Van der Sar: ‘Doel van Ajax blijft om aan te haken bij Europese top’

Ajax leed woensdag in de Johan Cruijff ArenA een 0-1-nederlaag tegen Valencia en werd daardoor uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft met Ajax ondanks de uitschakeling in de Champions League nog altijd het doel om de aansluiting te vinden met de Europese top. “Dat doel is echt niet opeens weg. Het is pijnlijk dat het nu voorbij is in de Champions League, maar in de voorbije maanden heeft de ploeg Ajax en Nederland volgens mij uitstekend vertegenwoordigd in de Champions League”,  aldus Van der Sar woensdag in een interview met het Algemeen Dagblad

“Maar wat is de top van Europa? Dat is de top acht, of de top zestien. De kwartfinale in de Champions League, daar wil je zijn, maar de realiteit is nu anders. Toch parkeren we ons doel zeker niet. De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus”, zo vervolgt de oud-doelman.

“Dit is wel een flinke tik. Helemaal als je de film van deze groepsfase nog eens in gedachten afspeelt. We speelden ook wedstrijden die eigenlijk gewonnen leken, zoals op Stamford Bridge tegen Chelsea, maar op miraculeuze wijze veranderden.” Desondanks haalt de oud-doelman ook lichtpuntjes uit de resultaten in de groepsfase van de Champions League.  “We hebben ook dit seizoen weer de complimenten gekregen over onze manier van spelen. Terecht, want na het vertrek van een paar heel belangrijke spelers hadden weinig mensen dit voor mogelijk gehouden.”

Dankzij de derde plaats in de groepsfase van de Champions League gaat Ajax na de winterstop wel verder in de knock-outfase van de Europa League. Van der Sar denkt dat Ajax het in dat toernooi misschien wel lastiger krijgt dan in de Champions League. “Een plek bij de laatste vier zou nu het doel kunnen zijn, maar daarvoor moeten we eerst wel flink wat rondes overleven”, zegt hij. “En dat is niet eenvoudig, want onze status is veranderd. Er zal meer op ons worden gejaagd. We zijn de te kloppen ploeg, terwijl we in de Champions League meer de underdog waren.”

Ajax krijgt maandag bij de loting in het Zwitserse Nyon te horen welke ploeg de tegenstander is in de tweede ronde van de Europa League. Ajax haalde twee jaar geleden nog de finale van dit toernooi, waarin werd verloren van Manchester United (0-2).

Related posts

2 Comments

  1. Arie

    Goed gezegd Edwin en laten we bij versterkingen ook naar onze jeugd kijken en laat hen eerder in de competitie ervaring opdoen en alleen kopen als een speller iets toevoegt en uit betere categorie als we nu doen. De salarissen zijn goed en toppers verdienen dit zodat ze ook minder snel verkassen. En nu het vizier op de Eredivisie en op naar Alkmaar want hier wordt het CL-ticket verdiend. We hebben niet voor niets de laatste 4 a 5 jaar punten binnen geharkt.

Comments are closed.