Ajax Vrouwen winnen wedstrijd in Eredivisie Cup met 0-2 van Heerenveen

De Eredivisie Cup is een nieuwe competitie in het vrouwenvoetbal. Alle Nederlandse eredivisieclubs doen hieraan mee. De teams spelen in een laddercompetitie, die is ingedeeld op basis van vier niveaus. De indeling is gebaseerd op basis van de eindstand in de eredivisie van het afgelopen jaar. De clubs kunnen elkaar drie speelrondes (uit en thuis) uitdagen om zo te stijgen of zich te handhaven. Wie aan het eind van het toernooi de bovenste ladder bezet, wint een beker.

Voor de Ajax Vrouwen stond vrijdagavond in de nieuwe opzet de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. In Friesland kwamen de Ajax Vrouwen geen moment in de problemen en na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen PSV werd er nu met 0-2 gewonnen. Van den Bighelaar  scoorde na elf minuten de 0-1 en daarna was het wachten op meer doelpunten. De beslissing op het Skoatterwâld viel echter pas in de tweede helft toen Lewerissa de marge verdubbelde met een schuiver in de verre hoek. Volgende week wacht de return op sportpark de Toekomst.

Opstelling Ajax Vrouwen: Bukovec, Van der Most, Dijkstra, Doorn, Munsterman (61. Zeeman), L. Bakker, Van den Bighelaar, Van de Velde (72. Van de Westeringh), Vonkova, Lewerissa (77. E. Bakker) en Pelova.

 

Related posts