Locatie VAR-scherm roept vraagtekens op

Sinds de intrede van de VAR zijn er wekelijks nogal wat vragen over het functioneren van het orgaan. Inmiddels heeft men bij de KNVB besloten om beslissingen te tonen op de grote schermen in de stadions zodat supporters weten waarom de wedstrijd tijdelijk is stilgelegd. Toch is er alweer een volgend puntje van discussie want het scherm waar de scheidsrechter gebruik van maakt zou te dicht op de tribune staan.

De KNVB laat in een reactie aan Ajaxlife weten dat men bewust is van de plek van het scherm in de Johan Cruijff Arena maar dat er geen betere plek voorhanden is. ‘Een grote kap om het scherm zetten of verplaatsen naar de catacomben is geen optie en een scheidsrechter moet in beeld blijven bij het nemen van zijn beslissing. We kijken per stadion wat de meest geschikte plek is en in de Johan Cruijff Arena is momenteel geen betere plek. Het is begrijpelijk dat dit commentaar losmaakt want de scheidsrechter neemt bijna plaats op de tribune, maar het is nu ook weer niet zo dat supporters zich misdragen tijdens een VAR-moment, want dan wordt het een ander verhaal’, aldus scheidsrechtsbaas Dick van Egmond.

Bron: Ajaxlife

Related posts

12 Comments

 1. De Ajacied

  Het is eigenlijk nooit goed bij deze maffia organisatie genaamd KNVB
  Wordt zo moe van deze onzin
  ❌❌❌

  1. JohnDoe77

   Wat is hier onzin aan? VAR werkt top, de standaard internationaal dus niet veel met KNVB te maken. Enige nadeel tot nu toe was dat je op de tribune nooit een idee had wat er precies bekeken werd. Als ze dat hiermee oplossen is dat een extra spannings momentje! Goed bezig!!

 2. ems

  Belangrijkste is dat die VAR veel sneller moet worden en op aanvraag van aanvoerder met ( a la hockey) een limiet. Wellicht met uitzondering van rode kaart

 3. Secondant

  En bij de belangrijkste wedstrijden van het jaar (voorronde CL) is de VAR op vakantie. Miljoenen op het spel – wie snapt dit?

 4. Jur

  Daar waar hij nu staat is volgens mij prima plek , lijkt mij nou niet een vak waar je ongeregeldheden verwacht

 5. Cootje Adriaanse

  Toevallig viel het me op in de wedstrijd tegen PSV dat de scheids bij het VAR-scherm zó dicht bij supporters van Ajax stond. Lijkt me voor een scheidsrechter prettiger om het scherm iets meer van de supporters af te hebben. Moet toch wel iets op te bedenken zijn.

Comments are closed.