Ajax lijft Edson Álvarez voor vijf seizoenen in

Ajax en Edson Álvarez zullen voor vijf seizoenen met elkaar in zee gaan want de Amsterdammers hebben vandaag een overeenstemming bereikt met Club América. Álvarez moet ongeveer vijftien miljoen euro gaan kosten en dit bedrag wordt overgemaakt als alle voorwaarden zijn voldaan waaronder de medische keuring. Eric ten Hag had de 21-jarige stopper al  een tijdje in het vizier en mag zijn handen in elkaar knijpen omdat Edson bij diverse Europese clubs gewild is.

Álvarez kan op de plek spelen die De Ligt achter laat maar ook is de rechtsbackpositie geen probleem voor hem. Wel prettig nu Kristensen weg is en misschien ook Joël Veltman gaat verkassen. Eric ten Hag heeft met deze aankoop de zesde nieuweling binnen na Razvan Marin, Lisandro Martínez , Kik Pierie , Kjell Scherpen en Quincy Promes. Edson Álvarez heeft nooit bij een andere club dan Club América gespeeld en heeft in de 107 officiële wedstrijden vijf doelpunten weten te scoren.

Related posts

31 Comments

 1. Ptr

  Super!
  Echt een killer en winner. ( van horen zeggen en niet van Hiddink of van Gaal )
  Goed gedaan van Marc en local scouting!

  1. JohnDoe77

   Goed signaal dat hij voor Ajax kiest door de successen van vorig jaar. En de mooie transfers van Frenkie en Matthijs. Ben benieuwd naar hem!

 2. Wenen 1995

  Mooi dat het Ajax nu wel lukt om dit soort spelers binnen te halen. Op naar weer een top seizoen!

 3. a.p.

  ik heb nog geen idee wat voor speler het is. Maar wel Hartelijk welkom bij ons aller Ajax

  1. HURBIE

   Hoop dat hij beter gescout is dan Maggalan want dat is een soort kristessen
   Hoop alleen dat Schuurs een echte eerlijke kans krijgt want dat verdient hij

   1. Ptr

    Maggalan moet beetje vertrouwen krijgen van de ‘suporters’ kan echt wel voetballen.

    1. De Nees

     Tot nu is qua beeld van hem los zand geweest met invallen en vriendschappelijke potjes. Mageljan maar eerst 15 wedstrijden achtereen in de basis zien. Zelfvertrouwen goes a long way.

 4. RJS

  Het wordt wel druk; zeker in de achterste linie. En daarmee komen de eigen jeugd en jonge, talentvolle NL spelers van elders behoorlijk in de verdrukking. Leuk of niet, maar de belangrijkste wedstrijden op korte termijn zijn de CL voorrondes. Dan zal Schuurs (waarschijnlijk) spelen; Alvarez nog niet. Maar daarna ? Schuurs weer terug naar Jong Ajax ? Volgens mij is dat kapitaalvernietiging. Ben geneigd te zeggen als we met Schuurs de CL (moeten) gaan halen, waarom dit dan niet doortrekken naar de eredivisie en poulefase CL ? Hetzelfde kan je stellen voor bijvoorbeeld Eiting, Pierie en in mindere mate Ekkelenkamp. Dit soort gasten hou je niet meer happy met Jong Ajax ………

  1. Vak 120

   Wat een gezeik weer! Wil je door pakken of weer opnieuw beginnen? 2 jaar geleden heb je het meegemaakt! Marc doet dit top,op naar een mooi jaar!

   1. Prinsengracht

    Je kunt spelers nu ook eens een wedstrijd rust geven. Even niet tegen RKC tussen 2 keer CL in.

  2. De Nees

   Heel goed dat deze hoopvolle talenten aan de deur kloppen maar niet de helft in de basis zetten, gewoon bij de selectie houden en rustig brengen in het basisteam, kan 1-2 jaar duren niet erg. Meedoen straks op CL niveau vraagt andere kwaliteiten in je selectie. Zijn ze goed genoeg dan komen de kansen vanzelf, hoe lang houdt Ajax haar sleutelspelers nou ieder jaar vast? Geen Frankje de Boer visie meer met zijn volledig zoekgeraakte mix van ervaring en jeugd.

 5. -buitenkantje rechts-

  Wie heeft hem een keer zien spelen? Ben erg benieuwd naar hem. Hij kan CV en rechtsback spelen, maar ik heb de voorzitter van Club América horen zeggen dat hij eigenlijk een middenvelder is.
  Het wordt dringen op verschillende posities in de basis elf. Dat hoort ook zo bij een topclub. Aan TH om er weer een topteam van te smeden. De grote plus aan de voorbereiding in Oostenrijk vind ik dat verschillende jonge spelers op de deur kloppen en hebben laten zien serieuze alternatieven te zijn.

 6. Old Ajax

  Niemand hier kent hem en ik lees wel veel lofuitingen. Knap hoor. Eerst maar eens afwachten of het geen 2e Kristensen wordt of 2e frikadellen bakker.

  1. dickst14

   Is mexicaans international en een vd steunpilaren voor de toekomst. Geen Magallan of Kristensen dus. Alleen doet Schuurs het goed, is inmiddels gewend enz. Er kunnen er maar 11 spelen, dus ben benieuwd.

   1. Ajax belg

    Heb wedstrijd gezien, schuur deed het goed in een oefen partij. Toch. Niet te snel beoordelen. Wens hem wel veel succes.

 7. Secondant

  Als je echt goed bent speel je natuurlijk niet tot je 21 in Mexico. Afwachten dus hoe goed deze knaap is.

  1. BoyVanAjax

   Vind dat zo weinig zeggen. Davinson Sanchez was ook 20 toen we hem uit Colombia haalde, heeft het ook behoorlijk gedaan geloof ik. Frenkie de Jong was afgelopen seizoen ook 21 jaar en speelde nog in Nederland, is ook niet de minste. Denk dat dat niet zo veel zegt.

 8. Prinsengracht

  Vorig jaar hadden we eigenlijk maar 14 spelers die goed genoeg waren. En geluk met blessures en schorsingen. Zodra Nico geschorst was, hadden we al een probleem. Dat moeten we dit seizoen niet hebben. Alleen Labyad kan nog weg. Die is te oud voor de bank en niet goed genoeg om vaak te spelen. Verder iedereen houden en niks meer erbij.

  1. FrankiC

   Heb weliswaar Marin te weinig gezien, maar wat mij betreft hadden ze Pröper er nog bij mogen halen. Die staat er (6) meteen.

   1. Prinsengracht

    Jij zou een amateurclubje in de buurt van Nijmegen moeten zoeken. En dan gaan scouten. Want bij Ajax luisteren ze gewoon niet naar je?

 9. Zlatan4ever

  Propper mag van mij weg blijven
  Hij weet dat hij al een tijdje in de belangstelling staat van AJAX
  Maar in de pers laat hij zich gematigd zeg maar ongeintresseerd uit …
  Terwijl het voor hem toch ook een grote eer moet zijn om bij ons aller AJAX te spelen

  Alvarez ging echt voor AJAX ondanks meerdere aanbiedingen

 10. Bigboss

  Goede aankoop echte killersmentaliteit. Hopenlijk snel gewend en dat hij het nog beter mag doen

 11. BoyVanAjax

  Top aankop. Proficiat aan Overmars. Leuk dat zo’n jongen ook duidelijk voor Ajax kiest.

Comments are closed.