PEC en PSV furieus: ‘Als ze Ajax willen helpen, verplaats dan wedstrijd tegen Feyenoord’

PSV en PEC Zwolle hebben furieus gereageerd op het besluit van de KNVB om de competitiewedstrijd van 2 maart tussen Ajax en PEC Zwolle uit te stellen. ‘Wat een onzinnig competitievervalsend KNVB-besluit’, aldus PEC-voorzitter Adriaan Visser via Twitter. ‘Als ze Ajax willen helpen verplaats dan de bekerwedstrijd op 27 februari tegen Feyenoord. Dan kan de competitie normaal doorgang vinden!’ 

PSV-dircteur Toon Gerbrands is dezelfde mening toegedaan. ‘Een bekerwedstrijd verplaatsen had minder ellende opgeleverd voor de competitie’, laat hij via een tweet weten. ‘PSV is voorstander om Europees spelende teams te helpen in het competitieschema. De boosheid richt zich op de KNVB (Bluyssen) die alle gemaakte afspraken eenzijdig, zonder overleg, heeft veranderd.’

De KNVB nam woensdagavond, naar eigen zeggen, een moeilijke keuze, maar volgens manager competitie zaken Jan Bluyssen is het een beslissing die juist goed is voor het Nederlands voetbal. Mede omdat Ajax de enige ploeg is die punten kan halen voor coëfficiëntenlijst van de UEFA. “In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs. Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee”, laat Bluyssen weten op de site van de KNVB.

De manager competitie zaken beseft dat het niet gunstig is voor de supporters van de Zwollenaren. “We beseffen dat de aanvangstijd van 18.30 uur op een doordeweekse dag ongunstig is voor de supporters van PEC Zwolle, maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders.”

Calimero-gedrag
Commentator Leo Driessen snapt niets van de reactie van PSV op het besluit van de KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen zodat de Ajacieden genoeg rust konden krijgen voor het cruciale Champions Leagueduel met Real Madrid op 5 maart. “Ik vind het echt Calimero-gedrag”, stelde Driessen in Voetbalpraat van FOX Sports. “Wat heb je er voor last van wanneer Ajax die wedstrijd speelt? Speel je eigen wedstrijd. Vorig seizoen is het volgens mij ook een aantal keer gewijzigd ten faveure van PSV. Wat voor last heb je daar nou van? Een club als PSV, kom op man.” Tafelgenoot Kees Kwakman liet zich ook uit over de kwestie. Hij denkt juist dat het alleen maar goed kan zijn om de wedstrijd te verplaatsen. “Als Ajax het nu goed doet, kan de kampioen daar volgend jaar voordeel van hebben”, denkt hij. “Dus mocht PSV kampioen worden, zou PSV daar voordeel van hebben.”

Juridische stappen
PEC Zwolle overweegt zelfs juridische stappen tegen het besluit van de KNVB. “Laat ik voorop stellen dat we Ajax niks kwalijk nemen”, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International. “Schijnbaar kun je het verzoek neerleggen om een duel te verplaatsen. PEC denkt ook graag mee. Eerder is het duel dan ook al verplaatst van 3 naar 2 maart. Maar wat nu gebeurt is complete competitievervalsing.”

De KNVB wil Ajax meer rust geven rondom de return in de Champions League tegen Real Madrid. “Er is een vreemde situatie ontstaan”, aldus Nijkamp. “Wij wisten dat Ajax nadacht over de mogelijkheid. Echter zou dit alleen gebeuren als er werd gewonnen of gelijkgespeeld tegen Real Madrid. Ook dan waren wij geen voorstander geweest.” PEC Zwolle komt nu drie keer in acht dagen in actie. Het laatste duel van die reeks is een cruciale tegen Excelsior, terwijl daarvoor het duel met Ajax wacht. “Dan kan dat grote gevolgen hebben voor ons competitieverloop”, aldus Nijkamp. “Bovendien kun je het onze trouwe fans niet aandoen. Om 18.30 uur spelen op woensdag in Amsterdam. Dat is toch voor niemand prettig?” PEC Zwolle legt zich er niet bij neer. “We kijken naar de juridische mogelijkheden. Als je dit soort noodgrepen uit wil halen, dan moet je daar in de zomermaanden met je clubs over spreken. Dan verander je niet gedurende het seizoen de spelregels. Bovendien is de KNVB een faciliterende organisatie voor alle BVO’s. Dat blijkt niet uit deze keuze.”

Related posts

43 Comments

  1. De Ajacied

   Dat doen ze al jaren, dat zielige gedoe,
   Maar kan iemand mij uitleggen waarom die lampekappen nu eigenlijk over pis(vee) zijn?
   Ik snap er niets van
   PEC kan ik me nog wel in komen ivm de supporters die dan moeilijker kunnen komen,
   Maar dat GEJANK uit Lampegat ben ik zo o gelooflijk beu
   ❌❌❌

  1. FrankiC

   3 dagen voorafgaande aan Europees voetbal op kunstgras spelen moeten ze sowieso verbieden. (Niet goed voor de spiertjes.)

   1. -buitenkantje rechts-

    ?? Het is/was Ajax-PEC.. Grasmat in de JCA is soms niet al te best, maar om dat nou kunstgras te noemen..

   2. -buitenkantje rechts-

    Er waren al afspraken over uitstel van Ajax- PEC bij winst Ajax of gelijk spel tegen Real. Dat nu de KNVB ook bij verlies van Ajax heeft besloten de wedstrijd te verplaatsen is niet volgens de afspraak en had sneller gecommuniceerd moeten worden.
    PEC Zwolle is niet tegen verplaatsing wegens competitievervalsing, maar vanwege het tijdstip. Bij een aanvang van 21.00 was er niks aan de hand geweest.. Maar ja..FOX wil ook wat hè.. Misschien dat de woede tegen hun gericht moet worden.. PSV moet blij zijn dat we voor hun de broodnodige punten uit het vuur slepen.. Misschien hadden ze zelf in de poulefase wat meer punten kunnen halen.

 1. Yor2002

  Ze denken gwn alleen aan zichzelf en kunnen het niet accepteren dat ze geen voordeel krijgen dat Ajax met vermoeide spelers een competititewedstrijd moet verliezen zodat ze verder uitlopen op ajax.

 2. Charka53

  Goed plan , de bekerwedstrijd naar een later tijdstip verplaatsen dan hoeven die kakkies zich niet in te houden tegen pisvee en pisvee punten afhandig maken dan hebben ze weer een reden om te jammeren.

  1. Yindi02

   Zou idd. de meest voor de hand liggende oplossing zijn van dit probleem. Als Ajax zou ik daarin voor PEC (die hebben een goed argument) wel meewerken. Voor dat kutclubje uit Lampengat zeker niet. Wat brengt ons dan het feit dat ze meedoen in de CL? Helemaal niks, nada. Ze zijn Europees niet meer dan kannonenvoer, blijkt steeds weer. O, zo trots dat ze 2 punten gehaald hebben in de groepsfase!! Laat me niet lachen man. Knurften zijn het.

   1. 1434

    Door die twee punten staan we nu nog 11e en net voor Oostenrijk. Dus ben wel blij met die puntjes. Waren het er maar 6 geweest maarde kift van velen hier richting PSV is daarvoor te groot. Liever te weinig Europese punten waardoor we zelf straks als landskampioen voorrondes moetgaan spelen dan PSV de punten gunnen. Over ? gedrag gesproken.

    1. Ajax 1

     We staan niet meer voor oostenrijk sinds gisteren….daarom is het doorgaan van ajax cruciaal. De kampioen v volgend jaar speelt ook voorronde namelijk zoals we nu staan….

 3. Wenen 1995

  Ben blij dat in ieder geval de KNVB denkt aan het belang van totale NL voetbal. Dat is pisvlekken niet snappen dat dit besluit misschien uiteindelijk in hun voordeel kan uitpakken, zegt wel iets over het niveau van die club.

   1. HURBIE

    Van de Nederlandse clubs is
    Kunnen rechtstreekse plaatsing krijgen en eventueel meerdere clubs in Europa
    Neee dat zien ze niet
    Alle clubs die buiten Amsterdam vandaan komen blijven Boeren en dom denkers

    1. Moosie

     wat dacht je als ik twintig keer drie zinnen plaats en ik krijg 2 like’s per post heb ik mooi 40 like’s?
     #Zlattieforpresidentfuckhurbie.com

     1. Zlatan4ever

      Moosie,
      Je laat mij wederom lachen met je opmerking over “hurbie the ??likes man” ??love it?? ?
      ??????????

 4. AJAXForever61

  Ze laten zich wel ongelooflijk kennen, ze pissen echt in de broek van angst dat Ajax kampioen wordt, echt 0.0 zelfvertrouwen in lampegat, STAKKERDS

 5. 1434

  Als PSV een voordeeltje heeft dan staat het merendeel van dit forum ook gelijk op de achterste benen om moord en brand te schreeuwen. Nu heeft Ajax een voordeeltje en piept PSV. Niks mis mee, hoort allemaal bij het spelletje.

  1. 1434

   Kortom, beste redaktie. Deze Calimero kan je ook heel vaak gebruiken als Ajax supporters van mening zijn dat Ajax wordt benadeeld.

   1. Zlatan4ever

    AB lullo, ben jij eigenlijk wel een Ajacied ? Je lijkt meer en meer op een anti met je commentaren
    Ben benieuwd voor wie je zondag staat te juichen ?
    Voor die kut geel-groene ooievaars ? Je woont wel verdacht dichtbij ….

    1. 1434

     Lullo? Je mag van mij kortzichtig zijn maar doe wel beetje normaal. Verder ben ik benieuwd hoe jij zou kunnen weten waar ik woon. Vanwege het Scheveningen verhaal? Ach ja, gewoon alles geloven wat op een forum staat. Op facebook staat ook altijd de waarheid.

     1. 1434

      Ben ik de volgende trouwens! Ik zie dat je overal commentaar hebt op mijn commentaar. Is goed hoor, geen probleem.

     2. Zlatan4ever

      AB a.k.a “the nickname-changer” , nu weet je zelf eens hoe het voelt om overal commentaar op te krijgen.
      (Jij doet niet anders dan dat hier)

     3. 1434

      Zlatan, het was gewoon een vraag. Wilde het ff weten. Er staat ook “geen probleem”. Ik doe alles met open vizier.

    2. De Nees

     AB krijgt meteen pisvlekken in de nek als hier wordt gekankerd op pisvee. Hier wordt niks gegund aan hun hoe onterecht ook AB, of vorm je stiekem een 040-duo met Litmanen?

     1. 1434

      Het woordje gek**** graag achterwege laten ook in deze context. Verder krijg ik “vlekken in mijn nek” van dom gelul zoals nu ook van jouw kant.

     2. De Nees

      Niet liegen AB, jij krijgt alleen vlekken als we hier afgeven op pisv. Blijven eeuwige viespeuken snap je dat niet? Je bent gewoon te soft man, zoals gewoonlijk te vredelievend naar alles en iedereen.

     3. 1434

      Ik ben Europees voor elke Nederlandse club. Juich jij voor 10% van het Ned. elftal. Ik lieg dus niet beste de Nees maar jij bent en blijft wel kortzichtig. Mag hoor maar dan wel gewoon toegeven. Verder ….. soft? Nee hoor, gewoon slimmer denk ik en geen dombo supporter.

 6. Bert62

  Alsof PiSVee de laatste tijd niet steeds gematst is met hun late gelijkmakers in de 95e minuut

 7. Ajaxfoort

  De PEC aanhang is boos omdat ze er met het gezin een weekendje Amsterdam van wilde maken. En er ook al hotels waren geboekt. Weten die provinciaaltjes niet dat Amsterdam ook open is als Ajax niet speelt?! ?

  1. 1434

   Stupide opmerking. Als jij een weekendje hebt geboekt met een voorstelling voor wat dan ook en de voorstelling wordt verplaatst naa4 een andr datum dan baal je. Vaak ben je je geld gewoon kwijt. Dan zo’n domme opmerking over “provinciaaltjes”. Daar zitten ook Ajax supporters maar die zijn zeker geen echte supporters. Kortom je doet een bijdrage om ff lekker bijdehand te doen maar het is gewoon dom.

Comments are closed.