Ajax heeft weinig moeite met VVV: 1-4

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen VVV met 1-4 gewonnen voornamelijk dankzij een sterke tweede helft. Een goede generale dus voor de belangrijke wedstrijd komende week in de play-offs van de Champions League tegen APOEL Nicosia. Enig minpuntje was het uitvallen van Quincy Promes en Hakim Ziyech maar op het eerste oog zijn het geen ernstige blessures.

Erik ten Hag had in Venlo basisplaatsen ingeruimd voor Sergiño Dest, Perr Schuurs en Quincy Promes en vooral laatstgenoemde speelde een hoofdrol in de eerste helft. Promes werd halverwege de eerste helft geraakt op zijn voet en van een normale wedstrijd kunnen spelen was al snel geen sprake meer. Nadat hij de kans op de openingstreffer liet liggen gaf Promes aan dat hij gewisseld wilde worden. Op slag van rust was het alsnog raak voor Ajax en schoot Ziyech uit de draai de 0-1 op het scorebord.

Vlak na rust legde scheidsrechter Makkelie de bal op de stip nadat een schot van Nicolas Tagliafico door Roel Janssen met de hand was beroerd. Tadic kende geen genade en schoot de bal hard tegen de touwen. Erik ten Hag besloot daarna Hakim Ziyech te wisselen aangezien de speler niet helemaal okselfris over het veld liep en net als Promes last heeft van een voetblessure en van beide spelers is het afwachten of en hoe lang ze dinsdagavond kunnen spelen tegen APOEL Nicosia. Invaller Huntelaar greep daarna gelijk weer zijn kans en bracht de stand op 0-3. Ook David Neres deed nog een duit in het zakje en schoot de bal hard langs doelman Kirschbaum. Vlak voor tijd wist VVV toch nog de eer te redden nadat Linthorst met een lage schuiver Andre Onana wist te verschalken. Voor Ajax betekent de ruime uitzege een goede generale voor de belangrijke wedstrijd komende week in de play-offs van de Champions League tegen APOEL Nicosia. De ploeg begint de dubbele ontmoeting dinsdag met een uitduel op Cyprus.

VVV – Ajax 1-4 (0-1)

’44 Ziyech 0-1
’49 Tadic 0-2 (pen)
’66 Huntelaar 0-3
’76 Neres 0-4
’89 Linthorst 1-4

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 8000
Gele kaarten: Van Ooijen, Janssen (VVV), Martinez, Van de Beek (Ajax)

Opstelling VVV Venlo: Kirschbaum; Janssen, Schäfer, (/46 Kum), Röseler, Pachonik; Linthorst, Neudecker, Opoku; Van Ooien, Soriano, (/84 Scheimann), Sinclair (/71 Wright)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Serginho Dest, Perr Schuurs, Lisandro Martinez (/73 Edson Alvarez), Nico Tagliafico, Razvan Marin, Donny van de Beek, Daley Blind, Hakim Ziyech (/59 Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic, Quincy Promes (/41 David Neres)

Related posts

28 Comments

  1. Finidi

   Gewoon goed gedaan eigenlijk, doe het maar es tegen 11 van die negatief verdedigende reservebelgen!

 1. Griffioen66

  Uitvallen Promes was niet echt een minpunt, niet echt overtuigend nog helaas. Verschil met Nereswas vrij duidelijk.

 2. Charka53

  Zo zie je maar dat we gewoon korte metten maken met zo’n negatief voetballende tegenstander ?

 3. Forever nr14

  Schandalig dat hierop nog steeds getracht te proberen te voetballen, smerige rubberen plak zeg!
  Weer 2 geblesseerden en bedankt

 4. Forever nr14

  Schandalig dat er nog steeds op zo’n nep veld gevoetbalt word, wederom 2 gebleseerden.

 5. Forever nr14

  Promes, was al een vraagteken bij zijn transfer zeg. Nop word m niet en gaat m ook niet worden.

  1. nash1900

   Blind staat dan ook op de plek van de jong,maar het middenveld is idd nog verre van goed…….. Dit gaat echt een probleem worden, te weinig voetbal en te weinig snelheid in de ploeg We geven echt belachelijk veel ruimte weg. En dan de beide backs die hoog staan, waar door je ook kwetsbaar wordt,maar rendement hebben ze beide niet vanaf de zijkant. daar moet ten hag toch ook snel iets aan doen.

 6. Old Ajax

  30e doelpunt van Ziyech van buiten de 16 in de ere divisie. Is hiermee koploper. Schone staat 2e met 25 doelpunten van buiten de 16.

  1. De Nees

   Goed zo Abu, analytisch wonder. Had Ziyech niet ook ff 10x keer meer doelpogingen nodig dan Schone? Staaltje window dressing? Ziyech is goed voor Ajax maar jij trekt alles in het belachelijke over zijn kwaliteiten, dat is mijn punt niet dat ik iets tegen hem heb.

   1. Old Ajax

    Ach, het was gewoon een feitje maar goed dan ook even op jouw wijze: Ziyech had hier veel minder wedstrijden voor nodig maar dan ook echt veel minder in de ED. Maar ja, was een ander de “boodschapper” dan was er van joyw kant geen of een totaal andere reactie gekomen. Persoonlijk reageren heet dat. Groet uit een bewolkt en wat regenachtig Sark.

    1. FrankiC

     Geweldig eiland, dat dan weer wel, als je er tenminste van houdt teruggeglitst te worden in de tijd!

     1. Old Ajax

      Het is gewoon zalig FrankiC maar het klopt, het is feitelijk terug in de tijd. Tractor en paard en wagen en uiteraard de boot. Straks toeristen seizoen voorbij en dan nog meer rust.

    2. De Nees

     Niks persoonlijk maar je zwamt wel erg veel over je oogappel, zelfs misperen van Ziyech leg je uit alsof het een tactische reden heeft. Je bent net als Eug, window dressing om je punt kleur te geven.?

     1. Old Ajax

      Zoals gezegd en nu herhaald: het was gewoon een feitje en het is bij jou wel degelijk persoonlijk. Gewoon eerlijk blijven. A la perchoine.

     2. De Nees

      Niet waar Abu, heb niks tegen je. Ben eerlijk hier, volg jij je eigen advies maar op, pakt vast beter uit voor je.

     3. Indojood

      Ssst, AB heeft behoefte aan rust. I.p.v. miljoenen en cabrio’s nu een tractor (in zekere zin ook een cabrio). Wat je online allemaal niet kunt verzinnen vanaf een gesubsidieerd iPadje in een huurflatje. 🙂

     4. Old Ajax

      Enne ….. is niet echt goedkoop hoor. Ouwe sok van zolderkamer best wel nodig. Boot is geen overbodige luxe. Toch gek trouwens, privé zaken hier vertellen vind jij gek en blaaskakerij maar je haalt het zelf steeds aan. Vwb de cabriolet, die zijn er ook oud en goedkoop. Verschepen had geen zin, mag hier niet.

Comments are closed.