Live Ajax – Willem II: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax begint op vrijdagavond als eerste met de zestiende speelronde van de Eredivisie en doet dat met een thuiswedstrijd tegen Willem II.  Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. 

Karakteristieken
Willem II bezocht Ajax in totaal 43 keer en wist daarin één keer met de drie punten naar Tilburg te gaan. Op 20 augustus 2016 werd het 1-2. Ajax was in eigen huis 38 keer te sterk voor de Tilburgers. Dit seizoen staat Willem II op een verdienstelijke vierde plaats met 26 punten uit 15 wedstrijden. Ajax staat zoals bekend op de eerste plaats met 41 punten uit 15 wedstrijden.

Labyad, Promes en Neres ontbreken.
Zoals al eerder gemeld komt David Neres tot aan de winterstop niet meer in actie voor Ajax. De kleine Braziliaan is geopereerd aan zijn meniscus en hoopt in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft weer aan te sluiten. Ook zal trainer Erik Ten Hag geen beroep kunnen doen op Zakaria Labyad (knieklachten) en Quincy Promes (kuitblessure). Echter heeft Noa Lang afgelopen zondag tegen FC Twente bewezen een prima invaller te zijn.

Kuipers fluit wedstrijd
Björn Kuipers zal vrijdagavond vanaf 20:15 uur de fluit hanteren in de Johan Cruijff Arena. Kuipers zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van Roekel en Zeinstra terwijl Van der Eijk zal fungeren als VAR. Pol van Boekel zal vanuit Zeist meekijken als VAR.

Koster onder indruk Ajax
Adrie Koster, de huidige trainer van Willem II, heeft een verleden bij Ajax en is vol lof over het elftal van Erik Ten Hag. Koster maakte in het seizoen 2007/2008 als interim-hoofdcoach het seizoen af bij Ajax na het vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea. In het seizoen 2008-2009 was Koster trainer van Jong Ajax en greep hij met de jeugdige Ajacieden de landstitel in de Beloften Eredivisie. ‘Ajax tikt natuurlijk een enorm hoog niveau aan en de manier waarop ze tegen FC Twente een 2-0 achterstand omzetten in een zege was indrukwekkend. Een moment van onoplettendheid en ze straffen het af, maar wij als Willem II stralen ook iets uit en verkeren momenteel in een goede vorm. We staan daarom ook niet voor niets op de vierde plaats’.

UPDATE 06-12-2019 10:15uur:
AD verwacht Huntelaar in basis
Het Algemeen Dagblad verwacht dat Klaas-Jan Huntelaar tegen Willem II in de basis begint. De spits is de vervanger van Quincy Promes, die door een kuitblessure verstek moet laten gaan. Zodoende speelt Dusan Tadić vanaf de flank. Verder is er, volgens de krant, wederom een basisplaats voor Noa Lang. De aanvallende middenvelder scoorde afgelopen zondag bij zijn basisdebuut voor Ajax tegen FC Twente een hattrick. Het duel tussen Ajax en Willem II in de Johan Cruijff ArenA begint vrijdagavond om 20.15 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez, Ziyech; Lang, Huntelaar, Tadić.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Laat jullie niet verassen hoor Willem 11 is geen ploeg om te onderschatten dus er op klappen en zo snel als mogelijk afstand nemen , succes

Comments are closed.