There are no ads, please add some


Sinkgraven akkoord met Bayer Leverkusen

Daley Sinkgraven gaat Ajax verlaten en heeft een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen, de club van trainer Peter Bosz. Leverkusen betaalt bijna vijf miljoen om het Ajax-contract van Sinkgraven af te kopen. Sinkgraven maakte in 2015 de overstap van SC Heerenveen naar Ajax en bevestigt aan De Telegraaf dat de onderhandelingen zijn afgerond. Het contract van de 23-jarige Sinkgraven bij Ajax liep nog door tot medio 2020, maar hij kon in Amsterdam de laatste jaren – mede door veelvuldig blessureleed – niet rekenen op een basisplaats. Afgelopen seizoen kwam Sinkgraven tot elf officiële optredens in het eerste elftal van Ajax.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

89 reacties

 1. Indojood

  Ik zei in december al dat de contractverlenging hiervoor was bedoeld. Anders had ie gratis weggegaan, nu valt de schade enigszins mee. Kostte in 2015 meer dan € 7 miljoen, toen serieus geld. Wie riep er ook alweer dat FdB niet mocht kopen? Hij mocht dat zeker wel maar mede door hem is er vooral heel slecht ingekocht. Duarte, Sinkgraven, Gudelj, Vd Hoorn, noem al die miskopen maar op. Evengoed wens ik Daley veel succes, ik ben een Perer Bosz fan maar wat betreft Sinkgraven zag ie het verkeerd. Veel te licht voor de topsport en in de fysieke Bundesliga verzuipt ie nog meer.

  1. Ptr

   Zoals eerder gemeld jammer dat hij gaat. Technisch, inzicht, snelheid, mentaliteit allemaal goed. Ja fysiek komt hij iets tekort maar ik verwacht dat hij in de Bundesliga snel sterker gaat worden en dan is hij misschien wel een van de beste linksback of midden die er is. 5 miljoen is een lachertje.

  2. Moosie

   Hey Indo off-topic zag ik jou toevallig vandaag in zo’n spandexbroek langs het Amsterdam-Rijnkanaal hardlopen ?

  3. Litmanen

   Indioot, wil je nu echt serieus de aankopen van De Boer met het salarisplafond vergelijken met de bijna zestig miljoen die Ten Hag mocht uitgeven en zonder salarisplafond?
   Neem je pilletje, mafkees.

   1. Litmanen

    En bovendien, vijf jaar De Boer tegen anderhalf Ten Hag.
    Je bent een nog grotere mafkees.

   2. Indojood

    Wist wel dat je ging reageren, Pavlov Nietmanen. Zo voorspelbaar en grappig.

    1. Ajax 1

     Litmanen. Ik denk dat het bij ajax begint met de filosofie waarmee je speelt. Alle respect voor frank de boer wat een held als speler was en als trainer resultaat geboekt heeft, maar het spel was niet om aan te zien. En dat heeft met filosofie te maken ook. In het jaar van bosz meer genoten dan vier jaar de boer en dit kaar uiteraard nog meer.

     Daar gaat het om….

     1. Litmanen

      Gedeeltelijk eens, maar iedereen heeft het steeds over de laatste twee seizoenen van De Boer. In de eerste seizoenen speelde Ajax prachtig voetbal.
      Wil je even kijken wat De Boer aan spelers kwijtraakte ( voorbeeld: Eriksen, Verthongen, Aldeweireld) en wat hij terug mocht kopen ?
      Ten Hag kwam binnen en presteerde NIETS. En vervolgens ging bij vriendje Overmars ineens de portemonnee open.
      Al honderd keer gezegd, met deze selectie had mijn Tante Truus dezelfde resultaten gehaald en waarschijnlijk had deze tante tegen Spurs thuis even wat anders gewisseld.
      Om maar te zwijgen over het resultaat wat Bosz had kunnen halen in het afgelopen seizoen.

      Er is geen trainer in Europa in zo’n zacht bedje gevallen als Ten Hag. Want Europees werd er niets verwacht en de titel heeft hij met een hoop mazzel op het nippertje binnen gehaald.
      We gaan het zien volgend seizoen. Als Ten Hag weer een half jaar moet bouwen, dan verheug ik me nu al op het commentaar hier op de app.
      Kijken of Indioot dan nog zo blij is met al zijn buitenlandse Ajaxspelers die eerst een jaar moeten wennen aan het systeem.
      Afscheid nemen is goed voor Sinkgraven en goed voor Bosz. Voor Ajax vind ik het een verlies.
      Maar ja, er lopen nog zat backs in Zuid-Amerika.
      Kopen maar……
      We hebben er trouwens ook nog een paar in de aanbieding ( over kapitaalvernietiging gesproken)

     2. Prinsengracht

      Waarom zit jou dat allemaal toch zo dwars? Frank de Boer is hartstikke blij dat het goed gaat met Ajax. En bijna iedereen hier ook. Jij wil maar steeds je gelijk halen. Op zeer doorzichtige wijze verdraai je de feiten. Iedereen ziet het. Het wordt je steeds verteld. En je gaat maar door. Wil je gehaat worden? Is gelukt hoor.

     3. Moosie

      in de eerste seizoenen speelde Ajax prachtig voetbal….
      Hij bedoelt tegen Barça speelden we 1 helft prachtig voetbal totdat Veltman onnodig rood pakte.

     4. Indojood

      Nu probeert ie iedereen wijs te maken dat ik voor allerlei aankopen uit Zuid-Amerika ben. Hij is ziek in zijn harses.

     5. Litmanen

      Prinsengracht, De Boer is een echte Ajacied, daarom is hij blij. Maar denk je nou echt dat hij niet doodziek is geworden van het feit dat bij Overmars het salarisplafond verdween en de kluis open ging toen hij zijn persoonlijke vriend Ten Hag op de bank had gezet?
      Eerst mocht De Boer niks, toen mocht Bosz Spijkerman en Bergkamp niet wegsturen en Keizer mocht helemaal niks. En toen kwam de verlosser uit het oosten.
      En warempel, ja hoor, toen kreeg Overmars door dat hij bij een rijke club zat, dankzij het werk van alle voorgangers van Ten Hag.

     6. AB

      Litmanen is een meester in het mensen woorden in de mond leggen die nooit gezegd zijn of bedoeld zijn in een totaal andere context. Is ook een gave.

     7. JohnDoe77

      Litmanen, kapitaalsvernietiging? Noem een club die de laatste jaren meer geld verdiend heeft aan transfers. Geld puilt de ArenA uit en jij praat over kapitaalsvernietiging? Hahaha

     8. Ajax 1

      De teller v beschikbare cash staat op bijna 400 miljoen, als het goed is, exclusief eventuele transfer de ligt…..het geld puilt inderdaad de arena uit op dit moment

     9. JohnDoe77

      Ja en volgens Litmanen komt dat allemaal door wanbeleid, moet je nagaan hoeveel we hadden kunnen hebben als hij TD was!

     10. Indojood

      Zolang je Ajax-voetbal koppelt aan resultaat, komt er vanzelf meer geld binnen dan je uitgeeft. Om dit te kunnen volhouden heb je een goede jeugdopleiding nodig. Alleen maar kopen is zeer risicovol en niet vol te houden omdat wij financieel niet op kunnen tegen de grote clubs. Dit was de gedachte van Jopie om Ajax weer te kunnen laten meetellen. De jeugdopleiding blijft de ruggegraat van onze club. Daar is continu aandacht, ontwikkeling en investering voor nodig. Ik krijg niet altijd het idee dat de focus daarop ligt, gezien de aanstelling van Heitinga. Uiteindelijk heb je visoniairs zoals Wim Jonk nodig om het niveau constant te verhogen. Daarnaast is het zo dat je niet elke lichting even sterk is. Dan is het prettig dat je dit kunt oplossen door aan te kopen wat je niet hebt. Ik was best sceptisch over Blind maar de investeringen in hem en Tadic zijn door hun goede spel al tig keer terugverdiend. En de oorspronkelijke bedoeling hiervan was om groepsfase CL te halen.

      Ik ga me wel zorgen maken als de opvolgers van Matthijs, Frenkie en Donny te lang op zich laten wachten.

     11. Indojood

      Nietmanen gaat “tits up” omdat de zoveelste van zijn eigen oogappeltjes niet heeft gebracht wat ze hadden moeten brengen. Hoeveel “toppers” (in de ogen van Nietmanen) zijn we nu al kwijtgeraakt de laatste jaren? Zivkovic, Andersen, van Rhijn, Fischer, noem ze maar op en nu ook Sinkgraven terwijl een echte topper als Ziyech alleen maar slecht speelt volgens hem. Hij heeft er gewoon geen kijk op, en gezien zijn gemoedstoestand en gedrag hier gaat dit ook nooit veranderen.

     12. Ajax 1

      Van al die spelers hebben we ook nog veel gehoord nadat ze weggingen. Zitten die niet allemaal bij liverpool? Of euh…..o nee, allemaal mislukt verder, dus ze waren niet zo goed…..

     13. Litmanen

      Indioot, mij afbranden is natuurlijk leuk, maar je bijdrage stikt van de leugens en halve waarheden. Leuk voor de buhne, maar volkomen de plank misgeslagen.
      Vergelijk alleen maar eens de door jou gehate Van Rhijn met Kristensen. Van Rhijn was eigen jeugd, Kristensen kostte vele miljoenen en verdient 800.000 eurootjes per jaar.
      Nee, je hebt gelijk, volkomen onzinnig, mafkees.
      O ja, als je mijn stukjes niet leest, dan weet je ook niet hoe ik over Ziyech denk. En dat blijkt. Rascistisch leugenaartje.

     14. Litmanen

      Doe, wil je even kijken wat er de laatste anderhalf jaar aan verdedigers is gekocht en wat er daarvan in het eerste speelt? Juist, alleen Nico, de rest mag niet eens de veters van Veltman strikken.
      Zo maar twintig miljoen door de wc, buiten het buitensporige salaris van al die loosers.
      Dat noem ik kapitaalvernietiging, zeker als je jonge talentvolle spelers als Sinkgraven de deur wijst.

   1. Zlatan4ever

    Hurbmeister, ik heb ff een duimpje aan je gegeven want je stond op 13 en nu op 14
    Een veel beter getal ! 😉

 2. Hanski

  Voordeel van PeterBosz is dat hij met Sinkgraven heeft gewerkt en hij weet wat zijn plannen met hem zijn…komt dus wel goed denk ik😉
  Slimme zet om contract ondanks blesures toch te verlengen…zo gek doen ze t nietbij ons cluppie👍

 3. Frip

  Mooi voor die jongen en bosz is helemaal weg van hem dus het is goed zo… veel succes daar 👍🏻

  1. AFCA my World

   Ik ben nooit een fan van hem geweest, veel te licht, maar misschien red hij het in Duitsland ! ⚽️

 4. AB

  Ai, aderlating voor Ajax. Nu geen backup meer op links achter…… 😉 Inderdaad al door diverse mensen aangegeven dat contractverlenging puur te maken had met mogelijke transfer in deze periode. Ikzie hem geen basisplaats halen in Duitsland maar daar hebben we ongetwijfeld een geacht forumlid voor die een van zijn tientallen schermen nu ook op Leverkusen gaat richten. Wat je wel niet met bijstandsgeld kan doen 😉

  1. dickst14

   We hebben wel een backup voor linksachter. Als Nico geblesseerd is kan zijn landgenoot hem vervangen. Ben zijn naam kwijt, maar kan centraal achterin en linksback spelen.

    1. Litmanen

     Weer zo’n blinde aankoop. Mag ook een jaartje of anderhalf aan het systeem wennen?

    1. Litmanen

     Nu Ziyech nog, daar hebben we intussen ook een vervanger voor in huis…..

     1. dickst14

      Hopelijk is er geen vervanger voor jou als je eindelijk eens oppleurt van deze app. schijnheilige griezel

     2. AB

      Ziyech is voorlopig niet te vervangen. Bij vertrek staat een ander voetballer op zijn plek, geen vervanger. De klasse van Ziyech is weinigen gegeven. Maar ja alleen de tekst “nu Ziyech nog” zegt al genoeg over jou. Samen een keer naar een wedstrijd?

     3. Litmanen

      AB, jij neemt lachend afscheid van spelers die een grote waarde hebben gehad en nog kunnen hebben. Daarom de opmerking over Ziyech. Daar hebben we maar 1 seizoen wat aan gehad.
      Ik begrijp dat je hem de beste voetballer van de wereld vind. Wel vreemd dat hij dan een van de koopjes wordt als hij weggaat. Sinds zijn nieuwe contract staat daar geen beperking meer in tov de transfersom.
      Dus dan is 35 miljoen een koopje. Voor Neres wil Marc minimaal 80 hebben.
      En waarom staan City, Real, Barca, PSG ed niet in de rij? Voor de beste en zo’n zacht prijsje? Zouden zij er minder van snappen dan jij?

     4. AB

      Misschien staan ze wel in de rij maar wil hij niet. Hij en zijn zaakwaarnemer rammelen niet openlijk aan de boom maar gaan rustig hun gang. Verder ga ik altijd lachend door het leven. Ik zal nooit een traan laten als het om het spel voetbal gaat. Slechts twee maal gehuild: overlijden Johan en ongeluk Appie. Verder zijn er afspraken tussen Ajax en Ziyech vwb bedrag, ook sinds zijn nieuwe contract. Dat jij zegt dat we maar 1 seizoen wat aan Ziyech hebben gehad is vreemd. Ook afgelopen seizoen heb jij hem voor minimaal 75% afgezeken. Maar ja, geheugen he.

 5. Wenen 1995

  Hoop dat hij het super goed gaat doen in Duitsland en dat wij hem dan van hem gaan genieten in het NL-elftal. Ik ben fan van hem, jammer dat hij gaat. Maar leuk dat tie onder Bosz mag gaan ballen!

 6. Iedereen heeft een mening

  Het is hem gegunt na al dat blessureleed. Had hem toch wel eens een tijde op het middenveld willen zien spelen. Nou ja, veel succes en hopelijjk. Blijft hij bespaart van verder blessureleed. 👍👍

 7. FrankiC

  Erg jammer en niet slim. ‘n Brede selectie is van groot belang. Met wat vertrouwen een goede wisselspeler.

  1. JohnDoe77

   Jammer ja, niet slim nee. Sinkgraven moet ergens heeb waar hij kans krijgt regelmatig te spelen. Dat zat er bij Ajax niet in, hopelijk wel bij PB!

 8. Simon1995

  Goede linksback. Volgens Bosz zelfs potentiele wereldtop. Succes in Leverkusen. Tot ziens in CL

 9. AJAXForever61

  Ik vind het wel een goede voetballer , missch net te weinig voor de top, maar kan zeker mee

 10. AJAXForever61

  Ik vind het wel een goede voetballer , missch net te weinig voor de top, maar kan zeker mee op niveau subtop bundesliga,

 11. Frip

  En hij was teveel geblesseerd dus hoop tegenslag gehad masr vond hem meer middenvelder als verdediger maar hoop dat hij daar een mooie tijd tegemoet gaat

   1. AB

    Dat is jouw mening, niet die van mij. Volgens mij vinden velen hem niet Ajax waardig maar ach, ieder zijn mening.

 12. -buitenkantje rechts-

  Als Bosz hem haalt voor linksback is dat gedoemd te mislukken.

  1. AB

   Voor velen een zekerheid. Als Bosz dat echt gaat doen ……. dan mag hij pas terukomen als Sinkgraven ver uit beeld is.

 13. Prinsengracht

  Ik gun die jongen succes. Maar waarom kijken hier zo weinig mensen naar hoe hij speelde als hij niet geblesseerd was? Dat was gewoon niet goed genoeg. Terwijl dat het enige echte criterium is. Ajax is geen amateurclub.

 14. Zlatan4ever

  Ik geef Sinkgraven het voordeel van de twijfel of hij gaat slagen in Duitsland. Hij heeft veel pech gehad met al die blessures en Peter Bosz zal toch niet zijn voetbal-verstand verloren zijn ?

 15. Bigboss

  Heel veel succes gewenst en meer geluk. Te veel geblesseerd en niet waar kunnen maken mijn inziens.

 16. Bigboss

  Ps iedereen heeft het maar over pech misschien traint hij niet genoeg of verkeerd. Hoe kan het dat hij zo vaak blessures had. Ik denk dat hetbook erg veel aan hem zelf ligt. Veel meer kracht moeten trainen. Daarom zijn andere nooit geblesseerd. Kijk na tadic de ligt ronaldo bijv die gasten leven voor de sport

  1. Moosie

   Kan ook aan zijn gestel liggen.
   De echte Litmanen was ook vaak geblesseerd maar die speelde wel de sterren van de hemel.

   1. Bigboss

    Ja maar niet zo vaak hij is zelfs nog vaker geblesseerd als robben. Geen goede investering eigenlijjk zo voor de club of voor de gene die een kaartje koopt

   2. Bigboss

    Ps en je wil litmanen toch uberhaupt
    Niet vergelijken met hem. Mag niet een in ze sxhaduw staan of ze veters strikken

 17. AB

  @Bakkie: Ja meerdere keren zelfs. Als daar reden voor is heb ik daar geen enkele moeite mee. Dus misschien wat beter opletten?

Reageren is niet mogelijk.