There are no ads, please add some


Transfer Cerny naar FC Utrecht bijna beklonken

De transfer van Vaclav Cerny van Ajax naar FC Utrecht is zo goed als rond, zo weet De Telegraaf. Zoals eerder vermeld was de club uit de Domstad al geïnteresseerd in de Ajacied maar nu heeft Vaclav zijn jawoord gegeven. Een definitief akkoord tussen FC Utrecht en Ajax is er nog niet, maar volgens het medium zijn de clubs er ‘op hoofdlijnen’ uit. Lang leek de vraagprijs een probleem voor de Domstedelingen, maar het vertrek van Nicolas Gavory naar Standard Luik hielp hen daarin uit de brand. Er is een transfersom genoemd van ongeveer 750.000 euro en dit is dan voor drie seizoenen met optie voor een extra jaar. Er was ook veel buitenlandse interesse voor de 21-jarige aanvaller maar na een gesprek met technisch directeur Jordy Zeuidam en trainer John van den Brom besloot Cerny voor Utrecht gaan. De onderhandelingen zijn op dit moment nog gaande maar zodra de puntjes op de i staan, waaronder een eventuele terugkoopoptie, zullen de handtekeningen gezet worden en wordt Vaclav in Utrecht gekeurd, zo staat in De Telegraaf te lezen.

Gerelateerde posts

38 reacties

 1. Ajax 1

  Ook een speler waarvan ik lang heb gedacht dat hij het wel zou kunnen maken. Maar te veel blessures en toch net niet goed genoeg helaas.

   1. De Ajacied

    Met jullie eens,
    Heel spijtig voor Cerny
    Maar wellicht bloeit hij helemaal op en heeft Ajax een terug koop clausule in de verkoop bedongen,
    Succes gast het ga je goed
    ❌❌❌

 2. Stimi

  Jammer, wel talent maar ook veel blessureleed. Goed je best doen tegen de kakkies en pisvee!

 3. Frip

  Jammer goede voetballer maar door blessure nooit echt waar kunnen maken succes daar ….

 4. Wenen 1995

  Koopje, dus ik neem aan dat slimme Marc een terugkoop-/doorverkoopclausule laat opnemen…..

 5. Bakkie

  Leuke club voor ‘m, met een trainer die van technische voetballers houdt. Ik hoop dat hij gaat vlammen daar!

 6. -buitenkantje rechts-

  Mooie stap voor hem.. Heeft zijn belofte nooit waar kunnen maken. Utrecht is misschien weer een opstap naar meer.

  off: Wat een heisa om “De zoon van” Hagi.

 7. linksan

  Ze moeten niks weten van Ajax daar, tot er spelers hun kant op komen. Dan maakt het ze een stuk minder uit…

   1. Zlatan4ever

    Nee Amoebe, meerdere malen gezien op dit forum dat hij niet welkom is

 8. a.p.

  jammer voor Cerny dat het bij ons Aller Ajax niet gelukt is straks een goede FC Utrecht-tijd toegewenst.

 9. AFCA my World

  Ik vind het nog steeds een verlies, als hij die blessures niet had gehad, was het topper geworden ! ⚽️

 10. Iedereen heeft een mening

  Helaas niet geworden wat we dachten. Veel succes bij Utrecht en misschien………

 11. Simon1995

  Andermaal een gekochte versterking voor jeugdopleiding die niet slaagt. Laten we de cijfers geslaagd versus niet geslaagd er maar niet bijpakken dan schrik je.

  Wel een mooie club voor hem. Vooral vanwege trainer. Die krijgt hem misschien wel aan voetballen

  1. JohnDoe77

   Nogmaals; die dingen horen erbij. En de cijfers “geslaagd en niet geslaagd” hoef jij er niet bij te halen, die zijn vertaald in de balans. Daar waar dat mega bedrag aan overtollige financiële middelen staat als resultaat van de bedrijfsvoering. Altijd zo negatief…. vermoeiend!

   1. Simon1995

    Gaat mij niet om de financien maar om de balans spelersaankopen. Een grote meneer in het voetbal zei ooit eens “van de 7 aankopen moeten er drie raak zijn, eentje wat wennen en drie mindere”. Ik sluit me daar graag bij aan.

    Maar als je het toch graag over goede financiele beleid wilt hebben dan moet je goed kijken waar meeste winst vandaan komt. Dat is niet van de spelers aankopen die doorverkocht worden. Dat is door opgeleide eigen jeugd die een keer ergens anders willen voetballen en door succes in Europa laatste jaren en aantal jaar verder terug vier keer achter elkaar kampioen en dus vaak CL.

    Ik ben benieuwd als je echt de pure aankopen en verkopen van niet opgeleide speelrs naast elkaar ligt of de financiele balans zoals je aangeeft een plus laat zien…..

    Dus ja er gaat veel goed maar er gaat ook zeker genoeg fout en dat mag benoemd worden. Een Ajacied is kritisch
    wat mij betreft

    1. Prinsengracht

     Hij was 13 of 14 geloof ik toen hij kwam. Er zijn er zat die niet heel veel vroeger komen.

    2. JohnDoe77

     Die balans heb ik voor je;

     2012/13 in 5,72
     2012/13 uit 2,65
     Negatief 3,07

     2013/14 in 6,80
     2013/14 uit 13,50
     Positief 6,70

     2014/15 in 12,80
     2014/15 uit 9,85
     Negatief 2,95

     2015/16 in 11,30
     2015/16 uit 3,00
     Negatief 8,30

     2016/17 in 35,50
     2016/17 uit 71,50
     Positief 36,00

     2017/18 in 28,65
     2017/18 uit 41,20
     Positief 12,55

     Totaal 2012/2018 positief 40,93

     2018/19 in 51,65
     2018/19 uit… zeg het maar! Alleen Frenkie maakt al dat de balans positief wordt!

     1. Simon1995

      John dank je voor uitzoeken. Vind ik leuke info. Ik zag al een discussie met een ander op ander topic hierover😃. Ik ben ook niet echt onder de indruk van lijstje. Goed te zien dat bruto iig positief is. Ik zei dat meeste winst van zelf opgeleide spelers kwam en kampioenschappen eerder en afgelopen seizoen CL natuurlijk.

      Van deze balans wordt Ajax niet veel beter maar OK ook niet veel slechter. Wel moeten hier denk ik de makelaarskosten en doorverkoop% vanaf?
      Dan zal je netto mss negatief uitkomen. Er is vnl 1 seizoen dus financierl gescoord ! Door verkoop Sanchez? Als je dan ook nog Milik in ogenschouw neemt is het voor de rest ronduit slecht. Ben je dat eens? Frenky zal discussie zijn. Is die zelf opgeleid of aangekocht? Volgens UEFA normen eigen jeugd en slechts 1 wedstrijd in eerste Willem 2?

      Ben ik als laatste nog benieuwd naar aantal spelers die slagen vs niet slagen. Eigenlijk is dat nog belangrijker.

      Toch leuke discussie zo👍. Ik vind zeker niet alles slecht maar ben door jouw verhaal niet veel positiever over scouting gaan denken.

     2. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Salariskosten en premies moet je ook meetellen.

     3. JohnDoe77

      Haha, ja klopt Simon, die kosten van makelaars en doorverkoop zou je ook mee moeten nemen. Alleen is dat een beestachtige klus om te achterhalen, dus dacht ik in ieder geval even “een lijstje” te produceren. 😁

      En idd; je kunt eindeloos discussieren over of een speler eigen opleiding is of gekocht. Een speler als Frenkie is een goed voorbeeld; zeg het maar…

      Ben zeker met jou eens dat de eigen opgeleide spelers meer geld opleveren. Maar ook daar misselukken er natuurlijk in de loop van de opleiding misschien wel 100 om 1 Ajax 1 waardige speler te creëeren. Maar die balans is zeker positief. Maar zal het bij de scouting van een BVV niet netals startups zijn; 10 investeringen doen, 1 mega succes, twee redelijk en de rest waardeloos? Die toppers zijn dan idd Milik en Sanchez bijvoorbeeld.

      In ieder geval leuk om eens -met de beperkte cijfers- inhoudelijk met elkaar te “discussieren”. Gewoon open, met respect en positief, zonder elkaar meteen af te zeiken! 😊

     4. Simon1995

      😃bespaar je de moeite John. Alleen Overmars weet de netto cijfers. Opleiding zal je veel spelers hebben die het niet halen. Die gaan vaak naar andere BVO. Soms komen ze dan met omweg terug. Promes en Bergwijn? Dat zijn dan meteen ook dure fouten.

      Opleiding is ook genoeg aan te merken. Waarom al decennia geen goede centrumspits meer?

      Oneens met startup vergelijking. Ajax is geen beginnende voetbalclub. Je ratios zullen ongeveer wel kloppen en dat vind ik nu juist te slecht.

      Ik denk dat 50/50 het streven moet zijn. Dus meer Sanchez, Neres en minder Kristensen, Orejuela. Ik noem expres geen aankopen als Blind en Tadic. Voor die spelers heb je geen scouting nodig. Slechts durf om te investeren. Dat zijn zeker goede beslissingen geweest.

 12. SonnySilooy

  Ik vind hem te egoistisch. Voert zijn acties te ver door. Totaal onnodig. Gaat ook te vaak voor eigen succes, terwijl anderen er beter voorstaan.
  Toen hij in de Europa league scoorde tegen Celtic in de korte hoek had hij ook kunnen afleggen op Milik. Gelukkig voor hem ging de bal erin, want Milik was anders boos geworden zei Milik zelf in een interview 🙂
  Jaar dat Ajax het kampioenschap verspeelde ging Cerny ook voor eigen succes, terwijl een balletje breed een beter optie was.
  Ik denk dat hij na Ziyech de meeste doelpogingen achter zijn naam heeft staan. Weliswaar bij jong ajax, maar toch…

 13. Prinsengracht

  Velen praten over zijn blessure. Maar het is juist zijn mentaliteit. Gewoon geen winnaar. Is al een jaar te lang gebleven.

Reageren is niet mogelijk.