Spaanse media melden akkoord Ajax en Real Madrid over Van de Beek

Het Spaanse Marca heeft de inteesse van Real madrid in Donny van de Beek nieuw leven ingeblazen. De grootste sportkrant van Spanje verzekert vandaag dat Real Madrid reeds gesproken heeft met de entourage van Van de Beek en dat de Oranje-international voor een bedrag van zestig miljoen euro op te pikken is bij Ajax. Volgens de in Spanje woonachtige gerenomeerde journalist Marcelo Bechler, die onder meer voor Lancenet schrijft, hebben Ajax en Real Madrid al een akkoord bereikt over Donny van de Beek, zo meldt Bechler via Twitter. De verslaggever meldt dat Van de Beek binnen enkele dagen voor vijf of zes jaar gaat tekenen.

Bij Real Madrid dringt langzaam maar zeker het besef door dat Paul Pogba deze zomer niet haalbaar is. De Franse middenvelder is de gedroomde versterking van trainer Zinédine Zidane, maar lijkt simpelweg financieel onhaalbaar: Manchester United verlangt minstens 150 miljoen euro voor de diensten van Pogba. Zidane is naar verluidt bereid om te wachten tot 2 september, de dag de transferperiode eindigt in Spanje, maar het bestuur van Real Madrid kijkt liever verder. Men gelooft niet dat United zijn vraagprijs voor Pogba zal laten zakken. De beleidsbepalers in het Santiago Bernabéu zijn bijzonder gecharmeerd van de kwaliteiten van Van de Beek en zien in de middenvelder van Ajax het perfecte alternatief voor Pogba. Van de Beek krijgt de voorkeur boven onder meer Tottenham Hotspur-ster Christian Eriksen.

Donny van de Beek heeft voor de camera’s van FOX Sports bevestigd dat er inderdaad interesse is van Real Madrid in zijn persoon. Toch is niet alles wat over hem geschreven wordt waar, zo zegt hij er wel bij. Wat er wel en niet waar is, laat Van de Beek in het midden. Vrijdagochtend had Van de Beek een hoofdrol in de Spaanse pers en dat heeft hij zelf ook meegekregen. ‘Ja, dat is altijd leuk’, zegt hij erover. De middenvelder gaat vervolgens in op de geruchten. ‘Weet je…ik heb er wel meer over gezegd. Er staan steeds weer nieuwe dingen. Natuurlijk is er interesse, maar mensen lopen te hard van stapel.’

In Spanje wordt geschreven dat Paul Pogba de eerste optie van Real Madrid zou zijn, maar nu de Fransman niet lijkt te komen, richt men zich op Van de Beek. ‘Dat zijn dingen – en dat meen ik echt – waar ik niets over heb gehoord. Het zou kunnen, maar we gaan het over morgen hebben toch?’

Ten Hag roemt de enorme ontwikkeling die Van de Beek heeft doorgemaakt op de positie waar hij nu speelt. ‘Hij is ontzettend van belang. We willen hem niet graag verliezen. We doen er alles aan (om hem te behouden, red.). Maar als dit soort clubs (Real Madrid, red.) in beeld komen, wordt het heel moeilijk’, geeft de trainer toe.

Related posts

42 Comments

 1. Prinsengracht

  Onzin. Inmiddels ook alweer achterhaald. Ontkracht door Donny zelf, redactie. Waarom dan dit nog plastsen?

  1. KBouter

   Hoezo onzin.. Donny draait om de keutel heen en wil niet zeggen wat waar is en niet! Wees dan duidelijk en zeg dat je blijft, maar dit schijnheilig gelul doen ze allemaal die graag weg willen.

    1. Litmanen

     Of er nu een akkoord is of niet, VdBeek bevestigt de belangstelling en zegt letterlijk “ik heb nooit gezegd dat ik weg ga en ik heb nooit gezegd dat ik blijf”.
     Dat betekent simpel gezegd dat de kans groot is dat Donny gaat.
     Nog nieuws over Neres?
     Voor de rest is blijkbaar geen serieuze belangstelling.

 2. rickert

  120 miljoen voor Donny. Onvervangbaar. Exceptioneel scorend vermogen. Pogba is niet voor niks ook duur. Ik vind Donny misschien zelfs wel beter

 3. Vak 120

  Overmars doet het goed,alleen na de JC schaal had hij niemand meer moeten laten gaan! Nu komen al die clubs met geld nog lekker alles op z’n kop zetten bij clubs! Ze hebben gewoon 2 maanden de tijd gehad.dus marc,zeg gewoon helaas kom volgend jaar maar terug!!

 4. Stimi

  Mocht deze transfer doorgang krijgen, marc; nu het slot op de deur en mahle bij pisvee halen

 5. Iamsterdam2015

  Als het waar is dan zie ik voor Donny een niet zo goeie toekomst bij RM. Begrijp mij niet verkeerd want vind het heel erg dat hij Ajax(als het waar is) gaat verlaten maar als zidane zegt zelfs te willen wachten en liever pigba ziet en Donny niet eens wil……… dan wordt het een drama voor hem daar. Die man is keihard. Courtois en Bale zet hij zonder pardon aan de kant………net als Kroos en Isco.

  1. linksan

   Helemaal mee eens. Die club maakt nu een mindere periode door en in de ontstane paniek slaan ze door met hun transfers. Geld speelt geen rol en als Donny het daar niet redt dan zetten ze hem zo aan de kant, minimaal verlies voor ze. Van de Beek eindigt daarentegen in de vergetelheid bij één of andere club uit het rechter rijtje in één van de topcompetities. Hoop echt dat hij blijft en niet het startsein wordt voor andere spelers om toch ook mar te vertrekken…

 6. Indojood

  Dit gaat wel rondkomen. Donny bevestigt noch ontkent dus zijn de onderhandelingen volop bezig.

 7. Wenen 1995

  Ben bang dat we hem kwijt zijn….. Marc: Doorschakelen en Malen ofwel nu halen ofwel over een jaar transfervrij overnemen.

 8. Kapstein

  De meeste nederlanders die naar Madrid zijn gegaan zijn daar niet echt goed behandeld.

 9. Valentino

  Ach als er iets onbetrouwbaar is dan is het de Spaanse media wel.
  Morgen maar iets harder zingen voor Donny.

 10. a.p.

  hij is gelukkig “nog” niet weg
  ik hoop dat hij nog zeker 1 seizoen bij ons aller Ajax blijft

 11. Charka53

  Daar gaat Donny en ik hoop dat we hem op het veld niet gaan missen maar als persoon gaan we deze Ajacied wel missen maar deze transfer is je van harte gegund hoor.

 12. Koning Haarms Wolfs

  Absurd eigenlijk. Spanje bestaat door het geld uit de Neuro-zone. Bij ons is een club failliet met 100K schuld, terwijl ze daar blijkbaar (ongeacht de negatiefstand die ze al hebben) maar kunnen blijven aankopen. Als de EU bij deze “rijke” clubs daar in Spanje (en andere dubieuze Zuid-EU-landjes) nu eens het vastgelegde tekort, dat ze moeten inlopen op hun staatschuld, gaat halen, dan denk ik, dat er een heel wat eerlijkere omgeving onstaat in de voetbalwereld.

 13. Hazez

  Waar rook is …. maar 60miljoen voor een speler die begin van het seizoen op de bank zat ( begrijp me niet verkeert ben groot fan van donny) is een mooi bedrag en een top transfer voor hem . Hoop dat hij blijft maar gun hem het beste

 14. Iamsterdam2015

  Moet er een vervanger komen voor Donny of denken jullie dat de selectie groit genoeg is??

 15. Forever nr14

  KHW, inderdaad kloot spanjaarden zeg! Kunnen doen en laten wat de willen en maar meer schulden door weer een aankoop van “tig” miljoen.
  Krijg echt een hekel aan deze spaanse grootmachten, ja inclusief Barcelona.
  Bah en ik wat doet de EU? Niks dus

 16. Iedereen heeft een mening

  Jongen van de club???? Las net dat hij het niet netjes vond om zijn contract te verlengen en ook al na te denken over een transfer. Krap 2 jaar in het eerste en dan al weg willen??? Gun het hem, maar ben je dan een jongen van de “club”?? Daar denk ik toch anders over

 17. Bert Betondorp

  Zo zie je maar weer hoe krankzinnig het is dat de transfer periode nog loopt als de competitie is begonnen. Hoe kun je als club nou een goeie voorbereiding doen

 18. Koopman Albert Cuypmarkt

  Allemaal onzin van die spanjolen,deze journalist zou zo graag donny zien spelen bij real dat hij door middel van een berichtje hij de leiding wakker wil maken bij real om eens te gaan shopen bij Ajax.Mond dood maken zulke journalisten klaar met zulke onzin.Zie wat een onzin deze man heeft geschreven over andere spelers die naar real zouden komen maar nog steeds niet op het veld in spanje tezien zijn.

 19. sander125

  Uiteindelijk trek je aan het kortste eind. Niet te moeilijk doen en malen of bergwijn + propper halen voor neres + vd beek. En dan gewoon verder gaan. Al die onzekerheid in deze weken kan killing zijn. Snelheid van handelen is belangrijk nu.

  1. Prinsengracht

   Big Loss. Dat ben jij. En dat is het voor Ajax als Donny vertrekt. Slap gelul over “op en top Ajax man”. Als hij dat was, ging hij nu nog niet weg.

   1. Vak 120

    Helemaal mee eens! Vorig jaar rond deze tijd zou hij ajax al willen verlaten omdat hij geen basis was…als je een echte ajacied bent vertrek je niet als de competitie bezig is!

Comments are closed.