‘Sevilla maakt werk van Ziyech’

Het Spaanse Sevilla lijkt een serieuze poging te gaan doen om Hakim Ziyech te verleiden tot een overstap naar Spanje. De clubleiding van Sevilla zou bereid zijn om de minimaal vastgestelde transfersom van 30 miljoen euro voor Ziyech over te maken naar Ajax. Tevens willen ze de persoonlijke eisen van de Marokkaanse international inwilligen.

Afgelopen week deden Ajax en Sevilla al zaken met elkaar en maakte Quincy Promes de overstap naar Amsterdam. Ajax maakt daarvoor 15,2 miljoen euro over naar de club uit de Primera Division. Of Marc Overmars binnenkort weer om tafel kan met Sevilla blijft een vraag want Ziyech wil pas na de Afrika Cup officieel een besluit nemen over waar zijn voetbaltoekomst ligt, en heeft al vaker laten weten dat het totaalplaatje moet kloppen alvorens hij een besluit neemt om te vertrekken bij Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

56 Comments

    1. De Ajacied

      Ja ik ga ervan uit dat Hakim bij Ajax wil blijven, dicht bij zijn moeder
      ❌❌❌

      1. AjaxKat

        Wat ik elders las was dat hij vorig seizoen al naar Sevilla kon, maar niet wilde. Hij vond het tov Ajax geen sportieve verbetering. Denk dat hij daar dit seizoen, na al het succes van afgelopen seizoen, niet veel anders over denkt. Dus als Ajax hem na de Afrika Cup nou eens gewoon een verbeterd contract aanbied… maar misschien is dat al gebeurd.

        1. Litmanen

          Er was vorig jaar maar 1 echte serieuze club die zaken wilde doen, dat was Roma.
          Ik denk overigens dat clubs als Sevilla en Roma wel het niceau clubs zijn waar hij kan slagen.

          1. JohnDoe77

            Je bent weer slecht geïnformeerd Litmanen; hij heeft Sevilla vorig jaar zelf afgezegd;

            Het is nog maar de vraag of Hakim Ziyech deze zomer wel naar Sevilla, dat bereid zou zijn om aan de vraagprijs van de Marokkaans international te voldoen, wil vertrekken. Een jaar geleden toonde de Spaanse subtopper ook al interesse en toen voelde de aanvallende middenvelder weinig voor een overgang naar de hoofdstad van Andalusië.

          2. Indojood

            Nietmanen wil maar één ding, dat Ziyech faalt, waar ie ook speelt. Ziekelijk zijn haat jegens Ziyech.

          3. Litmanen

            Ziyech mag voor 30 miljoen weg. Echte Ajacied vdBeek moet 65 miljoen kosten. Dat zegt mij genoeg Idioot.
            Kijk even een half uurtje naar je vedette bij de Afrika cup. Is echt de moeite waard.

          4. Ajax 1

            Omdat vorig jaar met ziyech de afspraak is gemaakt dat als hij zou blijven dat hij voor een lager bedrag weg mag…..dat is de reden litmanen

          5. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

            Dat wil niet iedereen horen cq begrijpen. Daarnaast dat constante gezeik met “echte” Ajacied.

          6. JohnDoe77

            Dat zij ik een paar uur ervoor ook, haha! Iedereen weet dat, alleen Litmanen niet omdat hij dan niet kan zeiken over Ziyech. Jammer, is niet nodig. Heeft Ajax veel moois laten zien! En wat een naam heeft Litmanen gekozen om zijn onzin te verspreiden, de echte Jari is 180 graden anders als deze…

          7. Simon1995

            Dat is waar. Een koopje dus. Dan is een terechte vraag waarom komen de echt grote clubs dan niet voor hem. Dat is wel iets waar ik over nadenk. Er is iets aan Hakim wat die clubs doen beslissen hem niet te halen. Hakim is idd kieskeurig heb ik het idee. Maar je kan mij niet vertellen dat hij nee zou zeggen tegen clubs als Liverpool, United, juve, Barca, Bayern, Real om er een paar te noemen. Dus kan je concluderen dat die niet langs zijn gekomen. Waarom ? Heel benieuwd naar

          8. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

            Hij is inderdaad heel kieskeurig. Het spel wat zo’n team als basis heeft is van belang. Als het een team is dat zich afhankelijk opstelt van een trainer qua spelopvatting, dan doet hij het niet. Ajax staat in principe voor aanvallend, verfrissend voetbal bijvoorbeeld (paar jaar FdB daargelaten). Dat soort zekerheden wil hij. Naar een Juve zal hij nooit gaan, Real ook niet. Bij Barca komt hij nu niet in aanmerking, daar loopt al een speler die het middelpunt is. United is ook uitgesloten. Bayern heeft al eens interesse getoond maar mogelijk past hij er nu niet tussen. Ziyech is een heel specifieke speler die lang niet in elk team goed tot uiting komt. Kijk nu maar naar het elftal van Marokko. Te weinig tot geen spelers die het nievau van Ziyech aankunnen en dan loopt het simpelweg niet.

          9. Simon1995

            Mooie invalshoek vooral feit dat hij een heel specifieke speler is die lang niet in elk team tot uiting komt. Als hij daar echt goed naar kijkt dan doet hij dat echt goed. Want spelers maken vaak verkeerde keuzes. Alleen ik kan me niet voorstellen dat hij meerderheid van genoemde clubs een nee zal verkopen. Juve bijv kan ik me wel een nee bij voorstellen. Niet speltechnisch want Juve speelt in Italie beetje zoals Ajax. En hij kan natuurlijk geweldige klik vormen met Ronaldo. Wel qua trainer wat dat wordt die koekenbakker van een Sarri…..

            Maar bijv Real en United dat zijn nu clubs die bij zijn spelopvatting zouden passen. Vooral United. Club in verval die de top weer moet gaan uitdagen. De trainer is er nu 1 van jaren 90. Real heeft Zidane nu. Die zal zeker spelers niet in een keurslijf duwen.
            Bayern zou kunnen. Robben valt daar wel weg. Niks voor Ziyech ?
            Of een club als City ? Betere spelopvatting heb je niet. Barca eens.

            Laatste wat ik me nog kan indenken dat clubs wel in rij staan voor dat geld maar dat Hakim wacht tot na Afrika Cup. Dan zullen spelers nooit een transfer regelen. Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen.

            Als hij echt precies wil wat jij schrijft laat hem dan trouwens maar bij Ajax blijven ?

          10. Litmanen

            Hakim Ziyech zou Real en Juventus afwijzen?
            AB, je bent echt doorgeslagen.
            De toocoubs willen hem niet omdat ze geen teamspeler in hem zien. Je moet als club het elftal laten functioneren om Hakim heen.
            Alleen de allerbeste spelers krijgen dat voor elkaar.
            Ziyech is Europese subtop, niet minder, maar zeker ook niet meer. Sevilla? Ja zou zo maar goed kunnen gaan. Maar drie zwakke wedstrijden kan hij zich in Amsterdam permiteren, in Sevilla zit je dan gewoon op de bank.

  1. Ptr

    Mooi weer
    Leuke stad
    Top sakaris
    Leuk team
    En is dicht bij huis
    Tja die is weg
    Jammer

      1. HURBIE

        Blijven er maar weinig over van de huidige selectie
        Allemaal op elkaar ingespeelde mannen die elkaar blind konden vinden
        Ben echt benieuwd naar de spelers die er komend seizoen in het veld staan
        Hoop dat Haggie van die groep net zo’n geoliede machine weet te maken

        1. HDfan

          Zoals vaker hier gezegd; tH is afhankelijk van het “materiaal” wat hij krijgt, maar dat hij eruit haalt wat erin zit geloof ik wel.

  2. Zlatan4ever

    Ptr…..

    Minder mooi weer
    Mooiste stad van Europa
    Top-salaris plus bonus
    Goed en jong team
    Is al thuis

    Tja die blijft !!!

    1. Ajax 1

      Ziyech liet vorig kaar as roma lopen toch, omdat hij alleen naar een club wil waar het echt klopt voor hem (geruchten, weet natuurlijk niet of dit echt zo was), dus dan zal het sevilla toch wel niet worden….

      1. Iamsterdam2015

        Hoop het ook niet…… maar ze willen wel aan zijn persoonlijke wensen voldoen….

  3. Wenen 1995

    Ik zou het een straf vinden om in een elftal met Luuk de Jong te spelen….

  4. a.p.

    dat zou jammer zijn als hij daar heen zou gaan. blijf dan maar liever bij ons aller Ajax

  5. ajaxpers

    In verhouding tot sndere transfers moet Ziyech minomaal 100 mln kosten en is Sevilla een belediging. Hij hoort bij de absolute top.

    1. JohnDoe77

      Klopt Ajaxpers, maar dat was de deal toen ze hem verlengde. Een gelimiteerde transfersom, zelfde wil Matthijs bij zijn nieuwe club dus ook. Kan hij over een paar jaar alsnog naar Barca als hij daar basis kan spelen. Nu helaas teveel concurrentie.

  6. Simon1995

    Is die Monchi weer terug bij Sevilla? Lijkt wel de enige die bereid is dat geld voor Ziyech neer te leggen. Vorig jaar Roma nu Sevilla. Waar blijven de echte topclubs ? Lijkt erop dat buitenland bereid is veel meer te betalen voor spelers uit eigen jeugd. Nog beter opleiden dus

    1. FrankiC

      Zoals afgelopen jaar vrijwel elke interessante speler gelinkt werd aan AS Roma zal dat komende periode aan Sevilla zijn. Toch lijkt de ‘transferkoning’ het een beetje kwijt te zijn na Karsdorp en Kluivert etc.
      (Feit dat ie een keeper was blijft hem
      Natuurlijk achtervolgen.)

      1. Simon1995

        Noem dat maar de transferkoning op retour. Hij wil een van de betere van halve finalist CL voor de minder dan de helff van de jonkies….komt bij Ziyech zou daar goed passen. Perfecte club voor hem. Liever nog even hier want hij past nog beter bij Ajax

  7. Ajax XXX

    Mooie/goede club maar spelen geen CL, dus blijf maar lekker bij Ajax tot er een andere absolute topclub komt (ook dan mag hij uiteraard blijven maar gun hem nog wel een keer die stap)

  8. Indojood

    Ik sluit niet uit dat Hakim helemaal niet weg wil. Is erg gehecht aan zijn familie, moeder en Amsterdam, getuige de recente aankopen van twee appartementen.

      1. Indojood

        Op de in Nijmegen wereldberoemde shortlist van FrankiC, de denkbeeldige superscout.

  9. Vak 120

    Breek zijn contract open..komende 4 jaar een jaarsalaris van 4 mil geven en die blijft lekker bij ons! Beter om ons geld in salarissen te stoppen van de dragende spelers,als nieuwe kopen en afwachten wat ze brengen!!

  10. Kapstein

    Dit lijkt me niet de club waar hij naartoe zou willen. Het is echt een sportieve stap terug.

  11. -buitenkantje rechts-

    Sevilla vind ik beneden niveau Ziyech.. Ziyech zou passen bij bv Arsenal of Barça.
    Het zou mij ook niet verbazen als hij gewoon blijft.

  12. Prinsengracht

    Hakim wil zijn kopje thee en zijn lunch bij het Amstel voorlopig niet missen. Al heeft hij wel zo zijn vraagtekens bij die man in die rolstoel die hem zo raar zit aan te kijken.

  13. Stimi

    Snap niet dat er geen absolute topclub zich meld voor Ziyech. Sevilla leuk, blijf dan lekker nog een jaar bij ons

  14. Forever nr14

    Volgende exit…… Pfff wat moet dit nog geven voor ons aller Ajax in het komende seizoen??

  15. Vakje129

    Die spelen toch EL . Dan zou ik blijven en met je maat Tadice CL te gaan spelen

  16. Prinsengracht

    Zo grappig weer. Onze forumjoker blijft maar roepen dat nienand Hakim wil hebben. Ten onrechte. En nu blijkt dat het juist zijn oogappel Veltman is waar geen enkele interesse voor is. Nu al benieuwd naar de draai die hij aan dat nieuws (nou ja, nieuws…) gaat geven.

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Nog erger is dat hij denkt dat Ziyechhetzelfde kan presteren in het Marokkaanse elftal als bij Ajax. Hoe dom ben je dan en hoe weinig verstand van voetbal heb je dan. Puur alleen maar om Ziyech af te zeiken terwijl hij de smaakmaker van Ajax is. Maar ach, dat vinden tijdens een wedstrijd hooguit 50.000 toeschouwers maar ja,die drie analisten he, die zijn zo goed.

  17. Bigboss

    Zoals het er staat hij gaat pas weg als alles is zoals het moet zijn. Ik denk niet dst hij ajax zo maar verruild

  18. Nikki309

    Terecht dat Ziyech dit niet wilt! Sevilla!! Als je bij een van de 4 beste clubs van europa speelt!! Get real ????

Comments are closed.