There are no ads, please add some


‘Ajax en PEC akkoord over verhuur Johnsen met optie tot koop’

Volgens De Stentor hebben Ajax en PEC Zwolle een definitief akkoord bereikt omtrent een huurperiode van Dennis Johnsen. Tot de deal behoort eveneens een optie tot koop wanneer het huurcontract afloopt. Voor welk bedrag de Noor volgend seizoen dan op te halen is, is niet bekend. De naderende uitleenbeurt van Johnsen aan PEC is opvallend, daar directeur voetbalzaken Marc Overmars in november 2017 nog verzekerde dat Ajax geen spelers meer zou verhuren aan clubs die hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen.

In het stadion van de Overijsselse club ligt immers een kunstgrasveld. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, is de uitleenbeurt veelzeggend over de situatie van Johnsen bij Ajax. “Het geeft net als de optie tot koop aan dat Ajax geen enkele toekomst in Johnsen ziet. Ten Hag was vorig seizoen ook heel kritisch op de in zijn ogen veel te laconieke buitenspeler”, schrijft Verweij maandag op Twitter.

De Noorse aanvaller speelde het afgelopen halfjaar nog op huurbasis bij sc Heerenveen. Het werd geen succes. In slechts dertien wedstrijden mocht hij minuten maken. De aanvaller scoorde niet en gaf ook geen enkele assist. De Friese club besloot de optie tot koop niet te lichten, waardoor Johnsen de voorbereiding op het komende seizoen begonnen is bij Ajax.

Bij Ajax heeft de 21-jarige Johnsen nog een contract tot de zomer van 2021. Eerder gaf hij aan dat hij liever verhuurd wordt dan verkocht, omdat hij nog altijd de ambitie heeft om bij Ajax te slagen.

Gerelateerde posts

14 reacties

 1. HURBIE

  Logische beslissing van Marc
  Ongelooflijk dat hij het nooit echt heeft laten zien

 2. a.p.

  ja dat zijn zaken die kunnen gebeuren, niet iedereen wordt een Echte Ajax 1 -ster. veel succes verder in je loopbaan.

  1. FrankiC

   Ik vind het eerder ongelofelijk dat hij ooit is aangetrokken. Hij had niet voor niets Sam Larson voor zich.

 3. Frip

  Ik snap ook niet waarom ze deze jongen ooit gekocht hebben hopen dat hij wel slaagt bij pec en dat ze hem willen kopen

 4. Simon1995

  Johnsen niet goed genoeg bevonden door Ajax en Heerenveen dan is PEC een logische keuze. Succes

  1. JohnDoe77

   Niet alles is goed AB, maar overall is de scouting van Akax top de laatste jaren. Er kan er maar één echt perfect zijn natuurlijk.

 5. Indojood

  Deze jongen leek potentie te hebben maar is mentaal veel te zwak. Heeft ook nog een raar bloempotkapsel maar dat terzijde.

 6. Zlatan4ever

  Johnsen zegt nog ambitie te hebben om bij AJAX te slagen….
  Hij zal toch wel begrijpen dat je rond je 40e geen betaald voetbal meer kan spelen.. ?

 7. dickst14

  Heerenveen was toendertijd dolblij dat 010 Larsson kocht want ze hadden een veel groter talent. Alleen Ajax kocht hem en dat was niet de bedoeling. Hij had aanvankelijk ook enorm veel potentie, maar werd met de week slechter. Totaal geen rendement.

 8. -buitenkantje rechts-

  Mentale kwestie helaas.. Amsterdam met alle verleidingen..
  Als hij vol voor voetbal gaat leven een erg goede speler.

Reageren is niet mogelijk.