Ten Hag verwacht niet opnieuw slechte fase Ajax tegen PAOK

Ajax had in het eerste duel tegen PAOK vorige week een slecht laatste kwartier voor rust. Dit leverde twee tegentreffers op (goals van Chuba Akpom en Léo Matos). Erik ten Hag verwacht dat zijn ploeg dinsdagavond in de return niet tegen hetzelfde probleem zal aanlopen als vorige week in Griekenland. “In deze fase van het seizoen kan het een keer gebeuren dat het organisatorisch niet goed gaat, en dat gebeurde vorige week bij ons in het laatste kwartier van de eerste helft. Dat zal morgen niet weer gebeuren”, aldus Ten Hag vanmiddag op  de persconferentie.

“We hebben die fase de afgelopen dagen namelijk heel nauwkeurig besproken met de spelers, iedereen weet nu wat ze moeten doen. Ik verwacht dat er morgen sturing op het veld komt, die moet voorkomen dat hetzelfde nog een keer zal gebeuren.”

Door treffers van Hakim Ziyech en Klaas-Jan Huntelaar begint Ajax dinsdag met een prima uitgangspositie aan het thuisduel met de kampioen van Griekenland. Ajax heeft aan een 0-0- of 1-1-gelijkspel voldoende om de laatste voorronde te bereiken. “Maar we gaan ervoor om de wedstrijd te winnen”, aldus Ten Hag. “Dat past bij onze stijl.”

Daley Blind, die ook aanschoof bij de persconferentie, sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. “We zullen weer het initiatief nemen. Het gaat om de automatismen en ik denk dat we daar zeker stappen in zetten. Net als vorig jaar zullen we moeten groeien in het seizoen, maar ik zie iets moois ontstaan in het elftal.”

AjaxFanzone gaat door maar stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

7 Comments

 1. Yor2002

  Tadic-Huntelaar-Ziyech
  Blind-Van De Beek-Martinez
  Tagliafico-Schuurs-Veltman-Dest/mazraoui
  Onana

  Ik verwacht met deze opstelling een 3-0

 2. Ajax Heracles fan

  Moeilijk om een opstelling te maken voor erik denk ik. Gelukkig maar dat we zo brede selectie hebben. Promes vond ik erg sterk spelen en huntelaar ook tegen emmen. Hmm moeilijke keuze

Comments are closed.