AZ – Ajax mag in Alkmaar worden gespeeld maar zonder publiek

AZ mag op 15 december de thuiswedstrijd tegen Ajax afwerken in het eigen AFAS Stadion maar vooralsnog zonder publiek, zo heeft een woordvoerder van de gemeente Alkmaar laten weten tegenover het AD. Volgende week beslist de gemeente of er supporters welkom zijn in het AFAS Stadion en hoeveel.

AZ heeft inmiddels laten weten dat het de wedstrijd alleen mét toeschouwers wil afwerken en dat is ook de wens van de KNVB. Het stadion van AZ kon de afgelopen maanden niet worden gebruikt, omdat begin augustus een deel van het dak tijdens een zuidwesterstorm instortte. ‘In principe kan de wedstrijd in Alkmaar plaatsvinden maar wel zonder publiek, al is dat onze wens ook niet. Volgende week nemen we een beslissing of het stadion gedeeltelijk of volledig beschikbaar is voor publiek’, aldus een gemeentewoordvoerder. De KNVB gaat er voorlopig vanuit dat de wedstrijd in Alkmaar mét toeschouwers zal worden gespeeld maar heeft ook twee opties achter de hand. De wedstrijd uitstellen of omruilen, zodat Ajax de 15de thuis speelt en later in het seizoen naar Alkmaar gaat. Nu staat voor 1 maart het onderlinge duel in Amsterdam op het programma.

Bron: AD

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Volgens mij moet de wedstrijd maar in Amsterdam worden gespeeld daar zijn de supporters van beide clubs tevreden mee denk ik zo De Haag is geen optie want daar zijn wij niet welkom en zonder supporters is niemand mee gehopen.

Comments are closed.