Kreek zegt Oranje vrouwen vaarwel en keert terug naar Ajax

Vrouwenbondscoach Sarina Wiegman moet op zoek naar een nieuwe assistent. Michel Kreek verruilt de KNVB voor Ajax. De 48-jarige Amsterdammer gaat bij zijn vroegere club als coördinator binnen de jeugdopleiding aan de slag. ‘De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest’, vertelt Kreek aan De Telegraaf. De baan bij Ajax biedt alleen iets wat Kreek bij de KNVB niet heeft. ‘Ik heb echter ook ervaren dat ik de dagelijkse routine mis. Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan.’

Kreek was bij de Oranje vrouwen de opvolger van Foppe de Haan. De oud-prof was sinds oktober 2017 assistent van Wiegman. Ook fungeerde hij als hoofdcoach van het Nederlands vrouwenteam onder 20 jaar tijdens het WK 2018 in Frankrijk. De KNVB gaat op zoek naar een vervanger voor Kreek. De nieuwe assistent zal Wiegman, samen met de andere assistent-coach Arjan Veurink, bijstaan richting de Olympische Spelen van Tokio 2020.

AjaxFanzone stopt met apps voor IOS en Android

Related posts

17 Comments

  1. HURBIE

   In mijn ogen een gouwe set om deze vuurvreter wat hij was in zijn spel, naar AJAX te halen

 1. a.p.

  welkom thuis een echte Ajax man met een echt Ajax hart en een Ajax verleden is wat mij betreft welkom

 2. Simon1995

  Welke terug Michel. Hoe meer oud Ajacieden bij de club betrokken worden hoe beter. Ik ben wel benieuwd wat dat dan precies is coordinator binnen de jeugdopleiding ? Verantwoordelijk voor doorstroming of meer organisatorisch vlak ?

   1. Last nick (a.k.a. Ab)

    Lang niet iedere oud Ajacied kan nuttig zijn. Voorbeelden te over.

    1. Amoebe

     Voor Jari zou ik een uitzondering maken over mijn mening dat niet iedere oud speler per se een functie hoeft te krijgen.

     Deze man schijnt zo een fijn mens te zijn…iemand die zo geliefd is als mens die moet toch ergens een positieve bijdragen kunnen leveren binnen de club?

     Of hint jij op de ‘digitale Litmanen’? Die schijnt iets minder geliefd te zijn had ik begrepen??

     1. KBouter

      “Helaas” voor velen hier heeft Litmanen zich hier al tijdenniet meer laten zien.

     2. Bakkie

      Die heeft zijn roeping om meer Nederlandse middelmatige spelers in Ajax 1 te krijgen opgegeven

  1. -buitenkantje rechts-

   Inderdaad Simon.. Vage functieomschrijving. Wat coördineer je dan? Dat de thee niet te koud is in de pauze? Je gaat in ieder geval geen spelers beter maken, want trainers coördineren niet. Die staan met het kalk op de schoenen op het veld.
   Ik ben voor oud spelers betrekken bij de club, maar dan wel als ze met hun poten in de klei staan. Dagelijks met voetballertjes bezig en proberen hen beter te maken..

Comments are closed.