There are no ads, please add some


Ziyech: ‘25.000 is mooi, maar ik kan en ga niets beloven’

Hakim Ziyech is nog steeds Ajacied maar de kans dat hij bij Ajax blijft lijkt klein. Lodewijk Asscher, fractievoorzitter van de PvdA, startte onlangs een petitie om Ziyech voor Ajax te behouden. Ruim 25.000 mensen hebben inmiddels de petitie ondertekend. “Dat zijn er veel, hé”, aldus Ziyech. “Ik vind het mooi dat iemand zo’n petitie begint en dat zoveel mensen het ondertekenen, maar ik kan en ga niets beloven. Ik ga nu eerst op vakantie en de Afrika Cup spelen. Daarna zie ik wel wat gebeurt. Dit seizoen heeft me in elk geval geleerd dat je nooit weet hoe het gaat.”

Ziyech wilde Ajax een jaar geleden verlaten. Ondanks de belangstelling van verschillende clubs kwam het echter nooit tot een transfer. De middenvelder verlengde zijn verblijf in Amsterdam en draaide een geweldig seizoen. Het elftal van Erik ten Hag veroverde de landstitel, de TOTO KNVB Beker en bereikte de halve finale van de Champions League. “Ondanks dat ik het in eerste instantie niet wilde, was bij Ajax blijven de beste keuze. Dat is uiteindelijk wel een fijne conclusie, inderdaad”, geeft de Marokkaans international toe in een interview met Ajax Life.

Ziyech draagt de 34ste landstitel in de clubgeschiedenis van Ajax op aan Abdelhak Nouri. “Ik heb het nog steeds moeilijk met wat er met hem is gebeurd. Zo’n klein ventje, met zoveel talent en een gouden hart. Appie verdient het eerbetoon dat hij heeft gehad.” De middenvelder is er trots op dat hij een groot aandeel heeft gehad in het succes van Ajax. “Absoluut. Ik voel me in dat opzicht vereerd dat ik het op deze manier heb mogen meemaken.”

 

Gerelateerde posts

46 reacties

 1. AjaxKat

  Zou mooi zijn als hij blijft. Zo zie je maar weer dat het succes van afgelopen seizoen ook met het nodige geluk gepaard ging. Stel je voor dat hij er niet bij was… Maar ik vrees dat hij binnenkort weg is.

 2. Ralph

  De Ajax supporters zijn soms hypocriet. Eerst fluiten ze je uit om je vervolgens onmisbaar te verklaren en je de speler van het jaar te maken.

  1. Amoebe

   Werkt dit niet zo bij alle clubs dat het gros van het publiek zo handelt?

 3. Ajax XXX

  Hypocriet? Wel van de mensen die hem structureel uitfloten zonder goede reden. Dat hij 1 keer massaal uitgefloten werd leverde hij een bal in waarvoor je zelfs in de 5e klasse amateurs gewissseld wordt.

  1. Ralph

   En jij maakt nooit een fout? Stel je voor dat je een keer iets doet wat niet bij je status past. Dan is dat toch geen reden on iemand massaal uit te fluiten. Hoe zou jij dat vinden op je werk als je een fout maakt?

   1. Litmanen

    Ralph, je hebt gelijk bij 1 fout, maar Hakim speelde op dat moment al weken heel matig, zijn passes kwamen niet aan, hij leverde de meeste ballen in van alle eredivisie spelers. Zijn vrije trappen eindigden allemaal tweede ring. Dat fluitconcert had hij kunnen voorkomen door een paar weken wat simpeler te spelen, nu riep hij het over zich zelf af.
    Dit seizoen gaf hij toe dat hij meer teamspeler is geworden, maar dat het vorig seizoen een stuk minder was.
    Nu is iedereen dat weer vergeten, maar Zlatan heeft ook meerdere malen een fluitconcert gekregen. Dat kun je je nu niet meer voorstellen, maar ook hij was verre van een teamspeler ( en eigenlijk nog niet).

    1. Stem van een supporter

     ? Ziyech is een voetballer met het meeste inzicht op de Nederlandse velden de afgelopen, minimaal, 10-15 jaar. Dat niet alles lukt isjammer maar wat die man aan mogelijkheden ziet grenst aan het ongelooflijke. Een ras, straatvoetballer die je de volledige vrijheid in handelen moet geven. Voor zo’n speler staat het publiek op de zogeheten banken. Zo’n speler afbranden is gewoon …….. heel erg dom.

     1. Yindi02

      Niet te druk over doen. Litmanen maakt zichzelf gewoon heel erg graag belachelijk. Een vorm van aandacht vragen die bij hem thuis en in zijn directe omgeving, blijkbaar niet werkt. Je doet hem er dus een groot plezier mee hier op hem te reageren. Nergens anders dan hier krijgt hij aandacht als hij stom lult. Niet meer doen dus.

     2. Zlatan4ever

      “Stem van een supporter” schrijft op een manier die wij maar van 1 persoon herkennen ?

      🤔🤔🤔

    2. Prinsengracht

     Je overdrijft steeds zo. En dat werkt veel irritatie op. Dat zie je toch zelf ook wel? We weten allemaal dat hij niet veel vrije trappen heeft benut. Maar “allemaal in de tweede ring”? Ik weet dat je wedstrijden gezien hebt. Dus weet je dat ze niet in de tweede ring terecht kwamen. Weet je wel hoe moeilijk het is om een bal in de tweede ring te schieten? Als je je gewoon eens minder onredelijk uitdrukt, zal op een gegeven moment wellicht niet meer iedereen tegen je ingaan alleen al omdat jij het bent….

     1. Indojood

      Nietmanen is geobsedeerd door de tweede ring. Hij ziet er graag mensen vanaf springen.

    3. rickert

     Fluiten is een reactie die je wilt verkopen met een justification. Maar denk je dat Ziyech die bal er beter van gaat raken. Niemand wordt er beter van. Maar enkelen handelen naar het vermogen enkel hen eigen emoties als kern van de wereld te zien. En die uiten zich dan toch. Maar met die doritos in je navel op de bank met je warsteiner erbij, schiet niemand hem veel beter. Je kent zn genialiteit. Niet fluiten. Aanmoedigen en doorgaan. Volgende keer zit die. WZAWZDB ook echt dragen. Is lastig. Maar de supporters op dat moment hadden geen prijs verdiend wat mij betreft

    4. JohnDoe77

     Lichtelijk overdreven Litmanen. Hij speelde toen een paar wedstrijden niet een 9, maar dat uitfluiten werd vooral een dingetje van een paar supporters. Ook zijn houding werd steeds als arrogant gezien met als dieptepunt het “bel” tekentje dat hij maakt na een goal. Gelukkig is ook dat groepje gecorrigeerd… Natuurlijk speelde hij niet altijd top, maar dit ging nergens over.

    5. 5lager

     alsof een fluitconcert iemand beter gaat laten spelen.

     beter kun je zo iemand een hart onder de riem steken en laten zien dat je achter hem staat.

     1. Litmanen

      Ach, ik weet dat ik niets verkeerd over Hakim mag zeggen, dat is nou eenmaal zo.
      Een klein groepje is gecorrigeerd…….

      Als dat een klein groepje was ( een fluitconcert van tienduizend mensen) dan zijn die door niemand gecorrigeerd. Hakim is anders gaan voetballen.
      Zijn arrogante houding na dat -volkomen terechte- fluitconcert deed er nog een schepje bovenop.
      Hij heeft een jaar lang met een chagrijnige kop rondgelopen en dat is pas dit seizoen veranderd.

      Ik blijf er bij dat Tadic de oorzaak is dat Hakim het afgelopen jaar van houding is veranderd. Overigens zegt hij dat zelf ook min of meer.
      Ook zijn uitspraak – zijn eigen uitspraak bij een tv interview- dat hij geleerd heeft meer teamspeler te zijn vind ik niet terug in het oeverloze commentaar.

      O ja, AB, gefeliciteerd met weer een nieuwe nickname. Nogmaals, ik dacht dat de redactie dat niet meer toestond. Maar blijkbaar mag onze Scheveningse gek gewoon zijn gang gaan vanuit de inrichting.

     2. Moosie

      Wel grappig dat jij altijd zeikt over anderen.
      Altijd bezig met iemand hier en janken over de regels.
      Dat jij nog steeds op de computer mag van je dokter ,het zal wel helpen bij je behandeling

 4. Bigboss

  Ik denk dat hij zo maar kan blijven

  Hij maakt altijd Zijn eigen keuzes laat zich door niemand wat aanpraten en volgt zijn eigen pad. Wat een ander ook denkt zeft
  Of schrijft. Dat vind ik exht het sllermooiste aan hem buiten ze voetbal kunsten uiteraard

 5. Frip

  Natuurlijk hoop je dat hij blijft maar denk zelf dat hij wel nog een stap hoger wil al zou je denken na dit seizoen dat kan bijna niet

 6. a.p.

  ik zou het fijn het heel fijn en goed vinden als hij zou blijven , samen met Tadic zijn het een stuwende doorzetters.

 7. dickst14

  Hopelijk blijft hij. Contract voor het leven geven en de aanvoerdersband.

 8. Ajax XXX

  Als ik een fout maak op mijn werk maak krijg ik dat ook te horen hoor Ralph.
  Ik wordt niet uitgefloten en ook niet toegejuicht door een publiek maar ben helaas ook geen voetballer bij Ajax 😉
  Als Ziyech zijnde zou ik me zelfs beledigd voelen als ze me niet uitfluiten en bij een dusdanige bal toejuichen (dat zou namelijk beteken dat ze niet beter van je verwachten)

 9. AJAXWZAWDB

  Ziyech was zeker van meerwaarde voor ajax afgelopen seizoen maar op zijn positie is hij zeker niet onmisbaar.

  1. Stem van een supporter

   Ziyech maakt van voetbal een kunstvorm. Die mis je altijd.

   1. Yindi02

    Hoop wel voor Hakim dat ze nog een “strik” hebben liggen voor als hij weg gaat.

  2. Prinsengracht

   Ik zal hem missen als hij weg gaat. Ieder jaar extra is meegenomen.

 10. -buitenkantje rechts-

  Ziyech is klaar voor een volgende stap en ik gun het hem van harte.
  Echt de eredivisie ontgroeid.

  1. Ptr

   Volgende stap. Wat een cliche!
   Eredivisie zijn prima warming up potjes voor de Europeesche wedstrijden waar het er omgaat.

   1. -buitenkantje rechts-

    Je snapt er niet veel van Ptr..
    Opwarmpotjes? Een speler wil zich meten met andere teams met topspelers..Kijken waar de lat ligt. Dat kan niet in de eredivisie helaas.. 2x PSV per seizoen is te weinig. Ziyech kan bovendien nu Ajax verlaten met applaus door de voordeur. Prima moment voor hem om te gaan. Nogmaals.. hij is klaar voor de volgende stap.

 11. AJAXForever61

  Eerst zien, dan geloven! Denk dat hij vertrekt, wordt een groot gemis voor ons allee AJAX

 12. Koopman Albert Cuypmarkt

  Ik zal een mooi bod uit brengen op hem zodat hij blijft,zal de zolder eens opruimen moet nog wat liggen.Zal het wel even tellen en dan doe ik gelijk een bod als er genoeg ligt op de de Ligt,zal het weekend wel eens me best doen.U hoort het nog wel van me.

 13. Charka53

  Wat een onzin denken jullie nu echt dat Hakim hier gevoelig voor is , vergeet het maar hij wet wat het is om in de Johan Cruijff Arena slecht te spelen en is dit niet vergeten hoor en als hij weg kan om zijn zakken te vullen is hij weg .

 14. Iedereen heeft een mening

  Hoop niet dat het nu, tot de sluiting van de transfermarkt, alleen maar gaat wie komt, blijft, vertrekt, misschien komt, misschien blijjft of misschien weg gaat. Op al die stress zit ik niet te wachten, kan niet eens rustig nagenieten van het afgelopen seizoen. Ik wil de komende maanden wel een onbezorgde vakantie hebben. 😎😎🏝🏖⛱

 15. Koning Haarms Wolfs

  Dat er toch nog mensen zijn, die verwachten dat Ziyech blijft, dat verbaast me. Die is net zo goed weg, als De Jong en De Ligt….

 16. HDfan

  Je eigen team/spelers uitfluiten is nooit goed, maar dat wil niet zeggen dat commentaar op team of spelers buiten het stadion (om het maar even zo te zeggen) niet terecht kan zijn.

 17. supporter

  Mooie is dat de zaakwaarnemer van Ziyech geen behoefte heeft van “lekken” naar de pers over mogelijke interesse. Zetrekken volledighun eigen plan zonder hier al teveel ruchtbaarheid aan te geven. Afgelopen zomer waren er ook diverse clubs die Zityech graag wilde hebben. Als echter direct de boot wordt afgehoyden heeft het zinspelen op een transfer in de media ook geen zin. Zij hebben de media niet nodig. Raiola bijvoorbeeld kan niet zonder media en speculaties. Daar leeft hij van. Rust in de media rond Zit3ch wil dus niet zeggen dat er niets speelt. Dat mag je alleen maar hopen.

Reageren is niet mogelijk.