There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Alsof een vrachtwagen over je heen is gereden; Heb veel respect voor de fans’

Erik ten Hag stond donderdag, net als iedere Ajacied, op met een flinke kater door de teleurstellende uitschakeling in de Champions League. ‘Alsof een vrachtwagen over je heen is gereden. Figuurlijk is dat natuurlijk ook gebeurd. De droom was realiteit en dan glipt het toch door je vingers’, aldus Ten Hag op de video van AjaxTV. In de kleedkamer had de coach het moeilijk na afloop. ‘Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden op zo’n moment. Maar we moeten trots zijn op onszelf. Deze ploeg is weerbaar. Er zit een goede vibe en spirit in de ploeg.’

Wat hielp in de verwerking was de ovatie van het publiek ondanks de uitschakeling. ‘Teleurstelling na tien seconden omzetten in applaus. Daar kan ik alleen maar veel waardering en respect voor hebben. Die wisselwerking tussen de ploeg en de fans is fantastisch.’ Ten Hag hoopt dit ook te zien tegen FC Utrecht aanstaande zondag. ‘Op het moment dat ons team laat zien dat ze er klaar voor zijn, zal dat overslaan op het publiek. Voor ons is het zaak om die motivatie te vinden.’

Heel veel terugkijken op woensdag wil de oefenmeester niet. ‘Nu moeten wij ons richten op FC Utrecht. Je moet lering trekken, altijd. Maar je moet er vandaag niet veel aandacht aan besteden. We moeten de energie vinden, ons oprichten. We moeten zondag een topprestatie gaan leveren.’

Over de situatie van David Neres is nog weinig duidelijk. De Braziliaanse aanvaller haakte vlak voor de wedstrijd af en nam plaats op de tribune. ‘Ik kan daar nog geen woord over zeggen’, aldus Ten Hag die wel aangaf dat er verder geen nieuwe blessures opgelopen zijn tijdens het duel met de Spurs.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Gerelateerde posts

22 reacties

 1. Iceman

  Ja wat een teluurstelling wat een klap is dit, maar het is nu aan Ten Hag om de boys weer voor de 2 duels scherp te krijgen anders hebben we maar een KNVB Beker en dat noem ik een troost prijs dus kom op boys nog 2x vol gasgeven en de kampioenschap is binnen. Zondag as en Woensdag. Go Ajax.

 2. FrankiC

  TH wordt zelfs een beetje aandoelijk en quasi sentimenteel.
  Hij praat al iets minder als een computer…
  Dit wordt gevaarlijk. Zometeen sluiten we ‘m nog in onze armen 🤭

 3. Forever nr14

  Ik moet toch wel weer een beetje azijn zeiken, maar blijf TH tactisch een zeer beperkte trainer, ik heb de wedstrijd nog eens terug gekeken en ook geanalyseerd, maar blijft toch erg vaag, waarom (uit paniek) voor een Dolberh kiezen, die na een 15 minuten al gewisseld had moeten worden, en waarom na de 2-0 voor 3-0 gaan?
  Ze liepen idd op een gegeven moment met 7/8 man voor de bal. En vooral “waarom niet de CL variant spelen”??? Met Tadic in de spits?
  Maar ja tis voorbij
  Sorry ajacieden maar zoals ik helaas al vaket heb gezegd en ook is gebeurt in de competitie, waardoor we nu pas op 1 staan, is echt het tactisch onvermogen van deze trainer.
  Kom maar schiet mij maar af, maar bekijk het maar eens terug en ook de wedstrijden tegen die lampen/kakkies enz die dure punten kosten.

  Zo ben ik het kwijt, wat je ermee doet….. Niks waarschijnlijk. Mijn relaas heeft niets met het enorme trots gevoel te maken!

  1. J18

   Snapte het eerst ook niet, maar denk dat hij voor Dolberg koos om Champions-variant intact te houden. Dolberg wil nog wel eens uit de spitspositie zakken, integenstelling tot KJH die een pure 9 is. Achteraf is het altijd makkelijk lullen, maar ik had toch met KJH in de spits gestart, bleek toch redelijk in vorm te zijn.

  2. Yindi02

   Forever 14. Voor wat betreft Dolberg ben ik het wel eens al was zijn uitleg van die keuze (voor de wedstrijd) niet onlogisch gedacht. Dit plan had alles te maken met het feit dat Neres afviel vlak voor de wedstrijd. Gebeurt dat niet dan had Dolberg echt niet gespeeld. Ben het ook wel eens dat hij hem na 30 minuten al gewoon had moeten wisselen. Elke andere speler (wie ook) zou het beter gedaan hebben. Verder, wat Ajax niet kan is een wedstrijd “op slot gooien”. Dat ze voor de 3-0 gaan is nu eenmaal wat ze altijd proberen te doen. Dat is ook datgene waar ze zoveel bewondering voor krijgen in Europa en daarbuiten. Ajax is geen ploeg om achteruit te lopen. Neres had daar het verschil kunnen maken. Jammer dat die afviel dus. Verder ook pech, Lasse stond Onana in de weg, Hakim raakt de paal. Gaat die er in dan is het klaar.
   Maar relax man. Pisvlekken verliezen in Alkmaar, Ajax wint van Utrecht, BAM , kampioen!! Komende zondag om 16.30 h. ziet de wereld er heel anders uit.

 4. Zlatan4ever

  Hopelijk komt Ten Hag met een opstelling te voorschijn waar Dolberg niet meer in past….

  1. Wenen 1995

   Zonde… die Dolberg speelde echt als een natte krant… Bijna alle ballen sprongen van zijn voet. Hij is het helemaal kwijt en dat is echt balen!

   1. HURBIE

    Geen vechters mentaliteit en geen zelfvertrouwen
    Groot verschil met hoe hij was onder Bosz

    1. FrankiC

     Dat zou je toch mogen verwachten @Hurbie, dat als je uit vorm bent dat je je in iedergeval nog 3 slagen de rondte werkt. Zo mee en dan een sprintje ipv van dat gesjok 😤

  2. De Nees

   Schijnbaar hebben velen alleen Dolberg zien falen woensdag? Wedstrijd is verloren door slechte organisatie en onvolwassenheid, met het hoofd al bij Madrid met nog een helft te spelen. En die gemiste als als kansjes had Spurs ook. Enige wat je nu kan doen is hiervan leren en nooit meer laten gebeuren. En nadenken waarom Ajax thuis niet kan winnen van BM, Real, Juve, Spurs. Mss thuis tegen dit kaliber iets minder open spelen en meer de uit-wedstrijd mindset en strategie toepassen.

   1. HDfan

    Helemaal eens en ook Tadic, vdBeek en Nico speelden niet hun beste wedstrijd…

 5. Zlatan4ever

  Zo als eerder gememoreerd laten wij supporters van af de aftrap AJAX met een staande ovatie begroeten ! Dat hebben ze op voorhand al verdiend ⚽️✡️

  1. HURBIE

   Dat lijkt mij heel goed op zijn plaats
   Staande ovatie voor dit team wat ons zo heb laten genieten wedstrijd na wedstrijd
   Bij de laatste 4 van de sterkste van Europa
   Heel veel clubs met een grote naam VERSLAGEN

 6. a.p.

  ik ben wel geen Ten Hag maar bij mij leek het ook wel een vrachtwagen zeg dan maar een dreun woensdagavond.

 7. Bert Betondorp

  Nu ophouden met zeuren over de gemiste finale kans. verder nu met de KNVB
  Competitie Utrecht en de Graafschap, dat moet toch gaan lukken?
  Mooi afsluiten en gewoon doen: Ajax kampioen

 8. Forever nr14

  Yindi02, thanks gab❌❌❌
  Succes allen zondag, ga er maar aan staan pfffff

Reageren is niet mogelijk.