Ajax mist waarschijnlijk vijftal belangrijke spelers in duel tegen PSV voor JC-schaal

Ajax kan in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal, op zaterdag 27 juli, waarschijnlijk geen beroep doen op een vijftal belangrijke spelers. David Neres is er volgens Erik ten Hag sowieso niet bij in de Johan Cruijff ArenA. Achter de namen van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana, allen actief geweest op de Afrika Cup, staat een vraagteken. Dit geldt ook voor Nicolás Tagliafico, die net als Neres deelnam aan de Copa América. “Volgende week komen die jongens gefaseerd terug. Tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zullen ze er niet allemaal bij zijn. Ik denk, eerlijk gezegd, dat de meesten er niet bij zullen zijn. In principe gaan we met de huidige groep tegen PSV spelen”, aldus Ten Hag woensdag in gesprek met De Telegraaf.

“Het hangt ervan af hoe ze binnenkomen, hoe fit ze zijn, fysiek en mentaal. David Neres zal er zeker niet bij zijn of hij moet zich vrijdag komen melden en zeggen ‘ik ben er klaar voor’. Ik sluit niks uit, maar David heeft het minst vakantie gehad van allemaal.”

Ajax, afgelopen seizoen halvefinalist in de Champions League, moet zich via voorrondes plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal. De UEFA maakt de naam van de tegenstander in de derde voorronde maandag 22 juli wereldkundig. APOEL Nicosia, PAOK Saloniki, FK Qarabag, NK Maribor, Rode Ster Belgrado, Maccabi Tel Aviv en Sheriff Tiraspol zijn de mogelijke opponenten van Ajax. Ten Hag waakt voor onderschatting en geeft enkele recente misstappen als voorbeeld. “Alles in Europa is moeilijk en hoeveel jaren, en dat zijn we dan ineens vergeten, zijn er niet geweest, dat Ajax struikelde over clubs als Rapid Wien en Rosenborg.”

AjaxFanzone stopt met apps voor IOS en Android

Related posts

14 Comments

 1. Wenen 1995

  Schat de huidige selectie zelfs hoger in dat Pisvee volledig op oorlogssterkte. Wordt een walkover: 3-0…

 2. Simon1995

  Logische zet. Dat oefenpotje tegen PSV totaal onbelangrijk. Gaat om CL voorronde. Overigens waardeloze voorzichtigheid van Ten Hag.

  indekken? Heel simpel als Ajax zich niet plaatst tegen dit soort clubs is het een complete afgang. Zeker na zo een seizoen dat kan echt niet en dan wordt je afgerekend.

  1. FrankiC

   Juist vanwege de voorronde CL is zo’n oefenpotje zo belangrijk.
   Die mannen zijn allicht voldoende fit voor een halve wedstrijd.)

   1. Simon1995

    Zit wat in. Maar ze hebben net een groot toernooi achter de rug, dus fitheid en conditie zal nog wel aanwezig zijn. Een goede arbeidsrust verhouding is ook een goede voorbereiding. Maar ben met je eens als het even kan dan wel weer even mee laten spelen. Maar niet ten koste van alles. Ik neem aan dat het ook zo bedoeld wordt door TH

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik ken iemand die in arbeid en rust gespecialiseerd is. Volgens hem moet je jaarlijks tenminste 1x helemaal los zijn van je werk. Hij praat dan over een periode van 3 wk. Kortere vakanties of lange weekenden hebben volgens hem weinig zin als het gaat om het reduceren van stress gerelateerd aan werk.
     Ook de nadelige invloed van je mobiel met sociale media die je het gevoel geven altijd aan het werk te zijn zijn aantoonbaar stressverhogend.
     Eigenlijk moet je 3 wk je mobiel uitzetten.. Wie lukt dat?

  2. Ajax belg

   2 jaar terug finale E L, jaar nadien geen Europees, kan allemaal, bij opleidings landen

 3. a.p.

  ik vind het toch wel jammer dat we misschien 5 belangrijke spelers missen, want tegen PSV moet het toch wel echt zijn.

  1. HURBIE

   Had het wel leuk gevonden als Ajax compleet had geweest, dan hadden we een uitslag met dubbele cijfers ???

 4. BoyVanAjax

  Ik schat ons zelfs met deze selectie hoger in dan PSV op dit moment. Mochten we op een of andere reden toch verliezen is het ook niet erg. De JC is toch maar een oefenpotje. Vind de CL voorrondes veel belangrijker.

Comments are closed.