‘Racing Club wil na half seizoen alweer afscheid nemen van Ajax-huurling Cassierra’

Racing Club wil na een half seizoen alweer afscheid nemen van Mateo Cassierra, zo meldt de Argentijnse sportkrant Olé. De voor anderhalf jaar van Ajax gehuurde spits kan bij de kampioen van Argentinië geen potten breken en kwam in een half jaar tot slechts 26 speelminuten, verdeeld over twee invalbeurten. Racing zoekt naar mogelijkheden om het huurcontract van Cassierra, dat nog tot de zomer van volgend jaar doorloopt, te ontbinden, zo klinkt het.

De club nam de Colombiaanse aanvaller in januari over van Ajax, nadat hij in het eerste half jaar van het seizoen op huurbasis voor FC Groningen had gespeeld. Ook bij de Trots van het Noorden kon Cassierra geen indruk maken.

Volgens Olé betaalde Racing 200.000 Amerikaanse dollar aan Ajax om Cassierra anderhalf jaar te huren. Daarnaast zouden de Amsterdammers recht hebben op 100.000 dollar, zodra de 22-jarige spits tien wedstrijden voor Racing zou spelen. Ook bij het spelen van zijn twintigste wedstrijd zou de kampioen van Nederland 100.000 dollar toucheren. Dat aantal lijkt de spits bij lange na niet te gaan halen.

Racing bedong ook een optie tot koop voor 3,5 miljoen dollar plus een doorverkooppercentage van 25 procent, maar daar wenst de Argentijnse grootmacht dus zeker geen gebruik van te gaan maken. Cassierra kwam in 2016 als veelbelovend talent naar Ajax, dat 5,5 miljoen euro overmaakte aan Deportivo Cali. In totaal speelde hij 21 wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij 3 keer scoorde.

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

25 Comments

   1. De Ajacied

    Is geen onzin BR
    Zo zit de wereld in elkaar,
    Niet over in zitten, gewoon doorpakken en vooruit kijken
    ❌❌❌

    1. -buitenkantje rechts-

     Haha! Zo zit de wereld in elkaar.. In welke wereld leef jij.?
     Gewoon een gokje..move on..paar miljoen minder.
     Dit is nu precies waar ik me aan erger.. Je gaat me niet vertellen dat er in de jeugd of in Amsterdam eo niks beters rond loopt dan Cassierra..
     Welja.. zo zit de wereld in elkaar.. en zelf 3x nadenken zeker of je dit jaar wel of niet een seizoenkaart neemt…
     Kan t schelen joh..zo zit de wereld in elkaar.

     1. Old Ajax

      Ik vind je redenatie 100% logisch BR maar helaas wordt dat hier maar door een handjevol supporters gevolgd. Het is gewoon handelen in spelers in de hoop dat je percentage gewijs eruit springt en dat er een keer een juweeltje bij zit. Heb je een Tagliafico dan kunnen er weer 3 of 4 aankopen mislukken. Zit geen enkele logische lijn in en het scouting apparaat is gewoon bezig met een tombola. Om bij Ajax te kunnen spelen moet je een speciaal soort speler zijn, niet zomaar een speler die er bij zijn club boven uitsteekt. Wat dat betreft krijgt de jeugd niet dezelfde kans maar dat is vloeken in de kerk. Maar ja, de werreld zit zo in elkaar dat je moet kopen, kopen, kopen he.

     2. Bakkie

      @BR
      Wat De Ajacied volgens mij bedoelt is dat in de voetbalwereld zoveel geld omgaat dat je risico’s moet durven nemen wil je mee doen in de top. En hoe groter (lees: rijker) je bent, hoe groter die risico’s worden. Voorbeeldje: Weten we zeker dat Frenkie gaat slagen in Barcelona? Nee, het kan raar lopen. Maar als je geen risico’s durft te nemen, dan zul je altijd achteraan hobbelen. Kijk maar naar PSV en Feyenoord. Die verliezen nu de aansluiting met de Europese top omdat ze te voorzichig zijn en gokken op de jeugd. Tuurlijk, ik ben ook Ajacied en Ajax staat voor jeugd en gelukkig hebben we er (bijna) elk jaar weer groeibriljantjes tussen zitten. Maar ik ben ook trots op het huidige Ajax omdat ze niet bang zijn en durven te ondernemen. We krijgen steeds betere spelers en worden steeds rijker. Ik zou graag zien dat andere Nederlandse clubs ook eens wat meer ambitie zouden tonen

     3. De Ajacied

      Klopt helemaal Bakkie
      En met veel miljoenenen waag je eerder een gokje
      En das nu fout afgelopen, helaas
      ❌❌❌

    2. De Nees

     Eens Bakkie. Het is achteraf koe in de kont kijken. Je kan nooit alle vertrekkende spelers met je opleiding opvangen, de voetbalwereld gaat daarvoor te snel. Je kan je scouting mss nog ’s wijzen op basis criteria maar dan nog hou je altijd een risico marge. Onze tv rechten en sponsoring is peanuts ivt de grote landen, je moet je omzet daarom grotendeels uit transfers halen, anders is het afhaken in europa. We moeten op 2 paarden blijven wedden, opleiding op hoog niveau en tegelijkertijd goeie versterkingen halen. Jonge talenten blijven scouten, al denk je genoeg te hebben, zeker 50% zal uiteindelijk toch niet het gewenste niveau halen. Handelshuis is dom geleuter van onze papegaai hier, hij kent maar 1 riedeltje maar met alternatieven komt Abu nooit.

     1. KBouter

      Eens… maar we moeten geen club worden die dmv rvc zoveel mogelijk geld op de bank wil. Daarom ook goed om op CL sterkte te blijven als we dat niveau zelf niet in huis hebben.

      Anders speel je tegen ploegen uit Roemenie.. Bulgarije .. Noorwegen en Ierland dat niveau in de toekomst

 1. ajaxhoger

  Weer een goeie spits erbij voor in het eerste , of een middenvelder die we nog over hebben ,dit doen we al jaren namelijk .

Comments are closed.