ADO weigert opnieuw supporters, Ajax vraagt KNVB standpunt in te nemen

Ajax speelt op 6 oktober de uitwedstrijd tegen ADON Den Haag en zal dat opnieuw zonder uitsupporters moeten doen. De Hagenaars zijn bovendien niet van plan om zelf fans mee te nemen naar de Johan Cruijff Arena als de terugwedstrijd op het programma staat. Ajax heeft met verbazing gereageerd op het nieuws en heeft de KNVB verzocht een standpunt in te nemen.

Ajax heeft de afgelopen jaren meermaals het initiatief genomen om in gesprek te gaan over de organisatie van de wedstrijd en het beheersen van de eventuele veiligheidsrisico’s. Keer op keer wordt een nieuw argument bedacht om dit af te houden. Wanneer zich een acute dreiging voor de openbare orde voordoet, kan Ajax er begrip voor opbrengen dat een burgemeester, als noodmaatregel, een supportersgroep uitsluit. Hier is echter sprake van een proces dat ver van te voren gepland kan worden en waar risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Ajax heeft al enkele weken geleden bij ADO Den Haag aangedrongen op een dergelijk vooroverleg, maar hierop bleef het antwoord uit. Dat Ajax vervolgens dit besluit op deze manier verneemt is zeer opmerkelijk. Aangezien ADO Den Haag zich niet lijkt te willen of kunnen conformeren aan de door de KNVB gestelde regels en geen enkele inspanning verricht om hier in de toekomst wel aan te kunnen voldoen, heeft Ajax de voetbalbond gevraagd een standpunt in te nemen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Helaas gat dit nooit meer goed komen dan maar gewoon de drie punten mee naar huis nemen en laat die Hagenezen maar in hun eigen sop gaat koken ik ben liever zonder dan met.

Comments are closed.