There are no ads, please add some


Kampioenswedstrijd Ajax O19 zaterdag uitgespeeld

De gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 zal aanstaande zaterdag achter gesloten deuren worden uitgespeeld, zo heeft de KNVB besloten. Naar aanleiding van de incidenten op de tribune heeft Ajax een schikkingsvoorstel ontvangen van de KNVB en deze geaccepteerd. Ajax heeft een boete ontvangen van 2.500 euro onvoorwaardelijk en 7.500 euro voorwaardelijk. De wedstrijd (0-0 stand) begint zaterdag om 14:30 uur op sportpark de Toekomst.

Gerelateerde posts

48 reacties

   1. AjaxKat

    Off topic: ik lees her en der bijna dagelijks dat clubs geïnteresseerd zijn in De Ligt maar dat hij alleen naar Barca wil. En juist die club en zijn zaakwaarnemer doen een beetje moeilijk. Is er dan vanuit Ajax niet afgesproken dat hij ‘gewoon’ bij Ajax kan blijven als er geen geschikte club voor hem komt? Ook voor hem zelf; hij hoeft toch niet verkocht te worden? Naast al die geruchten over aankopen zou ik ook willen dat ik iets lees over het behouden van deze selectie met De Ligt voorop.

 1. Zlatan4ever

  En nu graag “agressie” in het spel en niet op de (lege) tribunes

 2. Vak 120

  Wat een prachtige wedstrijd zou moeten zijn word afgedaan achter gesloten deuren! Weten die mafkezen wel wat ze die jeugd ontnemen?! Ik kan dat echt niet begrijpen!

  1. david1984

   en wat betreft die boete kunnen we die ook bij die mafkezen verhalen nee dus is de club gewoon de lul door een paar van die debielen

  2. Iamsterdam2015

   Speel je in de jeugd, moet je nu al zonder publiek spelen. Inderdaad belachelijk!!!

 3. Ralph

  Wat een slechte beslissing van de KNVB. Ajax 0-5 verlies en een hogere boete. Aangifte bij de politie zodat het tuig dat hiervoor verantwoordelijk is strafrechtelijk worden vervolgd. Schade verhalen op de daders. Ik zag gisteren op een pleintje in Amsterdam een jongen met een Feijenoord shirt spelen tegen een jongen in Ajax shirt. Waarom kunnen kinderen dat wel.

  1. Ajax 1

   Mijn twee zoons gingen gisteren een wedstrijd op varkenoord kijken waar vriend van dochter tegen feijenoord moest spelen. Ik moest ze dus overtuigen geen ajax kleren aan te doen (lastig bij 6 en 9 jarigen). Ze begrepen er niets van. Waarom doen mensen dat soort stomme dingen dan vroegen ze. Het valt ook niet uit te leggen.

   Levenslang stadionverzoek en excuus aan Feijenoord, want dit kan echt niet!

  2. Zlatan4ever

   Ralph, in Amsterdam kunnen kinderen met een Veinoort-shirt rondlopen, geen enkel probleem
   Andersom in 010 een kind in een AJAX-shirt…..
   Die word ter plaatse afgetuigd.

   Dat is het grote verschil !!!

 4. AJAXForever61

  Triest, kampioen kunnen worden zonder publiek!, een sport die alleen maar kan voortbestaan door dat publiek! Stadion verbod voor die gekken die het verknallen!

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat Sar de commentaren heeft gelezen op zijn statement na de wedstrijd.. Schandalig slappe reactie op wat een voetbalfeest moet zijn.
  Ik vind dat de KNVB behoorlijk coulant is geweest. 2.500,- boete… Een jeugdwedstrijd zonder publiek.. Vreselijk. Wanneer gaan de ogen eens open?

 6. Amoebe

  Wat een verbaasde reacties!

  Iedereen vindt het wel goed om bij de senioren om elkaar verbaal of fysiek af te maken….maar bij 18 jarige kan het niet!!! Waar ligt de grens dan? Kan iemand mij dit uitleggen?

  Het hele jaar door kan niemand de naam Feijenoord normaal opschrijven….allerlei varianten (sommige te flauw voor wooren, zoals feijenooit) worden er op het forum geknald. Iemand die voor Feijenoord of PSV is is een mongool of je moet de concurrent leegkopen om het leegkopen, hopen dat deze clubs ten onder gaan of wat al niet, terwijl je de tegenstander nodig hebt om een competitie te spelen en beter te worden.

  Het zaadje planten jullie zelf…nu zal iedereen roepen dat schelden geen zeer doet (ik ken gevallen die liever een knal voor hun kanis krijgen) maar zo begint het.

  Wat is acceptabel en wat niet….waar ligt de grens, is er uberhaupt een grijs gebied of is alles gewoon zwart-wit! Of je slaat elkaar gewoon dood of je hoopt gewoon dat je cluppie wint en doet gewoon verder normaal al mag je evengoed gewoon blij zijn als jouw club wint.

  Zeg het maar….wie heeft het antwoord.

  Ps tering wat is het lastig schrijven op een telefoon waarin je maar zin voor zin ziet staan wat je schrijft 😬

  1. Moosie

   wat een slap gelul heel rotterderdam noemt ons neuzen 020 en JHK.
   Op Varkensoord is het net zo’n teringbende.
   Op de fora van feyenooit werd er opgeroepen om de familie van naar Ajax vertrekkende jeugdspelers en doe jeugdspelers zwaar te mishandelen al voor dit incident.
   Rivaliteit is maar een klein eindje af van blinde haat.
   En dat heeft niets te maken met het feit dat ik feyenooit schrijf ,dat heeft te maken met tal van maatschappelijke oorzaken waar mensen als jij niets aan doen.
   Waar de politiek al decennia lang niks aan doet.
   En dus is ook jouw verhaal weer het standaard gelul in de ruimte vol onbegrip maar gebaseerd op aannames en generalisatie van zaken die los staan van het geweld.
   In dit geval hoort Ajax de veiligheid van de ouders te waarborgen en dat hebben ze verkeerd ingeschat.
   De klootzakjes die dit deden kun je levenslang van de toekomst weren maar een stadionverbod kun je ze niet eens opleggen juridisch niet haalbaar met de huidige wetgeving ook omdat Ajax geen eigenaar is van de JCA.
   Al had het van mij gemogen.

   1. Amoebe

    Oh voor de duidelijkheid het geldt niet alleen voor ajacieden….je voelde je natuurlijk op je micro penis gestapt.

    Gelukkig doe jij er wel vanalles aan in tegenstelling tot de rest van het land.

    Lang Leve Moosie met zijn micro penis.

   2. Ajax 1

    Dat klopt niet moosie: ajax verkoopt kaarten en daarbij mogen ze toch echt besluiten sommige mensen geen kaarten te verkopen. Het enige is dat dat te weinig uit zal halen zonder meldplicht, want je komt natuurlijk makkelijk aan kaarten via anderen.

    1. Moosie

     De delicten zijn niet in de JCS of rond de JCA tijdens een wedstrijd van het eerste gepleegd dus geen stadionverbod.
     Een gebiedsverbod voor de toekomst is door Ajax op te leggen bij een rechter kom je nooit verder dan een jaar of 5 en dan moet je het heel bont maken.
     Je kunt ook niet zeggen tegen iemand met een kroegverbod dat hij of zij dan automatisch ook niet meer in de straat van de kroeg mag komen.og de kroeg ernaast want dat is gewoon mogelijk.
     Zelfde geldt voor de JCA daar moet apart een verbod voor worden aangevraagd en dat krijg je niet omdat je een paar ouders hebt staan uitschelden op de toekomst.
     Zo werkt dat gewoon niet.

     1. Ajax 1

      Ajax hoeft toch geen kaarten te verkopen aan de daders. Dan is het een soort stadionverbod.

     2. Moosie

      hoe wil je dat handhaven dan ?
      Zonder goede wetgeving en dus meldplicht lukt dat niet.
      Je zou in een nieuwe wet de rechter de mogelijkheid kunnen geven alle aan voetbal gerelateerde vergrijpen een reden tot stadionverbod op te leggen.
      Als nu een paar gekken naar Den Haag reizen om daar granaten te plaatsen en ze worden wel gepakt krijgen ze verschillende veroordelingen maar geen stadionverbod en zitten ze 1 of 2 jaar later gewoon weer naast AB op de tribune.

     3. WZA(b)WZDB

      Gasten kunnen best gezellig zijn hoor. Halen ook wel biertjes voor anderen. 😀

     4. WZA(b)WZDB

      Dronken mensen geloven alles ….. en geven vaak een biertje weg. Win, win dus.

     5. Amoebe

      Trek maar een pinnetje uit handgranaten die je naast je hebt liggen.

      Beroepskankeraar ben jij!

      Altijd wijzen….volgens mij zit jij doordeweeks al om 12:00 uur op een kistje bier op straat gezellig met de buurtjes 😊

     6. Moosie

      Jij bent gewoon een zielig mannetje ik geef gewoon dingen aan maar omdat ik het niet met jou eens ben ga je me meteen voor aso uitmaken ,heb ik een klein pikkie en drink ik bier op een kratje.
      En dan moet ik jou serieus nemen omdat je boos bent dat ik commentaar op je essay heb?
      Wat voor beschaafdheid denk jij dan uit te dragen ?
      Je gedraagt je meer als een zielig pubertje wat niet tegen een weerwoord kan in een normale discussie.
      Maar ja frustraties hè?

     7. Ajax 1

      Eens moosie, daarom had ik het over meldplicht. Snap dat dat nu niet kan, maar ajax kan het ze op zijn minst moeilijker maken door ze geen kaarten meer te verkopen. Volgens mij hebben de camera’s bij de jca gezichtsherkenning, dus…..

     8. Prinsengracht

      Dat weet ik nog zo net niet. Geef mij goede beelden en de namen en ik krijg dat voor elkaar.

     9. Moosie

      Op welke grond dan in dit geval?
      Want ik heb geen rechten gestudeerd of zo maar volgens mij kun je ze hier geen stadionverbod geven met een meldplicht.

     10. Prinsengracht

      Civiele rechter. Locatieverbod. Dwangsom per overtreding. Moet je wel zelf contoleren en vastleggen. Maar ik ben niet onder de indruk van de stewards op de Toekomst. Machtswellustelingen omdst ze een hesje dragen. Maar als er echt iets gebeurt, heb je er niets aan. Type parkeerwachters.

     11. Moosie

      Dan heb je nog steeds een verbod voor de toekomst maar kun je dat ook oprekken naar een verbod voor de JCA ?
      Volgens mij wordt dit moeilijk.
      Maar van mij mag je .
      Verder zou ik als Ajax zijnde de kaartverkoop van dit soort wedstrijden beter reguleren, vaste bezoekers en uitpubliek.
      Wat overblijft maar verdelen onder seizoenkaarthouders die zich wel kunnen gedragen.

 7. a.p.

  mannen maak er een goede wedstrijd van! en hopelijk met Winst. schuldigen bedankt brbrbrbr dat het achter gesloten deuren nu moet plaatsen.

  1. Moosie

   Ja want die ouders hadden natuurlijk nooit moeten gaan klappen voor feyenooit.

 8. Zlatan4ever

  Ajax1 , met alle respect maar je snapt er totaal niks van.
  Het feit dat jou kidz niet veilig in 010 met een Ajax-shirtje kunnen rondlopen heeft niks maar dan ook niks met afgelopen week te maken. De haat tegen AJAX bestaat al sinds jaar en dag Toen AJAX in ‘72 in de Kuip de finale moest spelen tegen Inter (info van ietwat ouder familie-lid 😁) hingen ze in 010 de vlaggen uit voor/van Inter Milaan…..In 010 zijn ze al jaren gefrustreerd wat AJAX betreft.

  Ik wil niks goed praten over sommige “supporters” van Ajax en hun “daden” maar het is moeilijk, zeer moeilijk om geen problemen te krijgen met kakkies. En dat is op ieder niveau, van vuilnisman tot de advocaat en terug…..

  AJAX-supporters die menige uitwedstrijden in 010 hebben gezien kunnen hier over mee praten. De teletext-supporters niet….

  1. Ajax 1

   Zlatan, zeg ik dat het aan de gebeurtenissen v deze week lag? Natuurlijk niet. Het ging mij er om dat mijn kids niet in ajax shirt naar varkenoord kunnen. En wat mij betreft zouden feijenooit aanhangers naar de toekomst mogen komen in hun rood wit.

   Het gaat mij er om dat er zulke bizar domme dingen gedaan worden en dat dit aan kinderen niet uit te leggen valt. Is vaak een goede graadmeter hoe dom het is…..

   En ja, ben heel regelmatig in de kuip geweest om onze club te zien spelen (heb ze in de stuk of twintig keer dat ik geweest ben nooit zien verliezen!). Vroeg kocht ik kaartje zwart voor de wedstrijd op de brug bij het stadion, laatste jaren via kennissen (uit rotterdam!). Er zijn ook daar normale mensen die vinden dat ik als ajacied erbij moet kunnen zijn. Maar je hebt gelijk: de frustratie is daar enorm en daar komt een hele hoop ellende uit voort.

   1. Zlatan4ever

    Zijn wij het uiteindelijk toch eens Ajax 1 ! 👊🏻🙋🏼‍♂️

Reageren is niet mogelijk.