Verplaatsingen in belang van clubs of commercie? Ook PSV-Ajax mogelijk verplaatst

De KNVB gaat begin september werken aan het definitieve speelschema voor de Eredivisie, tot aan de winterstop. Daarbij wil de bond de Europees spelende clubs zoveel mogelijk rust geven om in Europa goed te kunnen presteren. PSV heeft daarom in een mailing naar haar supporters laten weten dat de aanvangstijden van vijf thuisduels nog niet zeker zijn waaronder de topper tegen Ajax die gepland staat in Eindhoven op 22 september om 14.30 uur.

Als reden wordt opgevoerd dat de Eindhovenaren de groepsfase van de Europa League nog kunnen bereiken. Maar zijn al die verplaatsingen wel in het belang van de clubs? Vorig seizoen was er veel ophef omdat Ajax bevooroordeeld zou worden omdat duels soms een dag of week verplaatst werden maar van sommige verplaatsingen moet je je toch echt afvragen welk nut ze hebben? Zoals Ajax, dat uit tegn VVV niet om 19:45 uur maar om 18:30uur speelt. Wat hebben die vijf kwartier voor voordeel voor Ajax? Of PSV dat thuis tegen ADO op zondagavond om 20:00uur speelt. Waarom kan die wedstrijd niet om 16:45uur op die zondag? Wat maken die drie uur en een kwartier uit op een voorbereiding op een Europees duel? Zijn ze bij de KNVB niet doorgeslagen vraag je je dan af en is het soms niet een verkapte smoes om duels op een commercieel interessantere tijd te zetten?

Related posts

7 Comments

  1. Wenen 1995

    De KNVB is idd doorgeslagen, maar ik geloof wel dat ze het in het belang van het NL voetbal doen en niet op basis van commerciele gronden.

  2. De Nees

    2x per week voetballen poeh hé, zo valt er over elke inspanning wel een huppel-kut verhaal te verzinnen,. We hebben gewoon een lichting lamlullen aan het bewind bij de KNVB.

Comments are closed.