er is de afgelopen maanden op allerlei niveaus weer overleg gevoerd hierover maar een oplossing lijkt nog ver weg. Ajax staat momenteel samen met AZ op de eerste plaats met 41 punten uit 17 wedstrijden. ADO moet het doen met een zeventiende plaats en heeft slecht 13 punten weten te behalen uit 17 wedstrijden.

Ajax mist Promes, Neres, Labyad en Blind, ADO zonder Beugelsdijk
Voor Ajax komt de winterstop op het juiste moment, zo heeft Erik ten Hag vrijdag op de persconferentie laten weten. ‘Ze hebben zoveel gespeeld en geen vakantie gehad in de zomer. Op een gegeven moment loopt het emmertje over. Dat is hier het geval en dat uit zich dan in kleine klachten, dat uitmondt in blessures. Dat neemt niet weg dat wij zondag nog steeds een elftal kunnen opstellen dat in staat moet zijn om te winnen’. Ten Hag mist zondag Quincy Promes, David Neres, Zakaria Labyad en Daley Blind. Met name de situatie rondom Blind is zorgwekkend. Blind werd tijdens het Champions League-duel met Valencia duizelig, zakte kortstondig in elkaar en kwam sindsdien niet meer in actie. Ajax heeft, mede door de privacywetgeving in Nederland, nog geen geen diagnose over Blind naar buiten gebracht. Vrijdag heeft de club wel laten weten dat er ‘iets’ is bijgekomen en dat het onderzoek naar zijn gezondheid langer gaat duren. Wat dat precies is, is niet duidelijk. Bij ADO ontbreekt Beugelsdijk wegens een schorsing.

Higler aangewezen als scheidsrechter
Dennis Higler is door de KNVB aangesteld als arbiter bij de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tussen Ajax en ADO Den Haag. Higler zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Balder en Goossens terwijl Bax zal fungeren als vierde official. Lindhout is aangesteld als VAR. Ajax – ADO Den Haag begint zondag om 12:15 uur.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Dat we deze pot winnend moeten afsluiten is duidelijk maar die onzekerheid van Daley vind ik toch wel even iets belangrijker en ik hoop dat dit niet ernstig is en dat hij weer hersteld en hij weer gezond en wel bij zijn jonge gezinnetje mag zijn en dan komt het voetbal nog wel eens een keer .

    1. Charka53

      Ik lees nu dat Daley een ontstoken hartspier heeft laten we hopen dat hij er snel van hersteld , beterschap Daley

Comments are closed.