Gametalk Sparta – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. De promovendus doet het opvallend goed en staat na vier wedstrijden op een derde plaats. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen  voor degene die de juiste eindstand via ons Twitteraccount weet te voorspellen. Sparta – Ajax begint zondagmiddag om 14:30 uur.

Ten Hag mist alleen Van de Beek
Ajax is relatief ongeschonden uit het duel in de play-offs in de Champions League met APOEL Nicosia gekomen, alleen kan Erik ten Hag geen beroep doen op Donny van de Beek die met een spierblessure in zijn bovenbeen voorlopig aan de kant staat. ‘Verder is iedereen inzetbaar. Er zijn links en rechts wel wat klachten, maar ik denk niet dat dat tot problemen leidt’, aldus Ten Hag afgelopen vrijdag op de persconferentie.

Kamphuis aangewezen als scheidsrechter
Pol van Boekel is door de KNVB aangewezen als arbiter bij dit duel maar aangezien hij zich geblesseerd heeft afgemeld zal nu Kamphuis de wedstrijd fluiten. Kamphuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van Roekel en Zeinstra en Blank is de vierde official. Van Boekel zal zondag fungeren als VAR.

Statistieken
Ajax verloor in alle edities van deze wedstrijd achttien keer op het Kasteel maar zegevierde 23 keer. De laatste overwinning van Sparta op Ajax was in 2009. Het werd maar liefst 4-0 en een dag later nam toenmalig trainer Marco van Basten ontslag bij Ajax. Dit seizoen is Sparta goed begonnen en staat het op een derde plaats met acht punten. Ajax volgt op een vierde plaats met zeven punten maar heeft wel een wedstrijd  minder gespeeld.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

3 Comments

  1. Charka53

    In principe moet dit geen probleem zijn maar Sparta is met een goede reeks bezig en kan het ons best nog lastig maken.

Comments are closed.