There are no ads, please add some


Schouten vertrekt transfervrij naar NAC

Robin Schouten vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda, zo meldt de Brabantse club deze woensdag via de officiële website. De 21-jarige vleugelverdediger komt transfervrij over van Jong Ajax en tekent bij NAC een tweejarig contract. Schouten speelde afgelopen seizoen 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie als huurling van FC Volendam en blijft dus op dat niveau actief, aangezien NAC degradeerde.

Schouten is de eerste aanwinst van NAC voor het nieuwe seizoen. De vleugelverdediger speelde sinds 2017 bij Ajax, dat hem destijds weghaalde uit de jeugdopleiding van AZ. Schouten maakte acht jaar lang deel uit van de academie van de Alkmaarders, alvorens hij voor een overstap naar Amsterdam koos. Bij Ajax, waar zijn contract afliep, speelde Schouten drie wedstrijden in het beloftenteam.

“Dit is voor mij een mooie stap in mijn carrière. NAC is absoluut een grote club met een aanhang waar je voor gaat lopen. Komend seizoen zijn we helaas niet actief op het hoogste niveau, maar wat mij betreft is het daarom juist een mooie uitdaging om met elkaar te gaan strijden voor promotie. Bij FC Volendam heb ik ervaring op kunnen doen in de Keuken Kampioen Divisie, ik weet dus wat er wordt gevraagd”, aldus de kersverse aanwinst in een reactie op de website van zijn nieuwe werkgever.

Gerelateerde posts

16 reacties

 1. Wenen 1995

  Als je dan toch weg gaat/moet, dan maar naar de mooiste club van Brabant. Heeft NAC goed gedaan.

 2. -buitenkantje rechts-

  NAC heeft afscheid genomen van maar liefst 16 spelers..
  Van 8 spelers wordt het contract niet verlengd en de andere 8 zijn huurlingen.
  Het gedegradeerde NAC zal dus volledig opnieuw moeten opbouwen. Mooi dat Schouten een plekje heeft gekregen bij NAC, maar een vooruitgang kan je het niet noemen.
  Misschien dat Tiësto met zijn miljoenen uitkomst kan bieden.

  1. Stem van een supporter

   Speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Volendam. Was weer een koop voor het geval dat en wie weet. Jongen zou bij AZ (daar is hij weg gehaald) waarschijnlijk beter af zijn geweest.

   1. FrankiC

    Vond het destijds al een bijzondere aankoop. Hield hem eens met AZ en tégen ajax in de gaten: schuld aan 2 doelpunten, slechtse man van het veld.

 3. AJAXForever61

  Ga hem niet missen, de komende jaren zal een veelvoud van dit type jonge spelers de boot naar het eerste niet gaan halen!

Reageren is niet mogelijk.