Swart: ‘Dolberg is weg, Van de Beek blijft nog een jaar en Suarez komt echt terug bij Ajax’

Sjaak Swart heeft iets meer duidelijkheid gegeven omtrent de situatie rondom Kasper Dolberg en Donny van de Beek. In het radioprogramma NH Radio Sportcafé liet Mister Ajax weten dat Dolberg zo goed als zeker weg is bij Ajax en dat Donny van de Beek dit seizoen nog voor Ajax speelt.

‘Ajax wil Van de Beek nog houden dit seizoen want dan is de kans veel groter dat we kampioen worden en dat is heel belangrijk dit seizoen. De landskampioen speelt namelijk volgend seizoen geen voorronde van de Champions League. Dat Donny nog een jaar blijft is al afgesproken met Real Madrid’. Ook over Kasper Dolberg was er nieuws want volgens Swart is hij al weg bij Ajax en vertrekt hij naar Bayer Leverkusen om herenigd te worden met Peter Bosz. Het ging in het programma ook over Luis Suarez. ‘Die komt echt terug bij Ajax. Hij wil dat zelf heel graag alleen weet ik nog niet wanneer’. De 32-jarige Suarez heeft nog een contract voor een jaar bij Barcelona.

Bron: NH Nieuws

Related posts

25 Comments

  1. JohnDoe77

   Suarez is welkom, maar dan wel graag dit jaar. Nu kunnen we hem goed gebruiken. Volgend jaar is hij 33 en hopelijk hebben wij dan een goede eerste spits naaat Hunter.

   1. Bakkie

    Dat vind ik een beetje hoogmoedswaanzin, JohnDoe.. Denk je nou echt dat Suarez nu naar Ajax wil, terwijl hij bij Barca als een van de eersten ingevuld wordt op het wedstrijdformulier?
    Laten we gewoon hopen dat ie volgend jaar komt, wanneer z’n contract is afgelopen (mits hij nog fit is natuurlijk)

 1. J18

  Perfect, zie het wel gebeuren dat Huntelaar na dit seizoen een punt achter zijn carriere zet. Dan is het super als Suarez terugkomt! Wel jammer dat Dolberg het na de blessures niet meer heeft kunnen waarmaken, ik blijf het toch een spits met veel potentie vinden. Ben er vrij zeker van dat Bosz hem wel weer op de been helpt! Hoop wel dat Ajax slim is en een percentage van de toekomstige tranfersom van Dolberg eist.

  1. Jimmy1971

   Heh heh, was iedereen maar zo duidelijk bij Ajac zoals Sjaakie!
   Ik denk ik dat je gelijk hebt J18, aan het soort doelpunten dat Dolberg wel gemaakt heeft zie je toch dat ie een zekere klasse heeft. Ik denk dat bij hem vooral mentaal de knop even om moet. Daarom zou ik hem eerder een jaartje aan Bosz verhuren en bij verkoop absoluut met een doorverkoop percentage aan de slag gaan. Stel dat hij na een jaartje Bosz weer 50 miljoen waard wordt..

   1. Jimmy1971

    Nee, zeker niet Kbouter ik ben Overmars fan van het eerste uur.
    Maar ook slimme mensen maken soms foutjes alleen leren zij daar sneller van dan dommere mensen..

 2. Koning Haarms Wolfs

  Als we dan toch vele MIO’s moeten uitgeven aan een speler, dan aan Suarez. Die voetbalt nog wel een jaartje of wat.

 3. Secondant

  Sjaak zwetst maar wat. Real doet waar het zin in heeft en als Vd Beek een beroerd seizoen draait of geblesseerd raakt gaan ze hem echt niet kopen. Als hij een megagoed seizoen draait, zou het qua salaris en status dom zijn Real niet beetje uit te spelen naar PSG, City, Juventus etc.

  1. ems

   Denk dat Donny nog niet uitgeleerd is bij Ajax minimaal nog een jaar met veel doelpunten en/of assists dan pas door naar EU topclub

 4. Stimi

  Dost zal gaan spelen bij leverkusen. Beste is om dolberg te laten verhuren aan hoffenheim. Het jammer maar ballotelli heeft getekend bij brescia???

Comments are closed.