Winst bij Tottenham Hotspur plaatst Ajax in een uniek rijtje

Ajax heeft zich met de 1-0 winst tegen en bij Tottenham Hotspur in een uniek rijtje geschoten. Ajax heeft zowel de uitwedstrijd in de achtste als die in de kwart- én halve finale in dit Champions League-seizoen gewonnen. Alleen Bayern München (2012/2013) en Real Madrid (2017/2018) wisten dit ooit te presteren. En dat biedt perspectief, want beide clubs wonnen later dat seizoen de Champions League.

Bekijk hier ons fotoverslag van Tottenham Hotspur – Ajax

Related posts

98 Comments

    1. JohnDoe77

      Ten Hag heeft wel gelijk; prima pot, hard gestreden maar beter meer voetballen in return. Nu al zin in!

      1. De Ajacied

        Idd Ajax zal uit een ander vaatje moeten tappen in de thuis wedstrijd tegen de Spurs,
        En laten we allen nog niet te voorbarig zijn, het is echt een knok ploeg dit Totteham
        Maar de kans is groot dat we naar Madrid gaan
        ❌❌❌

        1. FrankiC

          Fantastisch uitgangspunt.
          Ik wil jullie er aan herinneren dat THS in hun vorige CL uitwedstrijd 3x scoorden. Niks voor dus, dus.

          1. HURBIE

            Geweldig resultaat maar we zijn er nog niet
            Verwacht volgende week woensdag een harder en feller THS??

  1. AJAXForever61

    Trots op jullie mannen, Donny je hebt een wereldpartij gespeeld, wil de anderen niets te kort doen, maar je was echt de beste! En nu thuis afmaken en naar Madrid!, maar eerst zondag!! Come on

        1. Wijzijnajaxamsterdam

          Ik vind de ligt ook de beste speler van het veld. Ook al speelt hij beroerd scoort hij nog een 7 hij is echt de laatste man die je tegen komt bij ajax en omg wat een beest. Een echte killer ala killer. Snap helemaal niet waarom frenkie nou eerder is betaald dan de ligt. De ligt is zoon speler die ajax 1 x treft in de 100 jaar. Bedoel het is de eerste verdediger OOIT die de goldenboy prijs wint. Geen frenkie hoor of donny vd beek. Nee onze killer deligt.

  2. Zlatan4ever

    WZAWZDB….maar een aantal belangrijke spelers speelden onder hun niveau (met Tadic voor op helaas). Dat moet in het JC stadion beter. Maar het geloof is er nog steeds

    1. ajacied078

      vond neres en nico zeer matig maja wat maakt het uit. 0-1 voor en nog een thuiswedstrijd voor de boeg. vd beek was koning donny daar heb ik meer van genoten dan van de min puntjes tegen een toch nog steeds sterk spurs. volgende week gewoon afmaken en dan op naar het toetje van het seizoen

      1. Finidi

        Zou dat niet komen omdat de anderen steeds beter worden en hun dus minder opvallen misschien?

        1. ajacied078

          ja zou kunnen elke week blinkt er een ander uit. is mooi toch. ze voetballen met een hele selectie niet met maar 11 man.

  3. Charka53

    Een zeer goede eerste helft met een stomme gele kaart van Nico dus hij moet oppassen , thuis weer zo spelen en dan ook de tweede helft gaan we de finale spelen.

  4. Wenen 1995

    Als je verre van top speelt en je wint toch met 1-0, dan ben je gewoon beter. Nu thuis, hopelijk met beter spel, afmaken en op naar de finale. Ben trots!

    1. FrankiC

      En… wat hebben we ondanks de druk en fysieke overmacht nu feitelijk aan kansen weggegeven? Niks toch? Een paar kopmogelijkheden die met een boog op het dak van het doel belanden, schotje van afstand. Compliment weer voor het centrale duo.

  5. Bert Betondorp

    Tottenham – Ajax, 0-1, hier zijn geen woorden voor, heel bijzonder om dit te mogen meemaken, Ajax, je bent echt de beste, fantastisch, maar pas op er komt nog een wedstrijd in de Arena, een volle Arena met eigen supporters, dat mag niet meer misgaan, want WZAWZDB, nog steeds.

  6. -buitenkantje rechts-

    Aan rijtjes en gezochte overeenkomsten heb je niks..
    Hou vast aan de eerste helft.. en Kaatje niet meetrekken in het fysieke spel van Tottenham

  7. Ralph

    Ten Hag een 10! Hij laat Ajax voetballen waar we trots op zijn. Als je durft, verlies je nooit!

  8. Finidi

    Ik vond die TH eerlijk gezegd tot aan winterstop een grote boerenlul voor Ajax maar eerlijk is eerlijk zet men pet af en maak een diepe buiging oor hem, heel knap wat hij en het team presteren! Nog even en dan zegt ie: Veni Vidi Vici!?

  9. Hanski

    Het behalen van de finale is een knipoog naar alle azijnzeikers, alle zelfbenoemde deskundigen (ajax is nl alles behalve ten hag, blind, veldman, vd sar, overmars, lasse, etc etc)…..
    Ongelooflijk trots op Ajax, ga alvast vliegticket naar Barcelona boeken voor 1 juni (ja Ab dan ga ik met trein naar Madrid, dat is buiten bestaande kaders denken….)!
    Al vanaf begin van dit seizoen 100% vertrouwen in aanpak van technische staf….TROTS!
    Maaaaaaaarrrrrrr…over twee jaar is het over….Volendam zal ongetwijfeld de positie van Ajax overnemen…Wimpie gaat vanuit visie van JC de macht overnemen???????
    Dus geniet van dit moment Ajacieden ❌❌❌

      1. AB

        Je zou bijna hopen dat Ajax de finale niet haalt. Staat hij flink voor lul met zijn ticket. Nou ja, dat staat hij nu ook al. Wat een lamstraal is het zeg.

        1. Finidi

          Nou ik zie liever wel dat ze finale, schijt aan dat gezwets van die Hanski, trouwens die Gullit zat ook al te blaten op engelse tv inde trant van: The job is already done! Laat ie zen bek houden ipv de boel op te naaien daar in Londen, niet dat we bang moeten zijn maar hou niet van dat geblast en zeker niet van zon ex pisvlek!

    1. Donderbol

      Je weet wat dat alles voor een ‘maar’ niet waar is.
      Bij jou geldt echter het tegenovergestelde… alles wat nou jouw ‘maar’ komt lijkt me satire… laten we daar maar vanuit gaan grappenmaker.

  10. Hanski

    Nee inderdaad duurt nog 90 minuten voor we finale bereiken…boek overigens retourtje…maandag de 3e terug…en tja buitenkantje rechts dat mag jij vinden…?

  11. Hanski

    Ajax supporter ben je nl omdat je ergens in geloofd…dat je geniet van mooi voetbal, dat je trots bent op het heden zonder het verleden te vergeten…dat je onvoorwaardelijk achter en voor de club staat…kritisch maar niet op de man!! Zoiets ?

  12. Hanski

    Abje…je meent t ook nog he? Jij lacht als Ajax verliest omdat Hanski dan ticket heeft gekocht…nep supporters reageren zo…zit jij achter je tvtje met Mark v bommel en Gio (dat mag jjj ongetwijfeld tegen m zeggen) te hooen dat Ajax verliest….ik weet dat Ajax wint, mocht t four aflioen dan kijk ik in Madrid naar Ajax2…..Barca idd….
    Droeftoeter nog ff doorbijten. Zondag in jouw kuipje winnen we bekertje, daarna kampioen…daarna mag jjj weer met Mooisie en kornuiten schelden dat scholletje, ten Hag, van Gal etc er niets van begrijpen….?

    1. AB

      Ik begin het nog leuk te vinden je zo uit je tentje te krijgen. Wat een oetlul ben jij. Maar ook mensen met een beperking (van welke aard dan ook) mogen supporter zijn van Ajax. We moeten alleen niet alles (of niks) even serieus nemen. Ben alweer nieuwsgierig naar je volgense bijdrage. Oh ja ….. ik ben er a.s. woensdag bij. Jij mag er niet in denk ik zo, jij moet uitwijken naar het buitenland ??

  13. AB

    Ik hoop uiteraard dat Ajax de finale haalt maar dan hoop ik op Barcelona. Die ploeg is momenteel echt te pakken. Achterin echt niet zo sterk.

    1. Finidi

      Nou te pakken,in ieder geval hoef je alleen maar op Messi te letten, bij liverpool is het giga fysiekvoetbal en dat ligt ons toch stuk minder

          1. HDfan

            Het wordt Barca , dat is nu wel duidelijk en inderdaad als je Messi weet te neutraliseren ben je klaar, maar ja….. dat weet iedereen en toch….

  14. Forever nr14

    Weet niet of Barcelona te pakken is hoor, pfffff wat een niveau tegen Liverpool.
    Zou me eerder druk maken op basis van de tweede helft gisteren voor de return tegen Tottenham. CL winnen tjeeee dan moet werkelijk alles perfect zijn.

      1. AB

        Fout van de keeper ???? nee, werelds die bal, bijna net zo goed als die van Schone. ?

  15. Hanski

    Hahahaha Ab inderdaad Barca is kwetsbaar achterin….volgens JC is dat geen probleem…moet je er een (of drie) meer maken…?

    1. AB

      Blijf jij Cruijff beledigen en vernederen? Volgens mij moeten we de brandstapel weer invoeren.

      1. vak411

        dan mag jij als eerste … volgens 99% hier. man man wat een kut opmerking

    2. De Nees

      Hanski oetlul, anti-cruijffianen horen hier niet. Ga je aanmelden bij je homoclubje pisvee.

    3. dickst14

      jij bent echt een klootzak die niets van Ajax begrijpt. Pleur op naar Oostenrijk of weet ik veel waar die achtelijke naam Hanski vandaan komt.

  16. Hanski

    Ennuh oetlul heeft iets Twents…geleend van Erik of zelf verzonnen ?

      1. AB

        Het is Amsterdams eikeltje. Zie hier je grootste misser sinds tijden. ???Heerlijk die domheid.

        1. AB

          Ach, zoveel domheid kan je niet laten gaan. Straks mag hij weer alleen blaten. Hij denkt bijdehand te zijn maar zo ziet iedereen zijn domheid. Maar ik sluit af voor vandaag. ?

          1. vak411

            nee opmerkingen. over de brandstapel zijn niet dom.. pffft … oh ja, Barca is zeer kwetsbaar. appeltje eitje.. laten we eerst spurs maar eens pakken.

          2. Finidi

            Ja klopt we zijn er echt nog niet vak 411 maar een eventuele finale Barca-Ajax is voor de voetballiefhebber in binnen en buitenland toch helemaal geweldig toch?

          3. vak411

            man wat zou dat een prachtige affiche zijn. nog 90 minuten knallen. kan niet wachten! blijf er In geloven finidi!

          4. AB

            Laten we eerst spurs maar eens pakken. toch? Je gaat op mij reageren om het reageren. Beetje apart. Verder staat nergens dat ik het makkelijk vind. Je wil persé alles van mij negatief lezen. Mag, maar is wel jammer.

  17. Hanski

    Abje hoe zat dat ook al weer met tentje en lokken? ???
    Valt op dat je wel heeeeel alleen staat met jouw intelligente sprankelende vernieuwende opmerkingen op dit forum…fijne dag knul ?

    1. vak411

      ook namens mijn de rest van de clan. PS.. vergeet je medicatie niet in te nemen Ab

      1. AB

        Speciaal voor jou even gekeken Hanski. In april ruim 200 likes gekregen. Heb ik toch nog “vrienden” hier. Jammer he.

        1. Litmanen

          AB, jij krijgt geen likes, jij krijgt aanmoedigingen om te verdwijnen hier. Samen met je vriendjes Prinsengracht, Moosie, Dikkiedik en nog wat tuig.
          Verder zou ik oppassen met de Amsterdammer uit te hangen. Iedereen weet hier dat je hagenees bent, dweiltje.

          Jij bent hier alleen om je eigen gelijk te halen. Dat zou niet erg zijn als je niet iedereen met een afwijkende mening op de brandstapel wilt gooien.
          Ik kan me herinneren dat ik je ooit heb uitgenodigd een te gaan vliegen vanaf de tweede ring. Dat was geen deathwish, maar een uitnodiging voor een experiment. Jij wenst echt iemand dood omdat hij het niet met je eens is.
          Zaagselkopje.

          1. AB

            Goh en dat advies aan de chauffeurs van spelersbussen om gas te geven als er supporters voor de bus staan? Dat is een massa deathwish zaagselkopje.

          2. AB

            En die keer dat je mij graag tussen 6 plankjes ziet? Last van Alzheimer zaagselkopje? Wateen ongelooflijke domme lul ben je.

  18. Hanski

    ???? gefeliciteerd Abje!! Heb je dat echt zelf nagekeken? machtig knul hoe jij reageert…janmer alleen dat t eigenlijk nooit inhoudelijk is…alleen blaten wat er in jouw ofen niet deugt…als je je herinnert hoe jij er al vanaf het begin van dit seizoen ALTIJD naast zit dan past die grote waffel jou eigenlijk helemaal…ken je t verhaal van holle vaten?
    Toch heeft t iets aandoenlijks…fijne dag van Bommel ?

  19. AB

    Ach, ik hou me maar aan het commentaar van o.a. PG, BR en de Nees over jou.

  20. Hanski

    Tja lekkere polinaise….blijkt dat je anderen toch nodig hebt he Abje….terwijl je laatst nog zo stoer zei dat je helemaal niemand nodig hebt…aandoenlijk ?

    1. Moosie

      Hey gast kap nou gewoon eens met je gezeik zielig figuur.
      Ga ff lekker een ander forum zitten verkloten met die grafbek van je.

  21. Hanski

    Pg “als je uniek bent sta je niet in een rijtje”….Abje t rijtje is welliswaar kort maar je spreekt ze nu al tegen….????

  22. Hanski

    Tja Abje en Meisie….schiet lekker op met jullie inhoudelijke commentaar??? wordt ook lekker gedeeld door andere forumleden…

    1. Moosie

      je moet gewoon eens ophouden we weten het nu wel joh.
      Je bent alleen aan het zieken.
      Een zielig pubertje wat ook ff aandacht nodig heeft.
      Met je anonieme kutkop een grote bek op internet nou nou wat ben ik onder de indruk zeg.
      Het feit alleen al dat je over like’s zit te zeiken zegt al genoeg.
      En AB zou ook fijn zijn als jij dit soort figuren niet voedt dan houdt het gezeik na 2 stukjes op nu staat er weer een waslijst aan onzin en onzinnige discussies.
      Spreek ff lekker samen af op p2 kunnen jullie allebei een smoes verzinnen waarom jullie niet kunnen.
      En Hanshit heel hard roepen dat je gelijk hebt en Jonk afbranden in de hoop dat je op internet ruzie krijgt heeft niets net inhoudelijk reageren te maken wij noemen dat Nietmanengelul.
      En dan gaan janken dat er een paar sukkels je liken dan ben je dus gewoon een klein kind.
      Wat zal die hoer op de wallen die jou uitgepoept heeft trots op je zijn.
      Een hoerenkind met hoerenstreken ga maar janken misschien krijg je nog wel meer like’s kun je daar weer op geilen.

    2. dickst14

      al die ?die je krijgt zielige lul. Een vent geeft niet van die zielige duimpjes. Krijg je van bepaalde types.

  23. Hanski

    Ab, moosie,dickst14….knappe teksten (schelden is een gebrek aan woorden..) maak jezelf niet zo belachelijk, alsof jullie of mijn mening er toe doet bij de mensen die er bij Ajax wel toe doen…fijne dag stoere mannen ?

Comments are closed.