There are no ads, please add some


NS verwijdert kunstwerk Matthijs de Ligt van Kamp Seedorf

De afbeelding van Matthijs de Ligt, gemaakt door straatkunst-collectief Kamp Seedorf, op Station Muiderpoort in Amsterdam Oost is in opdracht van de NS verwijderd. Het stationsgebouw is een rijksmonument en dus kon de NS niet anders, aldus de spoorwegmaatschappij. “We hebben een zorgplicht voor het gebouw en daarom is het weggehaald”, aldus een woordvoerder tegenover AT5.

De NS laat aan AT5 verder weten het zelf ook zonde te vinden dat het kunstwerk verwijderd moet worden. De woordvoerder vraagt aan Kamp Seedorf om de volgende keer eerst contact op te nemen alvorens een afbeelding wordt gemaakt. “Dan kunnen we vantevoren kijken of het een plek is waar zo’n kunstwerk zou kunnen en als dat niet zo is kunnen we misschien meedenken voor een andere mooie plek.”

Sinds 30 april was de afbeelding van ongeveer vijf meter hoog te zien op het gebouw. Het kunstwerk werd vlak voor de eerste halve finale in de Champions League tegen Tottenham Hotspur geplaatst. ‘Vanwege de euforie van dat moment en uit waardering voor het spel van Ajax’ heeft de NS het kunstwerk meer dan drie maanden laten staan.

AjaxFanzone gaat door maar stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Gerelateerde posts

7 reacties

 1. Stimi

  Wellicht zoals tijdens de bekerfinale in de kuip, slles bij de stations vol plakken met stickers

  1. -buitenkantje rechts-

   Hoezo? De NS heeft hier toch keurig gehandeld? Ze willen zelfs meedenken over een geschiktere plek.

 2. Zlatan4ever

  Heeft de NS geen betere dingen te doen ? Voor je het weet liggen er weer bladeren op de weg..

  1. -buitenkantje rechts-

   Weg…?😋
   Het is een Rijksmonument..Dan zijn er strikte regels over hoe het gebouw er uit moet zien, wat wel en niet mag. Die regels komen van de rijksoverheid, niet van de NS.

Reageren is niet mogelijk.