Overmars: ‘Ik wil wel graag duidelijkheid voor bepaalde datum’

De transfertermijn loopt nog tot en met 31 augustus maar Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben omtrent zijn selectie. Ajax begint officieel op 27 juli aan het nieuwe seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, waarna een week later de Eredivisie start en weer drie tot vier dagen later de voorrondes van de Champions League. In de komende weken gaat Overmars om tafel met spelers en hun zaakwaarnemers, zo vertelt hij. ‘Ik wil wel graag duidelijkheid hebben voor een bepaalde datum’, zegt Overmars, die de vraag krijgt of dat voor de start van de voorrondes van de Champions League is (6/7 augustus). ‘Het liefst zo snel mogelijk’, luidt zijn antwoord.

Een van de spelers die mogelijk vertrekt, is Donny van de Beek. Ajax wil hem het liefst behouden, maar Overmars weet ook dat er een dag komt dat de middenvelder vertrekt. ‘Donny speelt ook al drie-vier jaar in de selectie. Hij heeft ook weleens iets van: “het zou leuk zijn om verder te kijken”. Natuurlijk willen we hem graag behouden’, aldus Overmars tegenover de NOS.

Steven Bergwijn
Overmars weet dat Ajax rijk is, maar dat wil niet zeggen dat de club het Bayern München van Nederland kan worden. De directeur voetbalzaken heeft daar een reden voor. ‘Zij kunnen spelers gerust vier tot vijf jaar aan zich binden. Kijk naar Ribéry of Robben. Zij hebben daar zelfs tien jaar gespeeld. Hier begint het bij spelers na twee of drie jaar te kriebelen.’ Mogelijk haalt Ajax wel Steven Bergwijn op bij PSV. In dat kader zou het hetzelfde doen als Bayern München, dat geregeld topspelers weghaalde bij Borussia Dortmund. ‘Maar misschien moet je zoveel betalen dat je ze veel sterker maakt. Ik gun PSV en Feyenoord het beste, maar onszelf iets meer’, zo sluit Overmars glimlachend af.

Related posts

44 Comments

 1. Simon1995

  Verstandig na Premier League en Serie A moet Ajax ook zijn eigen deadline day (transfers) aankondigen !

   1. Simon1995

    Liefst via de ECV. Maar zoals met alles krijg je daar niks voor elkaar. Dan moet Ajax als trendsetter in Nederland maar beginnen bij zichzelf. Geen spelers verkeer bij Ajax na start competitie bijv.

  1. HURBIE

   Die achterlijke transferperiode duurt veel ste lang Belachelijk
   Als de competitie begint kappen

   1. FrankiC

    Het gaat niet om de lengte van de transferperiode! Het gaat erom dat er officiele wedstrijden in de transferperiode worden gespeeld.

    De FIFA zou het deadline op de datum van de eerste Europese Voorronde wedstrijd moeten leggen. Ik snap ook niet goed wat daar op tegen zou zijn.

  2. JohnDoe77

   Is deze app nu al dood? Geen verhaal over de oefenwedstrijd, geen nieuwtjes over Matthijs, Alvarez, Ziyech?

 2. a.p.

  bepaalde datum. dat hoop ik ook liever vandaag dan morgen. maar geld! kent helaas geen datum

 3. Forever nr14

  Irriteer me er ieder jaar weer aan, zie Snijdertje nog ons logo kussen, 1 dag later en een dag voor einde transfer…… Weg!
  Oprotten met die periode en een statement maken?

   1. JohnDoe77

    Waarom is dat vreemd? Het is de club waaraan hij zich voor de komende jaren heeft verbonden, een droom die uitkomt. Wat is het probleem dat hij dit aan de fans toont?

 4. Mr Ajax

  Duirt veel te lang die transferperiode, wat echt belachelijk is gezien de belangrijke wedstijden die er overal on europa al heel snel aankomen, en je kan wel duidelijkheod vragen maar als op 30 augustus reaal voor donny komt en bayern voor ziyech dan zijn ze weg en hebben wij een gehandicapt elftal

 5. Iamsterdam2015

  Tja. Met alle respect voor marc die echt goed werk doet maar…… de transfermarkt gaat door tot en met 31 augustus. Tot die tijd is niks maar dan ook niks zeker in de voetballerij. Marc kan zoveel willen maar daar hebben de Raiola’s van de voetballerij geen enkele boodschap aan. Niemand gaat zijn belofte doen om niet te vertrekken tenzij het zwart op wit staat. De transferwindow is nog heeeeel lang en we kunnen er nog steeds een paar “ verliezen”. ….

 6. Stimi

  Naast verkorten van de tranferperiode , deze ook gelijk trekken naar een datum. Niet dat die russen een maand langer kunnen shoppen

 7. Rembrandt

  Schandalig dat Ajax Juventus in 5 jaar laat betalen! Juventus kan de Ligt dus niet betalen. En toch gaat hij daar spelen. Voordat de laatste termijn is betaald, is hij al verkocht voor een veelvoud van het aankoopbedrag. Echt debiel. Valt me echt zo tegen van Ajax.

   1. Prinsengracht

    Ik heb het ook gelezen. Ik ben erg pro Overmars, maar dit zou ik heel slecht vinden als het waar is. Ajax is geen bank. En Juventus maakt zo mooie sier met geld van een ander. Met die tweede termijn van 15 miljoen koop je volgend jaar geen speler meer die nu 15 miljoen kost. Zou gewoon erg dom zijn. Waarschijnlijk krijgt Raiola zijn 10 miljoen wel meteen.

    1. Last nick (a.k.a. Ab)

     Denk dat het zelfs op verzoek van Ajax is gezien de onwikkelingen met de vennootschapsbelasting de komende jaren.

  1. ajacied078

   maffia betaald vast de aankoop. las ook ergens dat juve een andere naam krijgt in fifa 20 omdat ze samenwerking zijn aangegaam met pes. voetbal draait alleen om geld tegenwoordig.

   1. Finidi

    Als dat waar zou zijn,zouden ze gelijk moeten verbieden die constructies,beetje de grote jongen uithangen met andermans geld,maar ja dat doen die italianen al jaren in europa en dan maken ze zo eentje ook nog baas van de eurobank haha ,niet te geloven!

 8. Bert62

  Die italianen zijn voor geen meter te vertrouwen. Ze willen de Ligt zo graag? Dan dokken gvd. Boter bij de vis. Straks kunnen we fluiten naar onze centen.

 9. -buitenkantje rechts-

  Ik heb ook gelezen dat de transfersom van de Ligt in 5 jaarlijkse termijnen gaat betalen..
  Belachelijk! Iedere econoom kan je vertellen over tijdsvoorkeur van geld. Geld nu hee f t meer waarde dan geld in de toekomst. Daarom betaal je oa rente bij een lening. Ajax geeft Juve dus een rentevrije lening, waarmee Juve een belegging kan doen die ze waarschijnlijk over 2-3 jaar al dubbel en dwars terug hebben verdiend. De Ligt zal waarschijnlijk over 2-3 seizoenen worden doorverkocht voor minimaal 100Milj aan bv Real.
  Ik snap niks van de zogenaamde ‘Overmars fans’
  Bij ieder andere NV zou hij allang de laan uitgestuurd zijn bij zoveel onverantwoord financieel beleid. Een man die verwijtbaar miljoenen over de balk smijt..
  Ach..”zolang de balans nog maar positief uitvalt’ hè Marc.

  Nog een voorbeeld. Las dat Overmars toegaf een paar miljoen teveel heeft betaald voor Pierie. Dat was iets waar hij vrede mee heeft, want Heerenveen kan daar misschien weer goede dingen mee doen. Ook had hij zich erbij neergelegd dat Ajax altijd de hoofdprijs betaalt. Misschien is Unicef een goede werkgever voor Marc?

  Nog een actueel voorbeeld. Alvarez had een transfersom van 13 Milj en Marc overbiedt dat met 15 Miljoen. Ondanks de 2 Miljoen extra is er nog steeds op dit moment geen contract getekend en is men voor de zekerheid toch maar aan het kijken voor een alternatief in Duitsland. Het Lanez-je hoort nog steeds tot de mogelijkheden..

  Ondertussen is het sentiment binnen Ajax zo dat alle seinen op groen staan bij aankopen. Dankzij de aankopen kwamen we immers zo ver in de CL?
  De JUISTE aankopen KUNNEN een toegevoegde waarde zijn. Ondertussen zijn er tig voorbeelden waarbij het tegendeel bewezen is en waarbij er miljoenen over de balk worden gesmeten alsof het kleingeld is.
  En hier maar dom juichen na iedere aankondiging van een aankoop. Indojood had het over het verkopen van de ziel aan de duivel.. De Ajaxziel is terziele.. in ieder geval zieltogend. Ik vermoed met een vd Gaag en Bogarde aan het roer van Ajax’ vlaggenschip dit alleen maar erger wordt.

  1. KBouter

   We kunnen allemaal roepen wat we willen, maar niemand weet nog zeker hoe of wat, ja… we hebben wat gelezen…

  2. Simon1995

   Mooie uiteenzetting met veelal terecht kritische noten. Een opmerking. Rente heden ten dagen is negatief ook de lange rente. je moet dus geld meebrengen als je geld op je rekening hebt!

   Verder ga ik ervan uit dat zulke betalingsregelingen ook aan de koopkant worden afgesproken.

   Als laatste advies aan Ajax. Zet een goede Treasury afdeling op. Je kan met dit soort rentecomstructies fantastische dingen doen, meerwaarde creëren!

  3. Last nick (a.k.a. Ab)

   Eens kijken wie BR allemaal gaan afschieten. Kritiek op Overmars, schande.

 10. Last nick (a.k.a. Ab)

  Gelukkig speelt Schone een wereldpot tegen Watford. Die man neemt een heel team op sleeptouw. Onmisbaar in de CL.

 11. -buitenkantje rechts-

  Schuurs speelde een puike partij tegen Watford. De meest geschikte opvolger van de Ligt. Dest prima, maar dan liever op rechtsback.
  Eerst maar eens wat overbodige aankopen lozen..
  Denk dan aan Labyad, Kristensen, Magallan.

 12. Prinsengracht

  Een stuk of 5 mensen die hier iets over te melden hebben. De rest zwijgt of uit zich in algemeenheden. Gaat niet veel verloren aan dit forum eind van de maand.

  1. Prinsengracht

   Ben je weer half uit je psychose? Neem eens 100 pillen in. Heeft niemand meer last van je. Idioot.

Comments are closed.