Kristensen vertrekt per direct naar Red Bull Salzburg

Ajax en Red Bull Salzburg hebben overeenstemming bereikt over overgang van Rasmus Kristensen naar de Oostenrijkse club, zo meldt Ajax via de officiële website. De Deense verdediger kwam in januari 2018 voor zo’n 5 miljoen euro over van FC Midtjylland en had nog een contract in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2022. Kristensen heeft tot medio 2024 getekend bij Red Bull Salzburg. Zijn debuut bij Ajax was op 7 februari 2018, in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Kristensen kwam in achttien maanden tot tijd 27 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax, met zijn enige doelpunt in de met 0-4 gewonnen bekerfinale tegen Willem II van afgelopen seizoen.

Ajax betaalde anderhalf jaar geleden ruim vijf miljoen euro aan FC Midtjylland voor Kristensen. Ajax krijgt na anderhalf jaar nu dus ongeveer hetzelfde bedrag van Red Bull Salzburg. Volgens De Telegraaf kan dit worden gekwalificeerd als een ‘knap staaltje’ van de directie, aangezien Kristensen niet wist te imponeren bij Ajax.

Kristensen werd deze vrijdagochten door Kurier voor het eerst in verband gebracht met Red Bull Salzburg, dat hem volgens het Oostenrijkse medium als een ‘directe versterking’ zag. Ajax wenste mee te werken aan de transfer, die nu dus werkelijk is geworden. “Ik kijk zeer uit naar deze nieuwe uitdaging. De kans om voor Red Bull Salzburg te kunnen spelen wilde ik niet laten schieten. Ik kan niet wachten om te beginnen”, stelt de aanwinst op de website van de Oostenrijkse club.

Sportief directeur Christoph Freund is blij met de komst van Kristensen. “Rasmus is een speler die perfect in ons profiel past. Met zijn topmentaliteit en manier van spelen is hij uitermate geschikt voor onze club en onze manier van spelen.” Kristensen streek anderhalf jaar geleden neer bij Ajax, dat ruim vijf miljoen euro neerlegde voor de van FC Midtjylland afkomstige vleugelverdediger.

Related posts

41 Comments

  1. vak411

   jammer dat het er niet uit kwam. aardige gozer maar dat is niet genoeg. knap gedaan van overmars.

   1. Prinsengracht

    Als je lelijk bent, of niet goed genoeg, dan moet je wel aardig zijn. Zlatan vindt zichzelf de beste en doet dan ook geen enkele moeite om aardig te zijn. Onze forum Klitmanen is de uitzondering: die is niet goed en ook niet aardig.

  1. JohnDoe77

   Overmars heeft zelfs hierop geen verlies geleden, is zeker een prestatie!

 1. a.p.

  jammer voor jou maar ons Aller Ajax was|is nog ? te hoog gegrepen voor je. Veel succes verder!

 2. AJAXForever61

  Goede zaak Mark, niet goed genoeg voor Ajax, en Dest eigen jeugd staat te trappelen!

 3. -buitenkantje rechts-

  Knap dat ongeveer 5 Milj voor hem gekregen wordt. Hij had natuurlijk nooit gekocht mogen worden.. Dat er serieus mannen om de tafel gezeten hebben en samen tot de conclusie kwamen dat het een goed idee was om Kristensen te kopen. Paniekaankoop door de blessure van Veltman.
  Nu Labyad en Magallan nog.

  1. HURBIE

   Die Laybad liever gister dan vandaag
   Snap niet wat Haggie daarin gezien heeft
   Op de bank neemt hij nog teveel ruimte in beslag

   1. Eppie

    Ja, Labyad is echt de slexhtste in de selectie en kan dus niet boven niveau FC Utrecht. Als hij erin komt heb ik altijd nog liever dat Ten Hag hem er meteen uit haalt, want met 10 is beter dan met 1 extra erbij die alleen maar ballen kwijtraakt en tempo van opbouw niet bij kan benen

 4. Secondant

  Geweldige mispeer in de scouting. Knap verkocht aan een blinde Oostenrijker. Marc is in vorm.

 5. Simon1995

  Miskoop zonder gevolgen. Financieel niet maar ook sportief niet want er staan drie eigen opgeleide spelers te popelen om strijd aan te gaan voor RB plaats.
  Mazraoui, Veltman en Dest!
  Kies maar Ten Hag

   1. dickst14

    heeft niet veel gespeeld maar genoeg verdiend. meer dan ons. en verdiend? waarmee?

 6. Iamsterdam2015

  Beter. Denk dat hij zijn “ kansen” goed heeft ingeschat. Succes bij je nieuwe club!

 7. Last nick (a.k.a. Ab)

  Hoezo goed gedaan Marc? Aankoop had nooit mogen gebeuren. Gewoon mazzel dat het verlies beperkt blijft tot onnodig uitbetaald salaris. Zelfs voor missers krijgt Marc hier veren in zijn reet.

 8. Mr Ajax

  Als die magallan het ook niet wordt, zitten we bij een blessure van de vaste kern toch krappies in onze verdedigers die er meteen staan, al ziet schuurs er goed uit

  1. Jur

   Ik heb die Magallan inderdaad niet zo vaak zien staan ………….die ligt méér ?

 9. Moosie

  Het gaat toch niet alleen om de transfersom maar ook over de tijd en moeite die door tal van mensen in deze jongen is gestoken.
  Dat plus al het salaris wat hij fluitend meeneemt naar zijn nieuwe club.
  Als een paar goede transfers de balans maar op orde houden is alles tegenwoordig peachy.
  Onze scouting is al jaren meer gebaseerd op roulette dan op echt gerichte aankopen.Je kunt nooit gokken op tien paarden in de jeugd er zullen altijd afvallers zijn maar om daar nou 5 miljoen voor te betalen vind ik echt onzin.
  Ik snapte ook niks van het aantrekken van die tuinkabouter op doel en na wat gekeken te hebben naar die Maggiejan kun je toch ook met de beste bedoelingen niet begrijpen waarom die man nog in een Ajax-shirt rondloopt.
  Op dat vlak is er nog heelveel winst te halen.
  Nog steeds is er in de structuur van de club veel voor verbetering vatbaar zoals Johan dat bedoelde nu kijkt iedereen weer alleen maar de bankrekening en het succes van afgelopen jaar.

  1. dickst14

   Het is zo simpel Moosie. Nogmaals: kopen wat je zelf niet hebt of op kunt leiden.
   Allemaal euforie over Overmars.
   Afgelopen jaar voor het eerst de selectie op orde voor de start voor het seizoen.
   Goed gedaan. Maar de meesten zijn blind hier.
   De Jong en de Ligt kan iedereen verkopen. Nog te goedkoop vind ik als je naar andere transfers kijkt.
   Maar wat iedereen vergeet is dat die miskopen ontzettend veel onnodig geld kosten.
   Neem alleen Kristensen Magallan Labyad. Transfersom 18 miljoen.
   salarissen 7 miljoen. Is 25 miljoen weggegooid. En zo is er een hele lijst.
   Jonk terug om te doen wat nodig is.

    1. Prinsengracht

     Nee. Klopt niet. Want het verkoopbedrag moet er nog af. En het salaris klopt niet.

     1. Moosie

      blijft weggegooid geld plus het salaris van alle dure trainers komt er weer wel bij maar over de transfersom heb je gelijk maar hetzelfde met Sinkgrave het heeft uiteindelijk meer gekost dan opgeleverd

 10. kanu

  Ja succes daar maar kwam te kort bij Ajax. Maar wel zich altijd goed opgesteld en geen zeik gemaakt

 11. Prinsengracht

  Prima dat we op een goede manier van hem af zijn. Dest is nu al beter. En Veltman trouwens ook. En Maz natuurlijk.

 12. BoyVanAjax

  Leuke goede kerel, maar was inderdaad niet goed genoeg voor Ajax. Goed voor hem dat hij een transfer maakt, hoop van harte voor hem dat hij daar wel mag slagen.

Comments are closed.